3:2p.
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.08.2015 17:00

2.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Historicky první zápas dotáhly Dobrovice k vítězství až po penaltách


Branky


66. M. Volf , 92. M. Kotyza - 41. V. Valíček , 83. J. Hodas
0

Jubilejní desátou sezónu v divizi, oslavily Dobrovice suverénním postupem. Minulý týden v prvním kole debutovali na hřišti Králova Dvora a i přes roli outsiderů dokázali zápas zremizovat. Jejich dnešní soupeř Pražský Loko Vltavín měl minulý víkend podobný pokus. V domácím zápase se nenechal udolat silnými Domažlicemi a dosáhl remízy. Oba dva také shodně prohráli penaltový souboj o bonusový bod. Vzájemný zápas měl tedy rozhodnout o tom, kdo z nich naváže na úvodní remízu lépe.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní minuty patřily domácím

Poprvé před domácím publikem ve třetí lize? To už je samo o sobě dostatečně silná motivace. Alespoň v Dobrovicích to tak vypadalo. Vždyť první velké šance dosáhli hned v prvních minutách hry, když Pávek vyboxoval centr z rohového kopu rovnou k Sodomovi, který ale nezakončil dost důrazně a hostující brankář stihl jeho střelu včas zalehnout. Sodoma se sotva smířil s takto zahozenou šancí a už se octil v další. Novák jej našel v ideální pozici na malém vápně, domácí zakončovatel ale nepochopitelně přestřelil. Sotva si Vltavínští oddechli a začali osnovat odvetné akce, Dobrovice už je zase překvapily. A asi už není překvapení, že to byl opět Sodoma, kdo se pokoušel vyzrát na Pávka. Zakončoval opět z bezprostřední blízkosti a zklamal. Nebyl ale sám, se zlou se totiž potázal i dorážející Váňa. Takové zahazování šancí se jen málokdy vyplatí a právě to mohli domácí poznat čtvrt hodiny před poločasovou přestávkou. Podzimek si na zadní tyči dobře vyčíhal přetažený centr, který brankář Bartoš dokázal pouze přizvednout. Síť rozvlnil, bohužel pro něj jen vnější. Domácí si oddechli, jak se později ukázalo, šlo pouze o varování. Ve čtyřicáté první minutě si totiž slabší chvilku vybral gólman Bartoš, který nezkrotil skákavou střelu ze střední vzdálenosti a poblíž číhající Valíček si už s dorážkou věděl rady – 0:1. Tímto gólem do šatny inkasovaným po vlastním předcházejícím tlaku skončil poločas pro Dobrovice dost neslavně. 

 

O osudu utkání rozhodovaly poslední sekundy

Oproti první polovině, kterou zahájili Dobrovičtí mocným tlakem, byl úvod té druhé velmi rozkouskovaný a ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit výraznější tlak. Přesto se tentokrát domácím podařilo skórovat. Historicky první vstřelené třetiligové branky na domácím hřišti dosáhl v dresu Dobrovic Marek Volf. Nutno podotknout, že jeho pozice nebyla příliš složitá, zakončoval totiž do prázdné brány po přihrávce od Osvalda – 1:1. Do osmdesáté třetí minuty tedy trval nerozhodný stav, pak ale přišla další slabá chvíle Bartoše. Mařík vyslal táhlou střelu z nejméně třiceti metrů a Bartoš si s ní k hrůze svých spoluhráčů neporadil lépe, než v podobné situaci v prvním poločase. Tentokráte to byl pohotový Hodas, který této chyby využil a opět získal vedení pro Vltavín – 1:2. To byl pro domácí šok, zbraně ale nesložili. Naopak se vzepjali k poslednímu náporu a jejich snahu řídil opět skvěle nahrávající Osvald. Ten našel ve vápně přesnou nahrávkou Krystana, který vypálil přesně k tyči. Pávek ale vynikl parádním zákrokem. Domácí to snad ještě více nakoplo a v náporu pokračovali, protože vycítili, že soupeř je i v posledních vteřinách zranitelný a vedení příliš pevně nedrží. Už se nastavovalo, když jeden z hostů fauloval na hranici šestnáctky a rozhodčí pískl. Domácí se hlasitě dožadovali penalty, dočkali se ale “jen“ standardní situace z bezprostřední blízkosti. Litovat nakonec nemuseli, protože Martin Kotyza si s ní poradil snad lépe, než by to dokázal v případě penalty – 2:2. Rána do šibenice tedy zápas ukončila  za nerozhodné stavu a šlo se na penalty.

 

Bartoš své chyby v rozstřelu odčinil

Domácím střelcům se v zápase proměňovat své šance dlouho nedařilo. Na druhou stranu vyrovnání v posledních vteřinách jim vyneslo výraznou psychickou převahu. A tu potvrzovali od první penalty až po tu poslední. Dobrovičtí totiž všechny své střelecké pokusy proměnili a k výhře jim tak stačilo byť ojedinělé zaváhání hostů. To přišlo nepříliš dramaticky hned při jejich první desítce, když slabý pokus Maříka vyrazil Bartoš, který tak alespoň částečně ulehčil svému černému svědomí ze základní hrací doby. Rozhodující penaltový pokus si tak v páté sérii připsal do statistik Just.

 



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] - J. Novák [-] , L. Hruška [-] , J. Váňa [-] , M. Janošík [-] (46. M. Vajgl [-] ) - J. Rudolf [-] (57. J. Boček [-] ) , J. Patočka [-] , T. Osvald [-] , P. Bernát [-] (77. J. Krystan [-] ) - M. Volf [-] (82. J. Just [-] ) , J. Sodoma [-] (46. M. Kotyza [-] )

FK Loko Vltavín
O. Koblenc [-] - O. Janda [-] , M. Uvíra [-] , M. Komárek [-] (23. M. Macháček [-] ) , D. Pozníček [-] - D. Podzimek [-] , V. Valíček [-] (63. R. Turák [-] ) , R. Macháč [-] (69. D. Mařík [-] ) , L. Láncz [-] (87. O. Šípek [-] ) - M. Pavlata [-] , B. Abena [-] (76. J. Hodas [-] )

ŽK: 46. J. Novák - 24. V. Valíček , 87. L. Láncz , 88. D. Mařík .
Místo: tráva. Počet diváků: 360.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.