2:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2021 10:15

3.kolo, ČFL A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

FOTO: Benešov zažil šok, Vyšehrad v deseti otočil v závěru skóre


Branky


25. D. Filip , 76. T. Meszáros - 29. J. Suchan (p.) , 88. T. Kankara , 89. F. Drobílek
9

Neuvěřitelný obrat předvedli fotbalisté Vyšehradu na hřišti Benešova. Téměř hodinu hráli v oslabení, ale v závěru nečekaně překlopili skóre na svou stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyšehrad šel do oslabení

První šanci měli po čtvrthodině hosté, po rohovém kopu se ale na malém vápně neprosadil dobře střežený Vandas a zamířil nad branku. V polovině první půle, která se jako celý zápas odehrála ve velkém vedru, měli hosté výhodu zajímavého přímého kopu. Šandera sice trefil branku, ale v ní byl připravený gólman Schummer. Po chvíli aktivnější hosté znovu zahrozili Matějíček se dostal k zakončení, ale branku netrefil. Ve 25. minutě se do první vážnější příležitosti dostali domácí. Gólman Kouba ještě dokázal pokrýt první zakončení z rychlého brejku, ale k dorážce se dostal David Filip, který se svým zakončením nemýlil a rozjásal domácí fanoušky, 1:0. Ve 29. minutě domácí hráč srazil ve vápně Vojtu a rozhodčí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Jan Suchan a s přehledem vyrovnal na 1:1. Hosté byli povzubeni vyrovnáním a vytvořili si další šance, které ale nedokázali využít. Ve 36. minutě obdržel žlutou kartu hostující Vaněk a protože to byla již jeho druhá v utkání zamířil předčasně do kabin. Benešov tak dostal téměř hodinovou výhodu jednoho muže v poli. V první půli se ale již žádná šance neurodila.

Šok pro domácí v závěru

Hosté hráli i v oslabení s Benešovem vyrovnanou partii a nebáli se ani útočit. V 73. minutě mohl dostat domácí do vedení ligou ostřílený útočník Kalod, ale ve výborné pozici hlavičkoval pouze doprostřed branky, kde byl brankář Kouba připravený. V 76. minutě vystřeli zpoza vápna Mario Lička, Kouba jeho dělovku pouze vyrazil před sebe a Tomáš Meszáros neměl problém uklidit míč do sítě a poslat domácí do vedení 2:1. Vyšehradští se i v oslabení snažili o vyrovnání a tlačili se do útoku. Suchan ale v poslední desetiminutovce pálil těsně nad branku. V 88. minutě po centru do vápna vyhrál Opluštil hlavičkový souboj a Tomáš Kankara, který byl na hřišti sotva tři minuty střelou po zemi vyrovnal na 2:2. Hned po rozehrávce domácí nepochopilně ztratili míč, Hroník se nerozpakoval a namířil si to přímo na branku, ideálně načasoval přihrávku a Filip Drobílek střelou pod břevno rozjásal svou střídačku a zároveň šokoval domácí diváky i hráče. Benešovští se po tomto tvrdém knockoutu již nezmohli na odpověď a Vyšehrad si tak odvezl těžce vybojované tři body.

 

Zdroj: Web FC Slavoj Vyšehrad

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Marek Nikl - trenér: Tohle se mi hodnotí těžko. Měli jsme dlouho početní přesilu, současně však máme mladý a nezkušený tým a v utkání s Vyšehradem jsme navíc kazili velmi jednoduché balony. I když jsme dokázali jít nedlouho před koncem do vedení 2:1, přesto jsme utkání po našich neskutečných chybách ještě ztratili. Už ve Štěchovicích jsme také hráli přesilovku, také vedli a také nakonec nevyhráli. Trápili jsme se ale i v pohárovém utkání v Soběslavi. Zkrátka náš tým je mladý a potřebuje dozrát.

FC Slavoj Vyšehrad
Ondřej Švejdík - asistent trenéra: Pocity po tomto vyhraném zápase jsou těžko popsatené, protože něco takového jsme už dlouho nezažili. Na štěstí moc nevěřím, tentokrát ale musím říct, že se přiklonilo na naši stranu. Narazili jsme na tvořivého soupeře, který s námi chtěl hrát fotbal. Hodně vidět byl benešovský režisér hry Mario Lička. Domácí šli zaslouženě do vedení 1:0, pak jsme sice vyrovnali z penalty, ale ještě před poločasem, po dvou nešťastných faulech, nám byl vyloučen Michal Vaněk. Museli jsme přeskupit naši hru, o poločase jsme to doladili i po taktické stránce. Druhý poločas z naší strany nebyl vůbec špatný a kluci se vydali takřka ze všech svých sil. V závěru, za stavu 2:1 pro domácí, jsme už hráli vabank a za vůli po vítězství, kterou jsme prokázali, jsme byli odměněni obratem skóre na 3:2. Byli jsme šťastnější a Benešov měl tu smůlu, kterou jsme zažívali prakticky po celé druholigové jaro. Takže spokojenost jak s přístupem našich hráčů k zápasu, tak samozřejmě i s výsledkem. Měli bychom si z toho vzít poučení a přenést vítěznou vlnu a energii i do dalších našich zápasů.



Sestavy


SK Benešov
J. Schummer [-] - D. Filip [-] , O. Vosáhlo [-] (46. T. Meszáros [-] ) , J. Vosáhlo [-] , O. Brokeš [-] (59. P. Srb [-] ) , Z. Vrňák [-] , P. Roháč [-] , M. Tomek [-] (72. R. Kalod [-] ) , M. Lička [-] (89. D. Dušek [-] ) , D. Pedro [-] , K. Kulhavý [-] (89. T. Ziman [-] )

FC Slavoj Vyšehrad
M. Kouba [-] - P. Tvaroh [-] , V. Šandera [-] , M. Vaněk [-] , L. Hroník [-] , M. Vojta [-] (59. D. Tokar [-] ) , P. Vandas [-] (85. M. Markovych [-] ) , F. Drobílek [-] (90. B. Sejdia [-] ) , J. Suchan [-] , M. Opluštil [-] , T. Matějíček [-] (85. T. Kankara [-] )

ŽK: 55. D. Pedro , 56. M. Tomek , 67. D. Filip - 34. M. Vaněk , 86. F. Drobílek . ČK: 36. M. Vaněk .
Hráči zápasu: F. Drobílek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Vít - ŘEHÁČEK Lubomír, MRKÁČEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Janovský

Expert: Pavel Paluska
Tip experta: výhra hostů

Vyšehrad bude chtít hrát o čelo tabulky a Benešov nemá takovou úroveň

Tip: výhra domácích

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích