P. Malíř 2. (p.)
P. Miko 11.
P. Miko 25.
3:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

3:0
(3:0)

P. Malíř 2. (p.)
P. Miko 11.
P. Miko 25.
 

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

08.08.2015 16:30

1.kolo, Divize E, 2015-2016

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Petrovice na úvod nedaly nováčkovi z Frýdlantu šanci


Branky


2. P. Malíř (p.) , 11. P. Miko , 25. P. Miko
0

V prvním kole nového ročníku Divize E přivítal tradiční účastník Lokomotiva Petrovice na své půdě nováčka z Frýdlantu nad Ostravicí. Už po půl hodině hry se jasně ukázalo, který tým má více zkušeností s touto soutěží. Domácí celek posílen o několik mladých hráčů z druholigové Karviné vedl už ve druhé minutě po proměněné penaltě. Následně přidal do 30. minuty další dvě branky a bylo rozhodnuto. První tři body si připsaly Petrovice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půlhodině bylo po zápase

Stejně jako na celém území České republiky, tak i v Petrovicích panovalo velké teplo. Hřiště však bylo skvěle nachystáno. Hostující Frýdlant nad Ostravicí přijela podpořit poměrně početná skupina věrných fanoušků a fanynek. Lokomotiva Petrovice nastoupila pod vedením nového kouče Martina Špičky, který v minulé sezóně působil na lavičce Dětmarovic, které hrají Krajský přebor. Petrovice se během léta domluvily na spolupráci s druholigovou Karvinou a staly se její farmou. Mohou tak využívat především mladých hráčů, kteří se nedostanou do užšího kádru A-týmu. Z tohoto výběru nastoupili v základní sestavě stoper Pavel Moskál, krajní obránce Martin Puškáč, útočníci Filip Panák a Lukáš Kurušta. Právě posledně jmenovaný, který si již připsal několik startů za reprezentační výběr do 19 let, byl už ve druhé minutě faulován v pokutovém území hostujícím kapitánem Kubáněm a hlavní sudí Priesol odpískal pokutový kop. Míč si vzal zkušený Pavel Malíř, který pře sezónou přišel z Třince a s přehledem penaltu proměnil – 1:0. V 10. minutě přišla střela hostí ze střední vzdálenosti, kterou obstaral Kubáň. S jeho pokusem si však gólman Mrozek bez problémů poradil. O minutu později už to bylo 2:0 pro domácí. Kurušta dostal míč na pravé straně, potáhl jej po lajně a následně jej předložil na zadní tyči zcela volnému Mikovi. Ten neměl problém uklidit míč do sítě. Petrovice měly nadále navrch a svou převahu na hřišti vyjádřily třetí vstřelenou brankou. Miko se uvolnil na levé straně, postupoval sám na gólmana Ježe a s přehledem jej obstřelil – 3:0. Domácí zcela ovládali hru. Ve 30. minutě šel sám na gólmana Ježe Kurušta, ale strážce hostující svatyně jeho pokus stihl vytěsnit mimo tři tyče. Poté to zkoušel zblízka Hoffmann, ale ani on neuspěl. Kapitán domácích pak v 35. minutě zahrával rohový kop. Míč se snesl přesně na hlavu Panáka, ale jeho hlavička mířila přesně do míst, kde stál Jež. Stejný hráč měl ještě šanci o 2 minuty později, ale jeho střela mířila vysoko nad. Petrovice byly v první půli jasně lepší. Hostům chyběla rychlost, hráli až příliš pasivně, byli málo důrazní, hráli zataženě, ustrašeně, nechávali svým soupeřům velký prostor. Ukázalo se, že si na vyšší soutěž budou muset zvyknout.

Domácí si hlídali výsledek, Frýdlant neproměnil šance v závěru

Do druhé půle udělal hostující kouč Smatana jednu změnu, když Šiguta nahradil Němec. Obraz hry se však v úvodu druhého poločasu příliš nezměnil. Petrovice si hlídaly luxusní náskok a soupeře k ničemu nepouštěly. Až v 55. minutě ztratil Škuta ve středu hřiště míč a hosté se vydali do brejku. Gól z něj však nevytěžili. O 10 minut později vyslal na branku domácích svůj pokus Mandičak, ale ani on úspěšný nebyl. Petrovice ubraly na tempu, ovšem i přesto si zvládly vypracovat další šance. V 70. minutě se po přihrávce Kurušty ocitl sám před brankářem Ježem střídající Molnári, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. V 80. minutě postupoval zcela sám Malíř, ale svůj nájezd zakončil poněkud ležérně. Stav zůstával nezměněn. V samotném závěru se do dvou velkých příležitostí dostali hosté, jenomže ani jedna z nich nevedla k žádné gólové radosti Frýdlantu. Petrovice tak porazily nováčka 3:0 a úspěšně vykročily do nové sezóny.



Ohlasy k zápasu


TJ Lokomotiva Petrovice
Martin Špička (trenér Lokomotivy Petrovice): „Určitě nám pomohl gól už ve druhé minutě, po kterém jsme se uklidnili a začali jsme hrát svou hru a myslím si, že jsme v prvním poločase hosty ještě poněkud pošetřili, protože jsme mohli vést ještě daleko vyšším rozdílem než 3:0. Ve druhém poločase jsme chtěli zejména „přežít“ prvních 15 minut. Čekali jsme, že v kabině Frýdlantu proběhla nějaká poločasová „bouřka“ a že budou chtít se stavem něco udělat, takže jsme si chtěli pohlídat úvod druhého dějství, což se nám povedlo. Ovšem pak naše hra poněkud ztratila parametry. I přesto jsme si vypracovali pár dalších šancí. Poté jsme si to pohlídali. Vyhráli jsme 3:0, takže určitě panuje spokojenost. Určitě jsem spokojen i s výkony mladých hráčů z Karviné. Za první poločas si zaslouží pochvalu všech jedenáct hráčů, protože úvodních 45 minut bylo velmi dobrých. Střed hřiště hrál přesně to, co jsme chtěli. Chtěli jsme do sezóny vstoupit úspěšně a to se nám podařilo. Chceme to potvrdit i v dalším kole.“

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Pavel Smatana (trenér Frýdlantu nad Ostravicí): „Na hřišti byl od první minuty vidět jasný rozdíl mezi naším mužstvem a Petrovicemi. Sice jsme inkasovali už z první akce, ale myslím si, že i kdybychom bezbrankový stav udrželi déle, tak domácí stejně svou kvalitu prokáží a urvou pro sebe tři body. Každopádně jsme zápas neodevzdali. Pro naše hráče to byla obrovská zkušenost a možná je dobře, že jsme takovou „facku“ dostali hned v prvním kole. Petrovice budou patřit k týmům, které budou bojovat o postup.“

Sestavy


TJ Lokomotiva Petrovice
R. Mrozek [-] - J. Hoffmann [-] , D. Gill [-] , P. Moskál [-] , M. Puškáč [-] (64. A. Leibl [-] ) - P. Miko [-] (58. G. Molnári [-] ) , L. Kundrátek [-] , P. Škuta [-] , P. Malíř [-] , F. Panák [-] - L. Kurušta [-] (79. L. Valový [-] )

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Z. Jež [-] - M. Střižík [-] , Š. Křiva [-] , L. Papřok [-] - P. Tobiáš [-] , V. Jandek [-] , T. Kubáň [-] , M. Šigut [-] (46. P. Němec [-] ) , L. Myšinský [-] (68. D. Pánek [-] ) , M. Chlebek [-] (77. J. Ursíni [-] ) - J. Mandičak [-]

ŽK: 2. T. Kubáň .
Místo: Tráva. Rozhodčí: Priesol Daniel - BUREŠ Jakub, TRIGAS Paskal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.