2:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 17:00

5.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baník Souš zaslouženě vyhrál nad Meteorem Praha, výhru režíroval kapitán Štípek


Branky


0

Fotbalisté Baníku Souš v pátém kole Divize B přivítali na svém hřišti souseda z tabuly Meteor Praha. Pokud by Baník domácí zápas zvládl a vyhrál, mohl svého soupeře o bod přestihnout, a přesně to se stalo. Souš byla po celý zápas lepším týmem a diktovala tempo hry. Góly padaly až po přestávce, kdy to na sebe vzal dvakrát jako správný kapitán Václav Štípek a vystřelil svému týmu výhru 2:0

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nepřesná hra z obou stran přinesla občas zajímavé okamžiky

Domácí fotbalisté Souše vstoupili utkání před svými fanoušky dobře a směrem vpřed byli aktivnější, zatímco Meteor Praha pečlivě bránil a vyrážel do rychlých protiútoků. Jeden z nich hráči v zelených dresech rozjeli v deváté minutě, kdy skvěle technicky vybavený Antonín Hrdina sám přenesl hru z levé strany na pravou a poté krásnou kolmou přihrávkou do běhu uvolnil Jakuba Šimka, jehož následná přízemní střela z pravé strany pokutového území rozvlnila na přední tyči boční síť.

 

Baník Souš byl i přes ojedinělou příležitost hostů stále aktivnější a hrozil především z centrů ze stran. Po čtvrthodině hry zahrávali domácí fotbalisté rohový kop, po kterém se uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce Vladimír Wagner,  jeho následný hlavičkový pokus ale zamířil těsně nad. Zhruba v polovině prvního poločasu se do kopaček obou týmů vkradla velká nepřesnost a ani jeden z nich se nebyl schopný dostat k ohrožení soupeřovy brány.

 

Největší šance příležitost prvního poločasu přišla po necelé půlhodině hry, když všudy přítomný Vladimír Wagner poslal z pravé strany do ohně dobrý centr a po přihrávce jednoho z jeho spoluhráčů do druhé vlny vypálil ze značky pokutového kopu Karel Christof, jehož následná přízemní střela olízla levou tyč. Další šance byla k vidění až v závěru prvního poločasu, když Jiří Zápotočný stojící zády k braně prodloužil pas ze standardní situaci hlavou a jeho následné zakončení zamířilo těsně vedle levé tyče.

Po přestávce se obraz hry nezměnil a Baník Souš šel za třemi body

Baník vstoupil do druhého poločasu stejně jako do toho prvního, tedy byl směrem vpřed mnohem aktivnější než soupeř a krátce po přestávce se ujal zaslouženě vedení. Jeden z domácích obránců po narážečce skvěle odcentroval z pravé strany a uprostřed malého pokutového území našel Václava Štípka, který se krásně hlavou položil do míče a poslal ho do protipohybu brankáře Víta Caudra. Vzápětí mohl navýšit vedení domácího týmu Petr Hlaváček, který dostal Václava Štípka kolmou přihrávku za obranu a řítil se sám na bránu, jeho následnou přízemní střelu z levé strany pokutového území dokázal Vít Caudr skvělým zákrokem vyrazit.

 

Souš byla lepším týmem, což potvrdila po hodině hry, kdy v šestašedesáté minutě vstřelil svůj druhý gól v zápase Václav Štípek. Kapitán domácího týmu si skvěle naběhl na krásný centr Jiřího Zápockého z pravého křídla a tentokrát hlavou vymetl pravý horní roh. Baník Souš vedl 2:0 a měl utkání pevně ve svých rukou, krátce na to mu je ale mohl roztřást dobře hrající a aktivní Antonín Hrdina, který si na vzdálenější levé tyči naběhl na povedený centr střídajícího Daniela Dvořáka a jeho následné zakončení musel brankář Petr Hanus vytáhnout na rohový kop. Vzápětí se hosté dostali po centru z levé strany do další dobré příležitosti, zakončení Meteoru z prostoru na přední tyči ale zamířilo mimo.

 

Další dramatická chvíle se odehrála pět minut před koncem zápasu, Karel Christof u postranní čáry před oběma lavičkami nakopl soupeře nepříjemně zepředu do břicha a za svůj zákrok viděl žlutou kartu, problémem bylo, že to byla karta druhá a následovala tedy červená. Christof byl vyloučen a Meteor Praha dohrával závěr zápasu v početní převaze. Meteor Praha se ještě pokusil závěr střetnutí zdramatizovat a nebyl od toho daleko, když skvěle hrající Antonín Hrdina tentokrát napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné táhlé střele Antonín Hrdina, jehož pokus o vlásek minul pravou tyč. Gólu se však hosté nedočkali a Baník Souš se doma radoval ze zaslouženého vítězství 2:0.

 

„V prvním poločase nebyli lepší ani jeden z týmů a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Ve druhém poločase vstřelil dva góly hlavou Václav Štípek. Poté jsme vystřídali zálohu a střídající Hynek hru rozhýbal, moc šancí však k vidění nebylo a hosté si nevytvořili téměř nic,“ prohlásil bezprostřed po utkání organizační pracovník FK Baníku Souš Petr Černý.



Ohlasy k zápasu


FK Baník Most - Souš
Pavel Koutenský (trenér FK Baník Souš): „Dneska to byl zápas o vůli a touze po vítězství, naše mužstvo zdobila bojovnost a zarputilost na úkor pohledného fotbalu, hosté nic neukázali a myslím si, že nezaujatý divák musel konstatovat, že vítězství jsme si více zasloužili my. Branky padly po pěkných nacvičených akcí zakončených hlavou našeho kanonýra Vaška Štípka, který má výborný výběr místa před brankou a střelu branek má v popisu práce. Chci všem hráčům poděkovat za odmakaný zápas!“




Sestavy


FK Baník Most - Souš
P. Hanus [-] - P. Ihracký [-] (78. V. Popelka [-] ) , K. Horák [-] , P. Johana [-] , P. Fiřt [-] - V. Pátek [-] (91. M. Hlaváček [-] ) , K. Christof [-] , V. Wagner [-] (59. J. Hynek [-] ) , P. Hlaváček [-] (87. R. Hečo [-] ) - J. Zápotocký [-] (73. E. Nuhič [-] ) , V. Štípek [-]

FK Meteor Praha VIII B
V. Caudr [-] - M. Pikous [-] , L. Horváth [-] , M. Čonka [-] (88. P. Hromas [-] ) , J. Frantl [-] , K. Zelenka [-] (73. M. Nouzák [-] ) , M. Minárčik [-] , D. Hanek [-] (56. D. Dvořák [-] ) , A. Hrdina [-] , J. Šimek [-] , M. Daňhel [-]

ŽK: 58. P. Ihracký , 63. K. Christof - 45. M. Daňhel , 84. J. Šimek . ČK: 86. K. Christof .
Hráči zápasu: P. Johana , V. Štípek - A. Hrdina .
Místo: tráva. Počet diváků: 130. Rozhodčí: Brychta Ondřej - KVAČEK Jan, ČECHLOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.