Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 15:00

6.kolo, Vysočina | Jihlava | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj o čelo jasně ovládl Velký Beranov!


Branky


0

Největší šlágr víkendu, a zároveň jediný sobotní zápas, se odehrál od 15 hodin na hřišti brtnického Sokola. A sliboval atraktivní fotbal, kdy se oba týmy měly utkat o první místo v tabulce. Oba týmy šly do zápasu s pocitem výhry v minulém kole, kdy Brtnice dokázala zvítězit v Bítovčicích 0:2 a Velký Beranov v derby zápase nejtěsnějším rozdílem porazil Luka nad Jihlavou 1:0 díky brance Pokorného. Zápas nakonec nabídl poměrně jednostranný výsledek, kdy Velký Beranov dokázal skórovat hned 5x, kdežto brtničtí hráči dokázali proměnit pouze jednu šanci, a prohráli tak domácí zápas 1:5! Domácím citelně chyběl zkušený útočník Aleš Frolda, který do zápasu vůbec nezasáhl. Zápas okořenily dva pokutové kopy a červená karta pro domácí...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas rozhodla Ganzwohlova penalta

Že jde o souboj o první místo v tabulce, začali dokazovat hráči obou týmů již od úvodního hvizdu rozhodčího Filipa Šuhaje. Hrálo se velice důrazně a tvrdě, avšak v souladu s pravidly. První vážnější prohřešek proti pravidlům ocenil rozhodčí žlutou kartou pro Jiřího Hladílka v 17. minutě za skluz z boku. Oba týmy hrály velmi disciplinovaně a nepouštěly soupeře do vyloženejších šancí. O něco lepší byli domácí, především z důvodu nervozity, která byla znatelná na hráčích Velkého Beranova. V rozmezí úvodních 20 minut zahrávali domácí snad 10 rohových kopů, ale bez vážnější šance. Avšak mnohem důležitějším momentem byla situace z 23. minuty. To se do vápna domácích vřítil hostující útočník Rostislav Kittler, obránce do něj zezadu zavadil a byla z toho penalta. Její exekuce se ujal tradiční beranovský exekutor Richard Ganzwohl a hosté vedli 1:0, když Ganzwohl se štěstím propálil Plačka v brance, který si na míč sáhl, mimo tři tyče jej však vytěsnit nedokázal. Vedoucí branka hosty výrazně uklidnila, postupně se urovnala i jejich hra. Ani v následujícíh minutách, kdy se hra opticky vyrovnala, si nebyl žádný z týmů schopen vytvořit nějakou vyloženou šanci, a tak šlo do kabin spokojenější mužstvo Velkého Beranova díky proměněné penaltě Ganzwohla. Domácím se nedařila přechodová část do útoku, v porovnání s hosty, kteří, ač sporadicky, stříleli na branku domácích více, a také jejich přihrávky byly přesnější.

Pětiminutový uragán zajistil Beranovu jasnou výhru

Klid do hry si přenesli beranovští hráči i do druhého poločasu. Ten začal podobně, jak první poločas skončil - tedy, že větší aktivitu projevovali hráči Velkého Beranova. Po jednom z faulů byl žlutě oceněn i bek domácích Jaroslav Zelený, stalo se tak v 53. minutě. O dvě minuty později však na brtnickém hřišti rozpoutali hostující hráči doslova peklo na zemi. V 56. minutě se trefil po pěkné akci obránce Jakub Štumar a zvyšoval tak na 0:2. O pouhé čtyři minuty později už to bylo 0:3 z pohledu domácích, to když si svou střeleckou pohodu z minulých zápasů přenesl Tomáš Matějíček a dovršil povedený vstup hostů do druhého poločasu. Ale hosté ještě neměli dost a domácím uštědřili i čtvrtý zásah, který měl v 61. minutě na starosti opět nejlepší hráč zápasu Tomáš Matějíček, který upravil na děsivých 0:4! S domácími to pochopitelně velmi zamávalo a v 63. minutě neunesl průběh zápasu náhradník Pavel Tuna. Ten neustále kritizoval výroky sudího Šuhaje, který mu za protesty udělil žlutou kartu. Rozhodčí si ještě ani nestihl dopsat první žlutou kartu a už musel Tunovi ukazovat za opětovnou kritiku druhou žlutou kartu, což značilo jediné - kartu červenou a Tunův odchod do šaten. Hosté i poté nadále diktovali tempo hry a vytvářeli si další možnosti. Vrcholem jejich snahy byla 78. minuta, kdy letěl do vápna domácích jeden z mnoha střílených centrů, který trefil ruku jednoho z bránících hráčů, a logicky musela následovat další penalta. K ní se postavil opět střelec první penalty, Richard Ganzwohl, a i tentokráte se nemýlil - 0:5! Domácí se dočkali kosmetické úpravy v 84. minutě, kdy se prosadil po standratní situaci obránce Tomáš Štefl na 1:5, kdy nedal z přímáku Markovičovi žádnou šanci. Do konce zápasu se již nic dalšího neudálo, hosté hráli v klidu technický fotbal a pohlídali si své vysoké vedení. A tak Beranov překvapivě hladce přejel Brtnici a usadil se na čele okresního přeboru Jihlavska se ziskem 15 bodů. Brtnice po dlouhé době padla a reputaci si bude moci napravit v dalším kole, kde narazí na celek Cejle, která však umí být na domácím hřišti velice silná, což mohou potvrdit například hráči Rantířova. Velký Beranov bude chtít navázat na úspěšnou šnůru vítězných zápasů v zápase s Puklicemi, i tady se dá očekávat těžký a vyrovnaný zápas.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Brtnice
Michal Plaček - obránce, Sokol Brtnice: "Bylo znát, že nám v útoku chyběl Aleš Frolda, na kterého hodně Brtnice spoléhá a dokáže se o něj opřít, ale na to se nemůžeme vymlouvat, zápas nám prostě nevyšel. Hodně jsme to hostům ulehčili a našimi zbytečnými chybami brali tři body. Sice hosté neměli nějakou převahu ve střelbě a útocích na branku, ale díky nám dokázali proměnit vše, co šlo. Hosté projevili větší hlad a bojovnost pro tři body a zaslouženě si je odvezli.

TJ Velký Beranov 1975
Petr Tomášek - obránce, Velký Beranov: "Ze začátku byla hra vyrovnaná, my jsme byli vcelku nervózní, ale uklidnila nás penalta a vedení. Ve druhém poločase jsme naštěstí daly tři rychlé branky a pak už jsme hráli náš fotbal, takže v klidu a po zemi. "



Sestavy


TJ Sokol Brtnice
J. Plaček [-] - M. Plaček [-] , T. Štefl [-] , Z. Doležal [-] , J. Zelený [-] - R. Kružík [-] , Z. Brussmann [-] , P. Kružík [-] , T. Doležal [-] - J. Vyskočil [-] , J. Doležal [-]

TJ Velký Beranov 1975
R. Markovič [-] - F. Smejkal [-] , M. Hecht [-] , J. Štumar [-] , K. Petr [-] - R. Kittler [-] , T. Matějíček [-] , J. Hladílek [-] , K. Eliáš [-] - R. Ganzwohl [-] , J. Pokorný [-]

ŽK: 53. J. Zelený , 63. P. Tuna , 65. T. Štefl , 81. J. Vyskočil - 17. J. Hladílek . ČK: 63. P. Tuna .
Hráči zápasu: T. Štefl - R. Ganzwohl , T. Matějíček .
Místo: Brtnice. Počet diváků: 65.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.