Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 17:00

3.kolo, Plzeňský | Tachov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velmi záživný fotbal doprovázela spousta branek, po netakticky zvládnutém utkání v podání Studánky všechny padly do jedné sítě


Branky


15. G. Lanfranchi , 19. T. Vomáčka , 36. G. Lanfranchi , 43. G. Lanfranchi , 46. F. Peklo , 48. J. Kopča , 54. J. Kopča , 60. D. Kloužek , 72. V. Lafata , 82. R. Švarcbek (p.) , 84. O. Suchý (p.)
0

Studánka je letos velmi při chuti. Strašně moc chce hrát fotbal, dokáže roztočit leckerou defenzivu soupeře a hraje také velmi pohledně, ne však úplně takticky. Navíc ji svírá střelecká impotence a kvůli ní už Studánka přišla o šest bodů. Teď narazila na Planou a v tomto utkání se potýkala zase spíše s nedisciplinovaností a velmi špatně zvolenou taktikou. Neustále se totiž tlačila dopředu a hrála s veli rozevřenou defenzivou, což Planá zkrátka nemohla nepotrestat. Nakonec je z toho velká ostuda. Studánka inkasovala jedenáctkrát a poté, co se sama jedinkrát neprosadila odjíždí opět bez bodu a se sklopenou hlavou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný začátek, ale gólově bohaté pokračování

První patnáctiminutovka byla v podání Plané velmi opatrná. Domácí zkrátka čekali, s čím do utkání vstoupí jejich soupeř. Ukázalo se, že ten do utkání vkročil velmi netakticky a pokoušel se proti jednomu z nejtechničtějších a nejlepších týmů soutěže zkrátka hrát otevřený fotbal, což se vesměs nikdy nevyplácí. A tak Planá nechala soupeře hrát vyčkávala na jeho chyby. A první přišla už velice brzy, když rychlý protiútok zakončil šikovně Giuseppe Lanfranchi, který tak odstaroval nejen svou gólovou přehlídku, ale také celého týmu. Už o pár minut později podpořil svůj tým další brankou Tomáš Vomáčka. Za stavu 2:0 se ale Studánka mohla vráti do hry, když sudí nařídil pokutový kop a ruku ve vápně. K jeho odehrání se postavil Oldřich Janovec, který však trefil pouze horní spojnici brankové konstrukce. Poté se hra na nějakou chvíli opět uklidnila, ale domácím vyšel poté také závěr první půle, když nejprve Giuseppe Lanfranchi zvýšil na 3:0. A dvě minuty před koncem pak tentýž hráč, Giuseppe Lanfranchi, svým hattrickem uklidnil svůj tým gólem do kabin a ve druhé půli už prakticky nebylo, oč hrát.

Studánka se nevzdávala a chtěla stále vstřelit alespoň jednu branku, z toho těžila Planá

Domácí navázali na svou chytrou hru a vyšel jim také úvod druhé půle. Hosté totiž zapnuli ještě o to více a talčili se k bráně stále dravěji a dravěji. Tím více se ale vystavovali nebezpečí, což bylo záslouho většinou potrestánou. Nejprve už v první minutě druhé půle Filipem Peklem a o dvě minuty také Jiřím Kopčou, který rozvlnil síť perfektní střelou asi z pětatřiceti metrů, kdy balónu do brány pomohla tyčka Horáčkovy klece a on tak jen podtrhl svou střeleckou vytříbenost. Pro brankáře to byla nechytatelná střela. Jiří Kopča se ale s jedním nádherným zásahem rozhodně nehodlal spokojit, a tak brzy přidal další, v celkovém součtu už sedmý pro svůj tým. Každý by asi čekal, že soupeř odpadne, nebo se bude snažit alespoň uzavřít svou defenzivu, ale Studánka to neudělala, dál hrála tak, aby alespoň jednou prostřelila, od začátku sezóny stále nepokořeného, Švarcbeka a to se jim vymstilo. Nejprve zvýšil na 8:0 Daniel Kloužek a o chvíli později se prosadil také střídající Vojtěch Lafata. Domácí diváci ale nepřestvali věřit v desátou branku a to domácí v závěru utkání nabudilo k tomu, je ještě jednou rozjásat. A bylo to ve velkém stylu. Hosté se dopustili ve vlastním vápnu faulu a sudí nařídil penaltu, jejimž zahráním kouč Sovka pověřil brankáře Radka Švarcbeka, který tak přesnou střelou posunul svůj tým do dvouciferných čísel na ukazateli skóre. A také poslední branka utkání o chvíli déle padla díky penaltě. Škoda, že trenér Sovka opět úlohu střelce nesvěřil gólmanovi, protože když se zamyslím, marně vzpomínám, kdy dal brankář dvě branky. To se ale nestalo, důvěru dostal obránce Ondřej Suchý a také on pohodlně brankáře překonal. Utkání tak zaslouženě ovládla Planá a hosté si do Studánky odváží pořádný výprask.



Ohlasy k zápasu


FK Planá
Roman Sovka (FK Planá): Tady není, co hodnotit. Zápas skončil 11:0, což podle mě hovoří za vše. My jsme hráli a dávali góly, ale já rozhodně nechci snižovat jejich výkon, oni vypadali také velmi silně, ale my jsme zkrátka dokázali využít jejich chyb. Hráli navíc velmi netakticky. Místo aby se uzamkli v defenzivě tak stále chtěli hrát a dát gól. Běhali po celém hřišti a vytvářeli nám potřebné místo. Měli chuť hrát a na to doplatili. My jsme využili svého velkého hřiště a jsme tedy velmi spokojení.

TJ Dynamo Studánka
Alexandr Hepfel (Dynamo Studánka): Co k tomu mám říct. Leda snad to, že to je výsledek, který podtrhl stav fotbalu ve Studánce. My chceme hrát fotbal a neumíme to. Nikdo si navíc neplní to, co má ode mě uložené. Já jim stokrát říkal, ať to neotvírají, ať zalezou, že sice prohrajeme, ale nebude to takovým rozdílem a neuděláme takovou ostudu. Ale neposlechli a to pak můžu jen těžko ovlivnit. Za stavu 2:0 jsme nedali penaltu, ale ono by to stejně nic neměnilo. Ta Planá byla jednoznačně lepší, ne o jednu třídu, ale o dvě a my neměli žádnou šanci. Myslím, že bychom nevyhráli, i kdybychom kopali třeba pět penalt. Planá je jednoznačný kandidát na postup. Já ty kluky znám, některé z nich jsem i trénoval a vím, že jsou velmi dobří. Ale ani to nás neomlouvá, jedenáct branek je zkrátka ostuda. Já jsem nikdy za svou kariéru nepoznal ani rozdíl deseti branek. Mám pocit, že jsme jednou prohráli 7:0, ale takovouhle rychtu, ať už jako hráč, nebo trenér, to jsem ještě nezažil.



Sestavy


FK Planá
R. Švarcbek [-] - T. Mikač [-] (46. L. Švejda [-] ) , O. Suchý [-] , J. Kopča [-] , T. Tonka [-] - G. Lanfranchi [-] , D. Sovka [-] , R. Pánek [-] , P. Brožíček [-] - D. Kloužek [-] , T. Vomáčka [-] (46. F. Peklo [-] )

TJ Dynamo Studánka
M. Horáček [-] - J. Černý [-] , L. Honzík [-] , J. Holý [-] (46. P. Morgenstein [-] ) , M. Bureš [-] , M. Ruda [-] , J. Hubálek [-] , R. Mráz [-] , D. Lončík [-] , J. Jílek [-] , O. Janovec [-]

ŽK: 71. D. Sovka - 40. J. Černý , 70. L. Honzík , 71. M. Ruda , 77. M. Horáček , 81. O. Janovec .
Místo: Planá. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Fanfule Ladislav - LAURENČÍK Štefan (N), TONKA Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.