Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2021 14:30

13.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hnojník fantasticky otočil utkání s Petřvaldem


Branky


22

Souboj dvou tabulkových sousedů, kteří okupují střed tabulky CANIS 1.B třídy sk.C se odehrál v Petřvaldu, kam zavítal Hnojník. Postavení obou celků v tabulce slibovalo vyrovnaný souboj, který nakonec rozhodl svou první brankou v dresu hostů Matýsek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Petřvald vedl o dvě branky

Oproti minulému utkání s Horní Suchou přijel Hnojník do Petřvaldu v o něco silnějším složení. Tentokrát nechyběl kapitán Bauman, Lachowicz nebo Walica. Naopak, ale chyběl brankář Lamoš, kterého tentokrát zastoupil mladý Kreželok. 

Domácímu celku se do brány po jednozápasové absenci vrátila gólmanská jednička Jan Janča, kterého v minulém kole nahradil v bráně Igor Rajko. Ten dnes usedl jako hráč do pole na lavici náhradníků. Sestava Petřvaldu doznala oproti vítěznému duelu v Mostech, tedy pouze dvou změn. Kromě již zmíněné změny na pozici brankáře se do základní sestavy dostal i Jan Sklepek. 

 

V utkání měli úvodní výkop domácí, kteří hned z první rozehrávky získali slušnou pozici k centru zleva, který ovšem obrana Hnojníku odvrátila. Hnojník poprvé zahrozil v 11.minutě. Po faulu na Zábelku, zahrával Kaňok přímý volný kop, kterým našel hlavu jednoho ze spoluhráčů, střela šla, ale nad. O dvě minuty později kopali petřvaldští rohový kop. Kršákův roh jeho spoluhráči nezakončili přesně. 

Ve 14.minutě odcentroval zleva Budina, jehož přetažený centr se stal kořistí hostujícího Kozla, ten ke smůle hostí zahrál míč jen k Novotnému, který se s míčem procpal přes dva bránící hráče až ke střele, na kterou hnojnický Kreželok nedosáhl 1:0. Petřvalští, měli svůj presink v zejména v první půli vytažený hluboko na útočnou polovinu hostí, kterým hlavně v úvodu docela znepříjemňovali rozehrávku. 

 

Po inkasované brance byl Hnojník více na míči, ale snahu o kombinační fotbal znepříjemňoval těžší terén, kde míč docela odskakoval. Mnoho šancí, které šlo řešit lépe, tak často končily už v zárodku. V 16.minutě se k zajímavé příležitosti dostali domácí. Aktivní Budina pronikl po kraji kolem Brzuchanskiho, odcentroval a našel kapitána Kostku - toho, ale v pádu vychytal Kreželok a nedopustil změnu skóre. 

 

Následovala hluchá pasáž utkání, kterou narušil, jen Kostka svým pokusem. Z dobrých 28 metrů mířil těsně vedle. Ve 26.minutě kopal Hnojník standardní situaci ze zajímavé pozice z kraje hřiště. Kaňokův centr trefil jen prvního bránícího hráče ve vápně. O minutu později se volný přímý kop opakoval z prakticky stejné pozice. A pro Hnojník bohužel se stejným koncem. Kolem třicáté minuty se s míčem po kraji dral do šestnáctky domácích Zábelka, který posunul míč před bránu brankáře Janči. Míč proskotačil celým malým vápnem, kde si jej ke smůle hostí našel Cudrák a vyvezl jej do bezpečí. 

V 37.minutě se hosté poprvé trefili mezi tři tyče. Klusovu střelu z dálky v pádu, bez větších potíží zlikvidoval Janča. Z jeho následující rozehrávky na krátko s Knorem, přišla kolmice od vlastní šestnáctky k půlící čáře, kterou Sklepek prodloužil na Budinu, a ten našel na zadní tyči volného Novotného, který zvýšil svou druhou brankou na 2:0. Akce přes celé hřiště na pět doteků.

Hosty probudil až Zábelka, o 6 minut později. Ten si pustil přihrávku od spoluhráče, kterou nevystihl Fismol a nadvakrát překonal Janču 2:1. Jelikož už nezbývalo mnoho času, tak do poločasu šli spokojenější domácí, kteří vedli 2:1.

Obrat dokonal debutant Matýsek

Vstup do druhé půle měli lepší hráči Hnojníku, kteří hned v prvních minutách zahrávali rohový kop. Ovšem ten nesehráli hosté nejlépe a naopak do protiútoku se hnali domácí. Jejich rychlý kontr zakončoval aktivní Novotný vysoko nad. V 53.minutě skvěle vystihl přihrávku na střed hřiště Klus, který si narazil se Zábelkou a jeho následnou střelu zblokovala až obrana. Následný rohový kop skončil opět rychlým brejkem domácích. Tentokrát, tedy bez zakončení. Ve druhé půli byl Hnojník silnějším týmem na míči, ovšem domácí bez problémů likvidovali akce Hnojníku. 

 

V 60.minutě byl stav srovnán. Druhým dvougólovým střelcem utkání se stal Zábelka, který doklepl míč do brány po několika odrazech před Jančou, který s dorážkou už nemohl nic dělat. Následovala pasáž utkání, ve které se oba celky bily o každý mětr hřiště. Nudnou pasáž narušila až série několika po sobě jdoucích rohových kopů okolo 77.minuty, kterou ale obrana hostí odvrátila do bezpečí.

To už byl na hřišti i Adrian Matýsek, který si připsal první start v dresu Hnojníku. Z brejku se po ose Zábelka - Lachowicz - Bolek, dostal míč až právě k Matýskovi, který obstřelil Janču přízemní střelou na vzdálenější tyč 2:3.

 

Videozáznam utkání:

  

 

branky v čase: 15:40,38:22,44:35,1:02:30,1:22:34



Ohlasy k zápasu


TJ Petřvald
Václav Zajíček: Myslím, že jsme si zápas prohráli sami. Vedli jsme 2:0 a měli zápas dobře rozehrán, bohužel jsme dostali gól těsně před poločasem. Ve druhém poločase jsme měli několik šancí přidat 3. gol, bohužel se nepovedlo a soupeř nás potrestal. Myslím, že zápasu by asi víc slušela remíza.




Sestavy


TJ Petřvald
J. Janča [-] - R. Novotný [-] , J. Sklepek [-] (46. R. Lachman [-] ) , D. Knor [-] , T. Fismol [-] , T. Budina [-] , M. Fismol [-] , O. Kostka [-] , D. Kršák [-] (82. M. Nalevajka [-] ) , O. Cudrák [-] (82. L. Voříšek [-] ) , F. Marek [-]

TJ Sokol Hnojník
B. Kreželok [-] - M. Walica [-] , J. Lachowicz [-] , D. Bolek [-] (88. E. Oborný [-] ) , Š. Grochal [-] (69. J. Hradil [-] ) , V. Zábelka [-] , V. Kaňok [-] (77. A. Matýsek [-] ) , A. Klus [-] , J. Kozel [-] , M. Bauman [-] , L. Brzuchanski [-]

Místo: Petřvald. Počet diváků: 60. Rozhodčí: KLIMEK Tomáš - MARTÍNEK Roman, PLONKA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2021 09:47

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2021 16:41

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2021 16:39

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 14:58

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 11:19

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2021 07:42

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 23:16

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 23:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 20:10
Jakub Hradil

Expert: Vojtěch Zábelka
Tip experta: výhra hostů

Vůbec nevím, jak je na tom Petřvald, ale pokud budeme v normalní sestavě, tak snad vyhrajeme.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 15:12

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 13:02

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 11:04

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 10:21

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 08:27

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2021 00:35

Tip: remíza