M. Pipich 30. (p.)
2:1p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2015 17:00

1.kolo, Plzeňský | Rokycany | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Strašice zvítězili nad Rakovou až po penaltách.


Branky


30. M. Pipich (p.) - 48. J. Kořínek
0

Fotbalisté Strašic, kteří patří k adeptům na horní pozice v tabulce, tvrdě narazili už v prvním kole. Na jejich hřišti se představila rezerva Rakové a nutno podotknout, že odehrála více než vyrovnané utkání. Domácí nakonec zvítězili až po penaltách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nervozita na kopačkách domácích hráčů.

Před zápasem těchto dvou týmů byli vzhledem k loňskému umístění favorité domácí hráči, kteří ale svou pozici příliš v půběhu zápasu nezvládali. Jelikož v týmu domácích hraje spoustu mladých hráčů, nevyzrálost se podepsala na začátku soutěže hlavně nepřesností v přihrávkách a zakončení. V prvním poločase se prakticky nic nedělo, převážně se bojovalo v hlavičkových soubojích po nakopávaných míčích od obran obou týmů. Více tvořiví v držení míče byli přesto domácí, kteří občas zkoušeli hrát i po zemi , a když se po takovém ojedinělém postupném útoku až do "vápna" dostal jejich útočník na levou stranu od hostující branky a pokusil se odcentrovat před golmana Rakové P.Šístka. Nešťastně pro hosty trefil ruku obránce Jana Štincíka, která sice byla u těla, ale jelikož zřejmě zabránila letu míče přímo na branku, tak rozhodčí bez velkého rozhodování nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil domácí J.Pipich a bylo to 1:0. Hosty to na kolena ovšem nedostalo a i když hrozili spíše ze vzdálenějších pozic, byli vyrovnaným soupeřem po celý zbytek zápasu.

 

Hosté sahali po výhře.

Svůj statečný výkon korunovali velmi dobře kopnutým přímým kopem hned po poločasové přestávce. K míči se postavil častý exekutor těchto situací J.Kořínek a ostrým stříleným centrem přímo na brankáře se snažil ohrozit branku. Dráhu míče výborně zaclonil hostující záložník M.Pelc a jelikož golman uviděl míč až na poslední chvilku, tak si ho stihl pouze srazit k pravé tyči své branky. Stav 1:1 v tu dobu bylo logické vyústění vyrovnané hry obou týmů a po zbytek zápasu to vypadalo, že to tak už skončí. Když už se čekal závěrečný nápor domácích, vkradla se nervozita na jejich kopačky a kdyby těsně před koncem utkání nezastavil nedovoleným zákrokem útočníka hostů M.Svěchotu domácí obránce F.Lučka, po kterém se musel odebrat předčasně do šaten, možná by Raková vezla ze Strašic body všechny. Jenže do konce zápasu se už nic nestalo a tím pádem přišly na řadu pokutové kopy.

 

Rozhodnout musely pokutové kopy.

Oba týmy si vybraly svých pět exekutorů a trochu nesportovně i nepochopitelně se zbytek domácích hráčů rozprchl do šaten (nemysleli na to, že by se mohlo kopat více než 5 penalt). Nakonec 10 kopů skončilo kousek od šibenic branky, ale jednu, hostujícího kapitána F.Bůchy, bohužel pro hosty, domácí golman M.Křepela vytáhl mimo své tyče a tudíž zbylých 6 strašických hráčů mohlo slavit s diváky výhru na penalty 5:4 a tím pádem druhý bod do tabulky soutěže. Každopádně domácí trenér bude určitě mít co říct svým hráčům do dalších utkání, protože předvedená hra jejich ambicím na čelo tabulky rozhodně nevypadala. Hosté z Rakové přijeli do Strašic s cílem překvapit a to se jim podařilo hlavně svým bojovným výkonem a pokud získají více klidu do zakončení v příštích zápasech, určitě se nebudou opakovat záchranářské obavy z minulých let.

 

Autor: Pavel Janda

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Raková B
Pavel Janda (Vedoucí týmu TJ Sokol Raková): Pokud bych měl vybrat nejlepšího hráče na obou stranách, tak vyčnívaly obě rozhodující situace zápasu. Střelec vyrovnávací branky hostů J.Kořínek a brankář domácích M.Křepela, který chycenou penaltou rozhodl o druhém bodu pro domácí tým.



Sestavy


TJ Spartak Strašice
M. Křepela [-] - M. Huttr [-] , P. Harčarik [-] , J. Vildmon [-] - J. Švihovec [-] (70. F. Lučka [-] ) , Š. Huttr [-] , R. Štych [-] , L. Pigula [-] , M. Pipich [-] (62. M. Giňa [-] ) , M. Šípek [-] - T. Hahner [-] (78. P. Klír [-] ) -

TJ Sokol Raková B
P. Šístek [-] - V. Běhounek [-] , F. Bůcha [-] , P. Procházka [-] (26. M. Svěchota [-] ) , M. Pelc [-] , R. Harnoch [-] , J. Štincík [-] , J. Kořínek [-] (87. P. Kučera [-] ) , T. Nolč [-] , J. Nolč [-] , V. Štincík [-]

ŽK: 80. F. Lučka , 80. L. Pigula , 89. P. Harčarik . ČK: 89. F. Lučka .
Hráči zápasu: M. Křepela - J. Kořínek .
Místo: Strašice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: STANĚK Petr - BÍBA Zbyněk, AUBRECHT Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.