1:3
(1:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 14:00

5.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola zvládl lépe Rakovník, Litoměřice doplatily na špatnou koncovku


Branky


0

Páté kolo Divize B proti sobě v sobotu odpoledne svedlo dva týmy z čela tabulky. Litoměřice měly na svém kontě před zápasem s Rakovníkem 10 bodů a hosté se na ně mohli v případě vítězství dotáhnout. Zápas splnil očekávání a nabídl krásný ofenzivní fotbal. Rakovník byl během prvního poločasu lepším týmem a vytvořil si dvoubrankový náskok, který Litoměřice po přestávce nedokázaly i přes velkou snahu smazat a ve šlágru kola padly doma 1:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Michal Lesniak zářil od úvodních minuty a stal se hvězdou zápasu

Úvod zápasu nabídl pohledný ofenzivní fotbal z obou stran a po pěti minutách hry měli domácí Litoměřice skvělou šanci, když jeden z domácích hráčů napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné technické střele, která těsně minula pravou tyč poté, co ji konečky prstů tečoval brankář Petr Cipra. Na opačné straně mohl udeřit Adam Vrána, jehož nebezpečnou přízemní střelu z úhlu dokázal Petr Pechatý vytáhnout mimo.

 

Petr Pechatý si ve dvanácté minutě připsal první úspěšný zákrok, za necelou minutu už byl ale bezmocný a hosté šli do vedení. Radek Polášek dostal krasný pas do pokutového území, který si na pravé straně pokutového území nejprve zpracoval a ve skluzu ho poté přízemní střelou umístil přesně ke vzdálenější levé tyči. Litoměřice po inkasovaném gólu zvýšily obrátky a hrozily především po centrech do pokutového území.

 

Právě po centru padl vyrovnávací gól, o který se postaral František Svoboda. Kapitán Miroslav Svoboda se postavil k rozehrání standardní situace po faulu Petra Vacka a krásným centrem našel uprostřed pokutového území Františka Svobodu, který míč hlavou uklidil k pravé tyči. Po půlhodině zápasu mohl otočit vývoj zápasu Jakub Novotný, který se nadechl k velkému sólu, když si ze tří hráčů Rakovníku udělal kužely, ten čtvrtý už ho ale těsně před šestnáctkou zastavil.

 

Další branku mohl vstřelit z volného přímého kopu Vít Pavlíček, jeho střela ze zhruba třiceti metrů mířila přesně do levého horního rohu, jenže postrádala razanci a Petr Cipra si s ní bez větších potíží dokázal poradit, kdyby však byla prudká, nadělala by mu obrovské starosti. V pětatřicáté minutě na opačné straně hřiště vybojoval autové vhazování skvěle hrající Michal Lesniak, který se po následném centru z pravé strany vzápětí prosadil.

 

Dominik Santler dokázal na pravé straně po autovém vhazování těsně před brankovou čarou přesně odcentroval a uprostřed malého vápna se dostal k hlavičce Michal Lesniak, který dobře zamířil domácímu brankářovi do protipohyby, a přestože si Petr Pechatý na míč sáhl, mimo tři tyče ho vytěsnit nedokázal. Lesniak hýřil pohybem a v závěru prvního poločasu vytvořil gólovou příležitost pro svého spoluhráče.


Michal Lesniak se na pravém křídle dostal po průniku a jakmile ucítil tlak na zádech, okamžitě chytře upadl. Rozhodčí mu to však nespolkl a hra pokračovala dál, což však paradoxně domácím fotbalistům Litoměřic uškodilo a hostujícímu Rakovníku velice pomohlo. Míč se totiž od padajícího Michala Lesniaka dostal k Petru Kučerovi, který se řítil sám na bránu a ve vyložené příležitosti nezaváhal. Jeho střela zpoza šestnáctky zamířila přesně k pravé tyči.

Rakovník vsadil po přestávce vše na obranu

Fotbalisté Rakovníku vedli po přestávce 3:1 a po přestávce neměli za potřebí nikterak se bezhlavě hnát směrem kupředu. A také to neudělali, až na pár výjimek, kterým bylo sólo Stanislava Maříka, který neohroženě vrthl do šestnáctky, z otočky však vypálit pod tlakem obránců následně nedokázal. To hráči Litoměřic pálili o sto šest, jenže netrefovali bránu a nebýt špatné koncovky, mohli se poprat o bod.

 

Jenže to se nestalo. Největší šanci měl po hodině hry Vlastimil Stožický jehož střela z volného přímého kopu mířila přesně do pravého horního rohu, Petr Cipra ji však skvělým zákrokem vyrazil nad. Pět minut před koncem se ještě pokusil nasimulovat penaltu Vít Pavlíček, se svou snahou ale neuspěl a hlavní rozhodčí ukončil utkání.



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Radek Bania (předseda FK Litoměřice): „Přišlo mi, že naši hráči, vědomi si svého postavení v tabulce, nováčka podcenili, což se nám vymstilo. Obrana hrála tak, jako kdyby se nám nic nemohlo stát. Jenže se stalo. Hráči Rakovníka si velmi dobře dokázali poradit s každou nabídnutou šancí do otevřené, nedůrazné obrany. A tak první poločas rozhodl utkání. Hosté využili tři ze čtyř šancí, my bohužel jen jednu. Ve druhé půli Rakovník "zaparkoval autobus" na vápně a absolutně rezignoval na protiútoky. Naopak domácí tlačili, snažili se, ale když už to vypadalo nadějně, vždy skvěle zasáhl hostující gólman. Dle průběhu je to sice výsledek neodpovídající, ale na to se historie neptá. Snad si z toho kluci vezmou ponaučení, že se musí hrát na sto procent od začátku, byť proti nim stojí nováček. Jestli si to vzali k srdci mohou ukázat hned příští zápas, kdy zajíždíme k dalšímu z nováčků do Vilémova.“

TJ Tatran Rakovník
Pavel Mareš (trenér TJ Tatran Rako Rakovník): „Litoměřice se ukázaly jako velice silný a kvalitní tým. Musím však před kluky smeknout. Vydali se ze všech sil a zápas vydřeli doslova na krev. Opět se ukázalo, že když kluci splní to, co si řekneme v kabině, tak jsou schopni hrát v této soutěži s kýmkoliv. Zaslouží velké poděkování za výkon i bojovnost, ale musíme zůstat nadále na zemi. Nic není zadarmo. V týdnu nás opět čekají tři náročné tréninky, na kterých se musíme připravit na Lovosice, což nebude jednoduchý soupeř.“



Sestavy


FK Litoměřicko
P. Pechatý [-] - F. Svoboda [-] , J. Seidl [-] , M. Novotný [-] , J. Hála [-] (85. L. Beran [-] ) - M. Suchý [-] (46. M. Macháček [-] ) , V. Stožický [-] , J. Novotný [-] (55. L. Krejza [-] ) , M. Rapavý [-] (46. M. Pokorný [-] ) - V. Pavlíček [-] , P. Tichý [-] -

TJ Tatran Rakovník
P. Cipra [-] - A. Vrána [-] , J. Pinkas [-] , M. Houška [-] , P. Vecka [-] - D. Santler [-] (86. M. Pidrman [-] ) , P. Kučera [-] , M. Verner [-] , S. Mařík [-] (69. P. Kujal [-] ) - R. Polášek [-] (63. L. Kučera [-] ) , M. Lesniak [-]

ŽK: 84. M. Novotný , 87. V. Pavlíček - 23. P. Vecka , 45. R. Polášek .
Hráči zápasu: J. Novotný , P. Tichý - P. Cipra , M. Lesniak .
Místo: tráva. Počet diváků: 200. Rozhodčí: Štěrba Martin - NEHASIL Lukáš, TALPÁŠ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.