2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2015 17:00

4.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zmar Benešova pokračuje, v Zápech ho sestřelil Kalivoda


Branky


0

Vstup do podzimní části aktuální sezóny lze z pohledu Záp považovat za mírně rozpačitý. Tradičně silný tým potvrdil své kvality hned v prvním kole, kdy deklasoval Čáslav. Pak však začala jeho výkonnost lehce kolísat. Prohru se zatím vynikající Chrudimí lze bez problémů přijmout, pouhá remíza s nováčkem z Benátek už ale překvapila a nic na tom nezměnil ani vyhraný penaltový rozstřel. Přesto jsou stále výrazně úspěšnější, než jediný tým, který je na dně tabulky zcela bez bodu, tedy soupeř Záp z Benešova. Každá série ale musí jednou skončit, dobrá i špatná. V případě Benešova se tedy jedná o tu druhou a zlomit ji chtěli už tento víkend.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žák “vyškolil“ domácí už ve druhé minutě

Nastoupit do zápasu, sotva se protáhnout a přitom si míč poprvé osahat, když jej taháte z brány? Pro brankáře ani celý tým to není zrovna ideální představa vstupu do utkání. A přesně to se Zápským fotbalistům v souboji s Benešovem stalo, jak už předeslal samotný titulek. Žák přebíral míč po přihrávce ze středu hřiště na úrovni velkého vápna. Dlouho nerozmýšlel, zamířil a křížnou střelou na zadní tyč proměnil hned první šanci svého týmu v gólové oslavy – 0:1. Pro Zápy začalo utkání v podstatě až po této inkasované brance. Do obrátek se sice nedostali tak rychle, aby dokázali okamžitě odpovědět, nicméně postupem času svou herní převahu potvrzovali. Museli však být i nadále ostražití v zadních řadách, jelikož se Benešov snažil o nebezpečné protiútoky. I přesto se Zápy stále nemohly dostat do vyložené šance. Tu jim tedy vybojoval až Novák, který byl faulován v soupeřově vápně a David Kalivoda si tak mohl postavit míč na penaltový puntík. Střelec vítězné penalty v sešívaných barvách na půdě Ajaxu se nemýlil ani tentokrát a ranou k levé tyči trefil ve třicáté osmé minutě vyrovnání – 1:1. Tento výsledek platil i o poločasové přestávce.

 

Kalivoda prokázal pevné nervy i na podruhé

Druhý poločas se nesl herně v duchu toho prvního. Do větších šancí se oba týmy příliš nedostávaly a pološance v podobě závarů či přímých kopů využít nedokázali. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že zápas skončí smírně. To se poté už v padesáté deváté minutě ukázalo jako mylná domněnka. Faulu ve vlastním vápně se dopustil Večeřa a David Kalivoda dostal dnes druhou příležitost prověřit své penaltové umění a i na podruhé byl úspěšný. Štěpánek se po jeho ráně sice natahoval, nechytatelnou střely však potvrzoval fakt, že do brány se odrazila po anglicku od tyče – 2:1. Benešov samozřejmě ztráty vedení litoval a projevoval snahu o zvrácení takto nepříznivého vývoje. Zápští si ale počínali vzadu důsledně a vyrovnání nepřipustili. Naopak hattrick mohl dokonat v závěru Kalivoda, tomu to však střílelo ten den pouze z penalt a tak po možná až překombinované akci trefil v závěru pouze náruč Štěpánka. To už nic nezměnilo na tom, že hosté se usídlili na dně tabulky a po čtyřech kolech svítí v jejich kolonce stále ta samá nula bodů, jako před prvním zápasem. Zápy se posunuly na páté místo.

 



Sestavy


SK Zápy
R. Straka [-] - M. Novák [-] (77. J. Kalaš [-] ) , J. Duben [-] , M. Baloun [-] , F. Hakl [-] - O. Bejbl [-] , P. Pavlík [-] , D. Kalivoda [-] (91. J. Petržílka [-] ) , J. Jelínek [-] (92. J. Košata [-] ) - O. Lukashov [-] (58. Z. Jemelík [-] ) , V. Svoboda [-] (87. M. Kovařík [-] )

SK Benešov
M. Štěpánek [-] - M. Štancl [-] (62. ) (75. ) , Z. Vrňák [-] (64. J. Micka [-] ) , J. Zákostelský [-] , J. Vokoun [-] (80. P. Svoboda [-] ) - J. Laštovka [-] , P. Čapek [-] , M. Večera [-] , D. Rejhon [-] (79. L. Balata [-] ) , J. Žák [-] - O. Šíma [-] (70. D. Skopec [-] )

Místo: tráva.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.