3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2015 17:00

17.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pro Písek to nebylo snadné utkání, ale tři body si připsal


Branky


0

Středeční utkání vloženého sedmnáctého kola České fotbalové ligy se mužstvu Písku vydařilo, doma zdolalo nováčka soutěže z Tachova 3:0 a na své konto si připsalo tři body. Za deště a na podmáčeném terénu to bylo pro všechny aktéry hodně náročné utkání, však také několik hráčů na obou stranách tento duel pro zranění nedohrálo. Velkým kladem zápasu bylo, že písecký tým poprvé v sezóně udržel čisté konto. Velký podíl má na tom nejen brankář Jakub Rondzik, ale i dobrá defenzivní hra celého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Středeční utkání vloženého sedmnáctého kola České fotbalové ligy se mužstvu Písku vydařilo, doma zdolalo nováčka soutěže z Tachova 3:0 a na své konto si připsalo tři body. Za deště a na podmáčeném terénu to bylo pro všechny aktéry hodně náročné utkání, však také několik hráčů na obou stranách tento duel pro zranění nedohrálo. Velkým kladem zápasu bylo, že písecký tým poprvé v sezóně udržel čisté konto. Velký podíl má na tom nejen brankář Jakub Rondzik, ale i dobrá defenzivní hra celého týmu.

Šlehoferova paráda

 "Nechceme opakovat propadák s Převýšovem," znělo z kabiny domácího celku před utkáním s Tachovem, který se hrál rovněž ve středu, tentokrát však za uplakaného počasí. I přesto si do hlediště našlo cestu na tři sta diváků, kteří viděli pohledný fotbal okořeněný pěknými třemi góly v soupeřově síti.

Již v první minutě zápasu se ve slibné šanci objevil domácí M. Held, ale brankář hostí Houdek byl rychlejší a balon včas zalehl. V 5. min. centroval Němec zleva do soupeřovy šestnáctky na Kadulu, ale ten se na malém vápně k míči nedostal. V 9. min. zahrával Milec trestný kop a přesná hlavička Františka Němce skončila v brance - 1:0. Takový začátek písečtí fotbalisté potřebovali. "Chtěli jsme co nejdříve vstřelit vedoucí gól, abychom se uklidnili a soupeř naopak znervózněl, což se nám podařilo," liboval si po utkání trenér Písku Ondřej Prášil.

Střelec vedoucí branky Němec byl při chuti, jenomže v 11. min. svou šanci neproměnil a skóre se tak neměnilo. Za dvě minuty to byli naopak Západočeši, kteří mohli srovnat skóre, jenomže Habartovi míč v rozhodujícím okamžiku před brankou Rondzika sklouzl z nohy. V 16. min. zahrával Šlehofer trestný kop a jeho dělovka mířila jen do zdi bránících hráčů Tachova. V 18. min. zahrával Ježdík rohový kop, míče se zmocnili hosté, kteří okamžitě podnikli rychlý brejk, naštěstí kapitán domácího celku Kalášek hlavou odvrátil finální přihrávku.

Ve 20. min. přišel druhý gólový úder Jihočechů: Ježdík poslal zleva centr do velkého vápna a Lukáš Šlehofer střelou hned z první a z těžké pozice překonal gólmana Houdka - 2:0. "Po této brance jsem začal věřit, že utkání dobře zvládneme," pochvaloval si trenér Ondřej Prášil.

Ve 27. min. mohli hosté vstřelit kontaktní gól, jenomže po rohovém kopu na malém vápně zcela volný Knakal dvakrát po sobě nedokázal překonat pozorného Rondzika. Ve 39. min. zahrával Ježdík rohový kop, míč se dostal k M. Heldovi, ten ho posunul na Němce a jeho střelu brankář vyrazil. Za pár okamžiků byl Němec kvůli zranění střídán již uzdraveným Řezáčem. V poslední minutě prvního dějství našel Šlehofer pěkným centrem Kadulu a ten pálil nad branku. Škoda nevyužitých několika úniků Voráčka, který však někdy zapomněl přihrát spoluhráči a zbytečně tak přišel o míč.

Hosté bez kapitána

Do druhé poloviny zápasu již nenastoupil zraněný kapitán hostí Knakal, který byl v prvním poločase pro branku Písku velkým nebezpečím. I přes dvoubrankové vedení vstoupili domácí do dalšího pokračování utkání aktivně. V 54. min. pěkná přihrávka Šlehofera před soupeřovu branku nenašla adresáta. V 66. min. střílel Kadula z hranice velkého vápna, ale gólman Houdek byl pozorný.

V 70. min. diváci s chutí zatleskali Jindřichu Kadulovi, který utekl po levé straně dvěma protihráčům, míč zatáhl do šestnáctky a přesnou střelou nedal Houdkovi v brance šanci - 3:0. V 85. min. našel Řezáč pěkným centrem Kaláška a jeho hlavička skončila těsně vedle branky.

Závěr utkání se už dohrával jen z povinnosti, hosté sice ještě projevili snahu vstřelit gól a zmírnit tak svoji porážku, ale Písečtí hráli pozorně a dovedli zápas do vítězného konce bez inkasované branky.

Text: František Bořánek/FC Písek
 
Foto: Jan Škrle



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - P. Řehák [-] , L. Havel [-] , L. Šlehofer [-] - J. Kadula [-] (80. J. Held [-] ) , V. Milec [-] , M. Voráček [-] (80. L. Holub [-] ) , J. Kalášek [-] , J. Ježdík [-] (86. M. Grobár [-] ) - F. Němec [-] (40. F. Řezáč [-] ) , M. Held [-]

FK Tachov
D. Houdek [-] - T. Habart [-] , M. Knakal [-] , J. Matas [-] , M. Ruda [-] - V. Hrdlička [-] (90. P. Marek [-] ) , M. Šácha [-] (62. D. Tříska [-] ) , P. Šácha [-] , M. Kravar [-] , M. Folejtar [-] (72. P. Hána [-] ) - F. Dvořák [-] (46. O. Stružka [-] )

ŽK: 32. J. Ježdík , 37. P. Řehák , 48. M. Held - 62. V. Hrdlička .
Místo: Burketova / tráva. Počet diváků: 290.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.