2:1
(1:0)
62. J. Nevařil (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:30

10.kolo, Plzeňský | Tachov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Planá měla s Lázněmi velké problémy, ale nakonec body neztratila


Branky


0

Jasným favoritem tohot utkání byl lídr soutěže z Plané. Jenomže velkou kvalitu mají také Lázně, které v poslední době zaznamenaly velký vzstup a dokážou hrát téměř s každým. To se nakoenc potvrdilo i zde. Planá neměla zrovna svůj den a Lázně ji chvílemi dokonce i přehrávaly a měly více ze hry. Jenomže i trochu štěstí nakoenc rozhodla v další výhru Plané, která nakoenc ukořistila další tři body za výhru 2:1. Od porážky tentokrát rozhodně daleko neměla, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným a připravena Planá rozhodně je. Velká škoda je to ale pro Lázně, které od bodů nebyli daleko a možná také pro nezaujatého fanouška, který chce na špici tabulky vidět vyronaný, napínavý a zajímavý souboj.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Důležitá první branka Plané znamenala těsné vedení po první půli

Lepší začátek utkání měla rozhodně Planá, která Lázně zpočátku výrazně přehrávala a dařilo se ji opravdu dobře. Vytvořila si hned několik velkých šancí, a kdyby po čtvrthodině hry vedla třeba o tři góly, nikdo by se nemohl divit. Jenomže promarnila téměř vše, nač sáhla. Například Tomáš Mikač mohl zakončovat do prázdné brány, ale střela mu vůbec nesedla a namísto rozvlnění sítě si nastřelil vlastní ruku. Nakonec se ale Planá přeci jen prosadila, když v samostatném úniku obešel Daniel Kloužek i brankáře a zakončoval do prázdné brány. Přesto však Planou její jakási bezmoc zmohla a ona už se poté nemohla do hry nijak vrátit. Od té doby se hrál vyrovnaný zápas a Lázně měly proti nervózní Plané dobrou šanci. Jenomže ve čtyřiadvacáté minutě vytasil sudí červenou kartu proti obránci Brunnerovi, který musle plánského útočníka zastavit za cenu faulu, a zdálo se, že je rozhodnuto a Planá si s deseti prothráči snadno poradí. Jenž to tak nebylo a až do konce poločasu se stále hrálo velmi vyrovnaně a beze změn na ukazateli průběžného stavu utkání. Před druhou půlí tak bylo stále vše otevřené. 

Lázně vyrovnaly a měly několik šancí i v deseti

Bezmoc Plané se začala ve druhé půli projevovat ještě více a Lázně měly každou chvílí více ze hry. Byly o něco lepší a vytvářeli si také drobné šance a odměnou jim bylo vyrovnání ve dvaašedesáté minutě. Domácí obránce Suchý se snažil pokrýt balón před dotírajícím Sakem a nechat ho dokutálet se až za brankovou čáru, jenže Jaroslav Sak je velmi rychlý a mrštný a domácího obránce o míč obral. Dostal se do šance a plánský fotbalista ho musel zastavit pouze za cenu faulu. K následně nařízenému pokutovému kopu se postavil Josef Nevařil a bez nejmenších potíží vyrovnal. Zdálo se, že Lázně jsou schopné utkání i v deseti lidech ještě otočit. Vytvářely si další a další šance a kdyby sudí alespoň jednou posoudil defenzivní zákrok Plané trochu jinak, mohly být Lázně už ve vedení. Jenže takhle nebyly a doplatily na to. V jedenaosmdesáté miutě se ujal protiútok Plané, když se po centru ze strany hlavou prosadil Giuseppe Lanfranchi a bylo rozhodnuto. Lázně tato branka srazila do kolen a Plané dodala sebevědomí. Domácí tým už si tak své vedení až do konce udržel a se štěstím si došel pro další důležité tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Planá
Roman Sovka (FK Planá): Vyhráli jsme 2:1, což znamená zisk tří bodů, který je pro nás velmi důležitý. Po našem špatném výkonu, kdy jsme si nedokázali vytvářet šance ani převahu proti deseti hráčům můžeme být za tři body velmi rádi, ačkoli jsme už v osmnácté minutě mohli vést 3:0, tak zbytek utkání jsme se museli o výsledek strachovat. Prostě jsme se pak začali trápit a jen silou vůle jsme to dnes utáhli. Ale na hru my pečeme, hlavně, že jsme stále první.

TJ Sokol Konstantinovy Lázně
Pavel Jánský (Sokol Konstantinovy Lázně): Jeli jsme do plané s velkou pokoru, protože víme, že Planá má skvělý tým, který bude letos bojovat o postup. My jsme se snažili jim utkání disciplinovaným výkonem ztížit, což se nám povedlo a nakonec jsme odehráli vyrovnanou partii. Byl to nakonec vyrovnaný zápas a remíza by byla asi zasloužená. V utkání bylo důležité také to, že jsme od pětadvacáté minuty zaslouženě hráli jen v deseti, ale i tak jsme to zvládali celkem dobře, ze což chci všechny kluky pochválit a poděkovat jim. Ve druhé půli jsme dokonce byli i o trochu lepší než Planá, která byla dnes velmi nervózní. My jsme dokonce za stavu 1:1 měli několik šancí, které nám soupeř zmařil zákroky, o kterých si myslím, že měly být sudím posouzeny jinak, než byli a my jsme mohli sahat dokonce po třech bodech. Byli jsme Plané ale důstojným soupeřem a domácí zkrátka měli více štěstí. Gratuluji jim k výhře a věřím, že na jaře si body vezmeme na domácí půdě zpět. Pro nás tohle až taková ztráta rozhodně ale není, to se stane a tím spíše proti takovému týmu. Pro nás jsou ztrátou body, které jsme ztratili v Damnově, ve Studánce, nebo v Sedlišti.



Sestavy


FK Planá
R. Švarcbek [-] - L. Švejda [-] (46. P. Bernas [-] ) , D. Sovka [-] , O. Suchý [-] , D. Sovka [-] (90. F. Šatra [-] ) - G. Lanfranchi [-] , R. Pánek [-] , P. Brožíček [-] (65. J. Kopča [-] ) , T. Mikač [-] (46. P. Ščasnár [-] ) - F. Peklo [-] , D. Kloužek [-]

TJ Sokol Konstantinovy Lázně
M. Surovčík [-] - R. Zabloudil [-] , M. Pohlot [-] , J. Sak [-] , A. Kolář [-] , K. Praizler [-] (42. J. Zábranský [-] ) , P. Hospodářský [-] , P. Rašín [-] , J. Nevařil [-] , D. Brunner [-] , F. Vacata [-]

ŽK: 42. D. Kloužek , 61. R. Pánek , 62. O. Suchý , 81. G. Lanfranchi , 88. D. Sovka . ČK: 24. D. Brunner .
Místo: Planá. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Fanfule Ladislav - LAURENČÍK Štefan (N), ŠAŠEK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.