Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.08.2015 17:00

1.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staří známí hráli smírně, rozhodly až penalty


Branky


0

Viktorka Žižkov a Baník Most. Dva soupeři, kteří se dříve potkávali pravidelně v nejvyšších patrech českých fotbalových soutěží. Osud tomu tak chtěl, že první jmenovaní nedostali od svazu licenci pro druhou ligu a druhý jmenovaný z ní čestně sestoupil. Nyní se proti sobě postavili hned v prvním kole třetí ligy. A utkání odpovídalo tomu, že se oba soupeři přece jen dobře znají.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas ve znamení zahazování šancí

Žižkov posílil před sezónou o několik opor posledního vítěze ČFL pražských Bohemians, do Mostu zase zamířil mimo jiné i velezkušený Gedeon. V prvních minutách se oba soupeři spíše oťukávali, přesto diváci nemuseli na první šance příliš dlouho čekat. První pokus si vzal na starost Dočekal, který hlavičkoval po centru Šandery těsně nad. Žižkovské by to bývalo nemuselo ani příliš dlouho mrzet. Během jediné následné minuty totiž dostali po faulu domácích výhodu pokutového kopu! Jako správný kapitán si ji vzal na starost Štoček, svým pokusem však orazítkoval pouze břevno Divkovičovi branky. Ten samý hráč si spravoval chuť za dalších šest minut, kdy se mu Divkoviče střelou k tyči přece jen podařilo překonat, radost mu ale tentokrát zkazil zdvižený praporek pomezního. Udeřit tak mohlo po půl hodině hry na druhé straně. Do obrovské šance se dostal Hájek, Brauneis mu však skvělým zákrokem jeho gólové plány překazil. Nevalně to dopadlo i s dorážkou Černého a ani domácí tak nedokázali své první „loženky“ využít jak by si přáli. Chvíli na to se už už zdálo, že Mostecký stadion uvidí druhou penaltu a to opět proti domácímu brankáři. Rozhodčí však tentokrát stažení samostatně unikajícího Štočka za faul nepovažovali. Poločas tedy skončil bez branek, ačkoli na ně bylo šancí dost a dost.

 

Druhý poločas už branky přinesl

Jak to tak bývá, to co v první půli za žádnou cenu ne a ne vyjít, to se povedlo na začátku té druhé hned při první příležitosti. Obrovskou zásluhu na tom má hostující Volek, který unikl na levé straně hned třem bránícím hráčům a ve vápně našel neobsazeného Vukadinoviče, který se nemýlil – 0:1. Deset minut na to mohlo být pro domácí ještě hůře. Viktoriáni se dostali do brejku, kdy postupovali ve čtyřech na dva bránící Mostecké. Akci zakončoval rychlík Diop, jeho pokus však skončil na břevně Divkovičovi branky. Za domácí se pokusil odpovědět Černý, jeho dobře zahraný trestný kop ale nakonec Brauneis stihl vytěsnit mimo tři tyče. Do třetice potvrdit smůlu hostí tak mohl aktivní Štoček, který z první zakončoval odražený míč a nasměroval jej opět pouze do brankové konstrukce, tentokráte rovnou do spojnice tyče s břevnem. Viktoriání už pomalu začínali být frustrovaní, když se jim tolik potřebný pojistný gól přece jen podařilo vstřelit. Tomáš Dočekal si dokázal dobře zpracovat míč, prohodit Hegera prostřelit na přední tyči Divkoviče – 0:2. Žižkov byl i nadále aktivní a z pohledu Mostu se zdálo, že o osudu utkání je již rozhodnuto. Naštěstí pro ně nebylo. Zmatků v domácí obraně využil znenadání střelou k tyči Koudelka a vykřesal pro domácí jiskřičku naděje, pro Viktoriány byl tento gól opravdovým šokem – 1:2. A co víc, to nejhorší mělo teprve přijít. Do konce zbývalo slabých deset minut, když se přes Volka uvolnil individuálně vynikající Černý a přesnou ranou dokázal Brauneise překonat a srovnat tak skóre zápasu na konečných 2:2

Stoprocentní domácí nedali v penaltách hostům šanci

V základní hrací době tak o vítězi nebylo rozhodnuto a na řadu přišly penalty. V nich prokázali pevnější nervy domácí, které posadilo na koně vyrovnání v posledních minutách hry. Naopak na hostech byla znát frustrace z vědomí, že měli během základní hrací doby dost času a šancí na to aby zápas rozhodli. Mostečtí proměnili všech svých pět pokusů a Žižkovu tak k neúspěchu stačilo zklamání Dočekala. Rozhodující kop za domácí proměnil Pikl.

Autor reportáže - František Jaroš



Sestavy


Mostecký fotbalový klub
T. Divkovič [-] - L. Haspra [-] (34. D. Nobst [-] ) , V. Heger [-] , J. Piroch [-] , J. Černý [-] - J. Štefko [-] , J. Kotlan [-] , M. Hejda [-] (71. A. Pikl [-] ) , P. Gedeon [-] , M. Koudelka [-] - Š. Hájek [-] (56. L. Bouška [-] )

FK Viktoria Žižkov
R. Brauneis [-] - Z. Volek [-] , J. Neuberg [-] , M. Avdić [-] , V. Šandera [-] - J. Štoček [-] , D. Diop [-] , M. Mareš [-] (81. V. Gebert [-] ) , L. Křeček [-] , M. Vukadinovič [-] (69. D. Kocourek [-] ) - T. Dočekal [-]

Místo: Josefa Masopusta / tráva.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.