Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.09.2020 15:30

7.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Měřín přestřílel Kouty


Branky


16

Měřín na svém hřišti body nerozdává a nic na tom nechtěl měnit ani v souboji s Kouty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Havelka zařídil hostům poločasové vedení

Za krásného počasí a před hojnou návštěvou, která by se krizovému štábu rozhodně nelíbila, přivítala měřínská Jiskra mužstvo z nedalekých Koutů. Kdo očekával, že se Jiskra ujme dirigentské taktovky v tomto zápase, tak se šeredně spletl.

Byli to naopak hosté, kteří od úvodního hvizdu vzali branku domácích útokem. Jednoduchými kombinacemi se dostávali do vyložených šancí od prvních minut. Hned ve 4. minutě musel brankář Hladík krýt nebezpečnou střelu, kterou se snažil zakončit unikající útočník Koutů.

Obrana domácích si ovšem nevzala patřičné ponaučení z této situace a přišlo další nedorozumění v obranných řadách, které už hostující útočník dokázal proměnit v gól. Psala se 11. minuta. Především rychlost koutských dělala obráncům velké problémy.

Až ve druhé desetiminutovce, začali domácí lépe kombinovat a důrazem donutili hostující obránce pouze k dlouhým odkopům. Ale i těchto odkopů dokázali rychlonozí útočníci využívat a neustále zaměstnávali obránce Jiskry.

Co pomáhalo domácím, byly standartní situace. Jedna taková přišla v minutě 30., kdy Polanský zahrával rohový kop. Našel přetaženým centrem Matouška na zadní tyči, ten vrátil míč na malé vápno, kde zaúřadoval důrazný Polák, který srovnal stav na 1:1. 

Radost domácích netrvala dlouho. Uběhlo snad pár desítek sekund, kdy se na domácího brankáře Hladíka řítil opět hostující útočník, který se zbavil obránce a poslal střelou na zadní tyč opět hosty do vedení.

Ani tato rána neposlala domácí do kolen. Snažili se najít další recept na hostující obranu. Když to nešlo středem, tak to měřínští zkoušeli po stranách. A právě po straně pravé utekl Beran zadákovi z Koutů a našel přesným centrem před brankou nabíhajícího Polanského. Zaplněné ochozy jen zklamaně povzdechly, když jeho zakončení skončilo pouze na tyči. A to bylo vše, co se v prvním poločase událo.

Polanský vstřelil vítěznou branku

Do druhé půle nastoupili domácí hned s několika změnami v sestavě. A nutno dodat, že tah domácího trenéra vyšel dokonale. Střídající Souček přenesl do středové řady důraz a větší nebezpečí v při standartních situacích. To se potvrdilo v 53. minutě, když si výše jmenovaný naskočil na centr a nedal brankáři šanci. Bylo srovnáno.

I přeskupení obrany se domácím vyplatilo. Hosté už se nedostávali k tolika nebezpečným únikům a pomalu byl cítit strach o výsledek hlavně z hostující lavičky.

Nadále platilo, že největší zbraní Jiskry byly standartní situace. Další taková přišla v 60. minutě, kdy se v pokutovém území nejrychleji zorientoval Kružík, který míč dotlačil za brankovou čáru a vyzval tribuny k jásotu. Vyvrátil tím známé pořekadlo, že do šestnáctky vnikne nejlépe pouze Bohuš Matuš.

Měřínští nezapomněli, jak jednoduché je ztratit vedení a dál se soustředili na obranu. 

V 70. minutě poslal obránce Matoušek dlouhý nákop po pravé straně. Nedorozumnění obránců tentokrát využil Polanský a chytrým lobem navýšil vedení Jiskry na 4:2.

Hosté ani za tohoto stavu nesložili zbraně a snažili se, hnáni svým trenérem, o zdramatizování zápasu.

To se jim také povedlo. V 84. minutě se po, jak jinak než standartní situaci, zamotal míč v malém vápně, domácí ho nedokázali odklidit do bezpečí, a tak se dostal až na volného soupeře, který pohodlně zakončil do prázdné branky.

A drama bylo na světě.

Poslední minuty se odehrávali většinou na polovině Měřína. Hosté ještě vybojovali v samém závěru volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, ale stav již zůstal nezměněn.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Měřín
Karel Kružík (trenér): Začátek nám vůbec nevyšel. Vůbec jsme to nezachytili a těžko jsme se dostávali do zápasu. Pořád jsme ale věřili, že zápas otočíme, že naše šance přijdou. Udělali jsme nějaké změny a ve druhém poločase už jsme byli lepší a vítězství doslova vybojovali. Jsem rád hlavně za fanoušky, kterých chodí opravdu hodně a podporují nás, ač to není z naší strany úplně ideální.




Sestavy


TJ Jiskra Měřín
J. Hladík [-] - K. Kružík [-] , L. Doležal [-] , V. Beran [-] , T. Bublán [-] , D. Polák [-] (46. M. Souček [-] ) , J. Netolický [-] , L. Pololáník [-] (46. D. Jonáš [-] ) , M. Matoušek [-] , M. Kožený [-] (89. T. Láznička [-] ) , J. Polanský [-] (84. J. Šoukal [-] )

TJ Sokol Kouty
J. Chvátal [-] - M. Dočekal [-] , J. Nováček [-] (66. M. Parma [-] ) , M. Semrád [-] (64. D. Stejskal [-] ) , F. Coufal [-] , M. Neumann [-] , J. Roušar [-] , J. Havelka [-] (66. M. Vrzal [-] ) , J. Růžička [-] , J. Hrůza [-] , D. Navrkal [-]

ŽK: 44. M. Kožený , 90. L. Doležal - 66. J. Nováček , 90. J. Hrůza .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: ŠETEK Jiří - BESEDA Petr, ŠÍMA Nikolas.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: remíza

Radek Smejkal

Expert: Matěj Sedláček
Tip experta: výhra domácích

Měřín doma ještě neztratil ani bod a bude tomu i po zápase s Kouty. Tipuji výhru 3:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů