2:1
(1:0)
78. M. Somerauer (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.09.2015 10:15

5.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Moravské Budějovice pokořily Chotěboř


Branky


36. O. Busta , 58. M. Šplíchal - 78. M. Somerauer (p.)
0

Nedělní dopolední předkrm obstarali pro fotbalové labužníky hráči Moravských Budějovic a Chotěboře. Příznivci domácích to letos namají zatím lehké, pokud chtějí vidět výhru jejich týmu, musí se jet podívat na venkovní hřiště - Budějovice dokázali vyhrát jak v Havlíčkově Brodě, tak v Herálci. Doma však oba zápasy prohráli. Fanoušci tak byli dnes zvědavi, zda se týmu Petra Kylíška podaří konečně doma bodovat. Přijela totiž Chotěboř, která od začátku soutěže ukazuje, že bude chtít patřit k lídrům Krajského přebořu. Naposledy porazila v derby Světlou a před dnešním duelem jí patřila 4. příčka.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začali lépe hosté, ale do vedení šli domácí

Až na třetí pokus se budějovicím podařilo v domácím prostředí bodovat. Úvod utkání však patřil hostům, kteří v úvodních pěti minutách kopali pět rohů. V osmé minutě pak brankář J. Klouda vyrazil reflexivně nad břevno hlavičku P. Hanouska z malého vápna. Ve 13. minutě V. Dušek sice překonal hlavičkou T. Dobrovolného, ale bylo to ofsajdového postavení. Na druhé straně pak vykopl Klouda na další roh tvrdou střelu kapitána Martina Somerauera. Šanci domácích po centru Duška zakončoval hlavičkou M. Pařízek nad břevno. Domácí se dočkali v 36. minutě, kdy Dobrovolný podcenil dalekonosnou střelu A. Svobody, která před ním skočila a důrazný O. Busta usměrnil míč do sítě - 1:0. V závěru poločasu rychlý průnik hostů zakončoval M. Koutný střelou těsně vedle. Do kabin si odnesli minimální náskok domácí.

Budějovice dohrávali v oslabení, přesto v nervozním závěru odolaly

Druhý poločas začali pro změnu lépe domácí a v 58. minutě posadil V. Dušek rohový kop přesně na hlavu volného Matěje Šplíchala - ten míč uklidil do sítě a domácí vedli dvoubrankovým rozdílem. Hosté se dočkali snížení v 78. minutě, kdy P. Benda fauloval ve vápně pronikajícího Bělovského a následnou penaltu proměnil střelou k tyči M. Somerauer - 2:1. Hosté snížili na rozdíl jediné branky a tím vnesli nový bojovný až vyhecovaný náboj. Čtvrt hodiny před koncem zápasu se střetl ve vápně hostující brankář Dobrovolný s budějovickým útočníkem Kopečkem a domácí se dožadovali penalty, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. následoval protiútok hostí, jenž zastavil na půlce u lajny Vojtěch Dušek faulem a uviděl červenou kartu. Závěr zápasu pak byl zbytečně nervózní a hosté mohli srovnat. Střela aktivního M.  Somerauera v nastaveném čase však skončila na tyči. Budějovice tak dokázali doma poprvé bodovat a po výhře 2:1 se vyhouply na prozatimní 2. místo.



Ohlasy k zápasu


SK Moravské Budějovice
Petr Kylíšek, trenér Moravských Budějovic: Soupeř byl první poločas jasně lepší a bylo otázkou času kdy inkasujeme. My jsme ten tlak přečkali a naopak sami udeřili. V druhém dějství jsme hru vyrovnali, dokázali zvýšit na 2:0 a byli tou dobou lepší. Situace se nám zkomplikovala poté, co jsme z penalty inkasovali. Dobře rozehraný zápas jsme ale už nepustili a dokázali doma konečně bodovat!

FC Chotěboř
Josef Soural, trenér FC Chtěboř: S prohrou jsem nespokojen! Podruhé jsme venku začali dobře, ale je z toho jen optická převaha bez vstřelené branky. Je to o koncentrovanosti a kvalitě. Pro nás je to zbytečná ztráta, i přes to že se nám s Budějovicemi dlouhodobě nedaří..



Sestavy


SK Moravské Budějovice
J. Klouda [-] - R. Švanda [-] , K. Busta [-] , L. Stehlík [-] , A. Svoboda [-] - M. Šplíchal [-] , O. Busta [-] , P. Benda [-] (87. M. Procházka [-] ) , V. Dušek [-] - T. Kopeček [-] , M. Pařízek [-] (89. J. Benda [-] )

FC Chotěboř
T. Dobrovolný [-] - D. Svoboda [-] , T. Hromádka [-] , M. Čáp [-] - M. Moravec [-] (65. O. Bělovský [-] ) , L. Dvořák [-] , J. Hlaváček [-] , M. Koutný [-] (81. J. Šimoňák [-] ) , M. Somerauer [-] - P. Hanousek [-] , M. Odvářka [-]

ŽK: 56. A. Svoboda , 78. P. Benda , 88. K. Busta . ČK: 85. V. Dušek .
Hráči zápasu: J. Klouda , L. Stehlík - M. Somerauer .
Místo: Moravské Budějovice. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Fridrichovský Miroslav - Fabeš, Doskočil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.