2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.11.2015 14:00

14.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápy brali z derby všechny tři body a posunují se na čtvrté místo tabulky


Branky


0

Tipovat v zápase Jiren se Zápami vítěze byl velmi ošemetný úkol. Pro Zápy hrálo do karet hlavně domácí prostředí, pro Jirny zase momentální forma. Oba celky navíc v tabulce dělil před zápasem pouze jediný bod, o který byli napřed hosté. Navíc se vzhledem k pouze šestikilometrové vzdálenosti mezi Zápami a Jirnami jednalo o lokální derby a v těch je jak známo možné vše. Jak se nakonec ukázalo, tím hlavním, z celé řady faktorů bylo právě výše zmíněné domácí prostředí. Zápy tedy derby zvládly a posunuly se v tabulce na čtvrté místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rozhodčí Pastyřík tvrdou hru netrestal

Začátek zápasu sice nebyl ve znamení šancí, diváci se však přesto nenudili. K vidění totiž bylo velké množství tvrdých osobních soubojů a bylo tak jasné, že oba celky vzaly toto derby naprosto vážně a nehodlají dát soupeři nic lacino. Místy se však už zdálo, že tvrdost hry je za čarou a bylo nepochopitelné, že rozhodčí Pastyřík na tento vývoj nijak nereagoval a odpouštěl fotbalistům místy až likvidační zákroky. Velké šance si možná i díky tomu nevypracovával ani jeden z celků, jako blesk z čistého nebe tak zapůsobil tak trochu příhodně pokutový kop, jehož výhodu dostaly ve dvacáté minutě domácí Zápy. Zkušený exekutor David Kalivoda s v těchto situací mýlí jen málo kdy a proti Jirnám to rozhodně nebylo. Jeho rána k pravé tyči tak znamenala vedení domácího celku 1:0. Tento stav vydržel až do poločasové přestávky.

Výhru pečetil Kalaš

Hned minutu po úvodu druhého poločasu dokázali domácí navázat na Kalivodovu penaltu a dostali se z první příležitosti do dvougólového vedení. Kalaš přebíral v pokutovém území prodloužený míč a efektně přehodil hostujícího brankáře – 2:0. O necelých pět minut později mohlo být pro hosty ještě hůře, když se do šance probil Kalivoda, který zakončoval z bezprostřední blízkosti. Víšek byl tentokrát připraven. I ve zbytku zápasu pak platilo, že více než o šancích a technických finesách, je hra o tvrdých soubojích na hranici pravidel. To také nakonec vyústilo v červenou kartu pro Škorvánka, který aniž by zasáhl míč zajel velmi tvrdě do Putze. Derby tak diváky určitě nenudilo, místy však na úkor samotného fotbalu. To však nic neměnilo na tom, že body zůstaly doma a Zápy mohli slavit.

 

Autor Textu: František Jaroš



Sestavy


SK Zápy
R. Straka [-] - V. Svoboda [-] , F. Hakl [-] , J. Duben [-] (46. M. Kovařík [-] ) , M. Doležal [-] - P. Pavlík [-] , P. Putz [-] , J. Kalaš [-] (86. O. Bejbl [-] ) , J. Jelínek [-] (77. Z. Jemelík [-] ) , D. Kalivoda [-] (90. J. Petržílka [-] ) - K. Hejný [-]

SK Viktorie Jirny
P. Víšek [-] - M. Čepelák [-] , O. Kejha [-] , M. Pávek [-] , J. Šimek [-] - F. Škorvánek [-] , T. Dubský [-] , D. Remeš [-] (45. M. Parys [-] ) , A. Melechovský [-] - L. Dvořák [-] (55. R. Nečas [-] ) , J. Vondráček [-]

ŽK: 30. V. Svoboda , 41. J. Duben , 87. P. Pavlík , 90. M. Baloun - 52. J. Šimek , 54. M. Parys , 90. M. Pávek . ČK: 82. F. Škorvánek .
Místo: tráva. Počet diváků: 250. Rozhodčí: Pastyřík Vladimír - Mudra, Paták.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.