2:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 16:00

7.kolo, Plzeňský | Tachov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Planá se ve šlágru postarala o první porážku Lomu, ten klesá až na třetí příčku


Branky


0

Souboj o pozici na samotném hrotu tabulky mezi Planou a zatím neporaženým Lomemnakonec neskončil žádným překvapení. Domácí měli od začátku vše ve svých rukách a dvěmi klíčovými zásahy Giuseppe Lanfranchiho dovedli utkání na domácí půdě k úspěšného místa. V tabulce tak Planá Lom o dva body předskočila, ale první přesto stále není, ne skóre ji totiž zatím na dálku přehrává Stráž. Boj o zlatou pozici bude ale ještě do konce podzimu jistě velmi atraktivní a zajímavý. Lom už má sice oba zápasy s největšími rivali za sebou, ale Planou a Stráž vzájemné utkání teprve čeká. A Vy si ho za čtrnáct dní rozhodně nenechte ujít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Planá dala dvě branky a vytvořila si lepší výchozí pozici pro druhou půli

Zpočátku se oba celky spíše opatrně oťukávaly a snažily se jeden druhého lépe poznat. Nikdo totiž nevěděl, co od druhého může čekat. Na obou stranách v této fázi utkání diváci mohli vidět několik málo mírných šancí. Více jich ale měla Planá, Lom se snažil brankáře zaskočit zejména střelami z dálky, když brankář Švrcbek například musel dvakrát v krátkém sledu vytěsňovat balón na roh po střelách Martina Stece a Antonína Karase. Už od nějaké patnácté minuty však byla Planá jasně lepší a měla vše ve svých rukách. Soupeře jasně přehrávala a vytvářela si velké množství drobných šancí pramenících zejména z velkého přetlaku na hostující celek. A ještě před uplynutím první půlhodiny se nakonec dokázala prosadit. Domácí rozehráli standartní situaci na hranici vápna, kde se dostal k balónu Giuseppe Lanfranchi, který si jen balón posunul ke střele a nadal Bendovi šanci skvělou střelou k tyči. I nadále měla Planá převahu a dokázala například po střele Vomáčky také rozezvučet břevno. I přes několik selhání v koncovce se však nakonec v závěru poločasu dostala do dvoubrankového vedení, když hostující defenzivě propadl centrovaný balón až k Giuseppe Lanfranchimu, který ho jen dopíchl tváří v tvář Bendovi, do prázdné branky. 

Lom vyrovnal hru, ale ke snížení měl daleko

Planá už se ve druhé půli nikam netlačila a v poklidu si hájila své vedení. Lom měl tedy pochopitelně daleko větší snahu a dokázal hru vyrovnat, ale Planá velmi šikovně uzamkla svou defenzivu a do žádných šancí jej nepouštěla. Lom zkrátka nenašel recept na to, jak se dostat k nějaké příležitosti na snížení a vyrovnání bylo velmi daleko. Naopak Planá nějaké šance opět měla. Podruhé například orazítkovala horní spojnici brankové konstrukce po střele Pekla, ale ani ona se ze zbytku několika mála dalších pokusů prosadit nedokázala, a tak ji nakonec muselo stačit vítězství 2:0. Na závěr bych ještě rád zmínil, že pro brankáře Švarcbeka je to už šesté čisté konto z osmi utkání. Ve zbylých dvou zápasech pak inkasoval po jedné brance. Ano, čtete a počítáte správně, Radek v osmi utkáních inkasoval pouze dvakrát a šestkrát dosáhl na nulu, senzace. 



Ohlasy k zápasu


FK Planá
Roman Sovka (FK Planá): V první půli jsme byli asi jednoznačně lepší. Za celý zápas jsme soupeře pustili asi k jedné šanci, kdy střílel z dálky. A celý zápas jsme měli pod kontrolou. Dali jsme dva pěkné góly. Ve druhé polovině se to trochu vyrovnalo, ale soupeř měl stále, co dohánět. Prakticky hrál už bez šance a my jsme si to pohlídali. Nevím, co více bych k tomu mohl říct.

TJ Sokol Lom u Tachova
Martin Pich (Sokol Lom u Tachova): Hodnotí se mi to těžko. Prohráli jsme první zápas v sezóně. Určitě musím uznat kvality soupeře, který podle mého názoru porazí i Stráž a dojde si pro přímý postup. My ale nejsme zklamaní z výkonu, z výsledku samozřejmě ano, ale výkon jsme podali dobrý. Myslím, že utkání hodně ovlivnilo to, že jsme na začátku vstoupili do zápasu hodně ustrašeně, ale postupem času si myslím, že jsme vyrovnali hru a nebojím se říci, že ve druhé půli jsme je dokonce i přehráli a fyzicky jsme na tom byli lépe, než oni. Ale tím nechci říct, že by nevyhráli zaslouženě, rozhodně si tři body zasloužili. Chtěl bych ale říci, že kvůli takovým zápasům jsme chtěli postoupit do vyšší soutěže. Ne proto, abychom vyhrávali 7:0, ale pro tyhle kvalitní souboje. A už se nesmírně těšíme, až Planá dorazí na odvetu k nám.



Sestavy


FK Planá
R. Švarcbek [-] - T. Tonka [-] (60. T. Mikač [-] ) , O. Suchý [-] , D. Sovka [-] (67. V. Lafata [-] ) , J. Kopča [-] - T. Vomáčka [-] , D. Sovka [-] , G. Lanfranchi [-] (78. F. Šatra [-] ) , P. Brožíček [-] - D. Kloužek [-] (60. L. Švejda [-] ) , F. Peklo [-]

TJ Sokol Lom u Tachova
P. Benda [-] - M. Kraus [-] , J. Krét [-] , D. Roček [-] (50. M. Blaško [-] ) , J. Pich [-] - M. Stec [-] , V. Matoušek [-] , M. Pich [-] , A. Karas [-] , S. Samek [-] - P. Petráška [-] -

ŽK: 66. G. Lanfranchi , 75. T. Vomáčka - 17. M. Pich , 50. A. Karas . ČK: 86. T. Vomáčka .
Místo: Planá. Počet diváků: 80. Rozhodčí: Šichevičová Michaela - LAURENČÍK Štefan (N), HORA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.