L. Šulc 37.
1:2
(1:1)
30. O. Bitto
66. A. Fotr (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.07.2021 10:15

1.kolo, ČFL A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Penalta pomohla pražanům ke třem bodům


Branky


37. L. Šulc - 30. O. Bitto , 66. A. Fotr (p.)
5

Odstartovala Česká fotbalová liga! Sokolovský Baník hostil na svém stadionu Motorlet Praha a vyrovnané utkání nakonec rozhodl ve druhém poločase Adam Fotr, který proměnil pokutový kop a vystřelil týmu z hlavního města cenné tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do kabin za nerozhodného stavu

Sokolovský celek vstoupil do nové sezony pod vedením trenéra Jiřího Štěpána, který na lavičce Baníku nahradil Víta Vrtělku. Zápas s Motorletem začal hodně zostra. Hned ve 3. minutě se mezi obránci prosmýkl hostující Oliver Bitto, ale s jeho přízemním pokusem si domácí brankář Richter poradil. Poté se oba celky tlačily dopředu, ale na další šanci se čekalo až do 23. minuty. Po kombinaci se domácí dostali do zakončení, ovšem míč pouze orazítkoval tyč a stav se tedy neměnil. Zhruba čtyři stovky diváků se první branky dočkalo ve 30. minutě. Hostující Adam Fotr našel na hranici velkého vápna aktivního Olivera Bitta, který si míč zpracoval a následně ho přízemní střelou dostal za marně se natahujícího se Richtera, 1:0. Domácí zabrali a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Ve 37. minutě se ve vápně dostal k odraženému míči Lukáš Šulc, který nic nevymýšlel a prostřelil vše, co má stálo v cestě, 1:1. 

Rozhodla penalta

Na začátku druhého poločasu se oba celky tlačily dopředu, ale branka přišla až v 66. minutě. Po faulu nařídil hlavní rozhodčí Vychodil pokutový kop pro Motorlet. K míči se postavil dobře hrající Adam Fotr, který poslal brankáře Richtera na druhou stranu a Motorlet šel do vedení 2:1. Domácí se v závěru tlačili dopředu, snažili se bojovným výkonem o vyrovnání, ale celek z hlavního města si své těsné vedení pohlídal a nakonec na západě Čech vybojoval cenné tři body za výhru 2:1.

 

Autor článku: Jakub Kopřiva



Ohlasy k zápasu


FK Baník Sokolov
Ohlas zveřejníme později:

FK Motorlet Praha
Martin Poustka - trenér: Samozřejmě jsem v první řadě rád, že jsme zvládli vstup do soutěže. Po tak dlouhé době jsme vpodstatě pořádně nevěděli, jak na tom je soupeř, jak na tom jsme my. Sehráli jsme řadu přípravných zápasů, ale ten soutěžní výpadek byl tak dlouhý, že si nemůžete být jistý tím, jak ta nedostatečná herní praxe bude mít dopad na výkon. Do zápasu jsme vstoupili dobře. Do desáté minuty jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, bohužel je neproměnili. Přesto se nám povedlo jít do vedení. Po takové triviální chybě při odvracení míče z vlastní šestnáctky jsme nebyli dostatečně důrazní a domácí srovnali skóre. I do druhé půlle jsme opět vstoupili dobře, ale Bitto i Rataj své šance neproměnili. Po jasném penaltovém zákroku na Suka se z penalty nemýlil Fotr. V konečném zúčtování to byl vlastně vítězný gól. V závěrečných minutách jsme byli pod tlakem a je třeba říct, že nám výrazně pomohl brankář Mihálek, který byl naším nejlepším hráčem. Teď je potřeba se znovu nachystat a připravit se na domácí zápas s Karlovými Vary a ty body zvenku potvrdit bodovým ziskem v domácím prostředí.



Sestavy


FK Baník Sokolov
J. Richter [-] - S. Strmiska [-] , P. Bílek [-] (65. P. Fišer [-] ) , L. Šulc [-] , D. Hajdo [-] (90. P. Řezáč [-] ) , D. Martinec [-] , J. Mlika [-] (65. V. Čermuš [-] ) , J. Blažek [-] , D. Kovář [-] , V. Neudert [-] (77. D. Kolář [-] ) , D. Krlička [-]

FK Motorlet Praha
M. Mihálek [-] - J. Hauer [-] , J. Walter [-] (59. D. Žížala [-] ) , D. Dvorský [-] , J. Suk [-] , A. Fotr [-] (83. J. Dolejš [-] ) , O. Bitto [-] , D. Scharf [-] (83. M. Čipera [-] ) , M. Rataj [-] , D. Nátr [-] (68. D. Krajinský [-] ) , M. Čepelák [-]

ŽK: 21. J. Mlika , 33. V. Neudert , 65. J. Richter , 90. P. Fišer - 57. M. Rataj , 71. A. Fotr , 74. J. Hauer , 81. D. Scharf , 88. D. Krajinský .
Hráči zápasu: L. Šulc - M. Mihálek , O. Bitto .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Vychodil Tomáš - TUPÝ Petr, DOUBRAVA Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích