Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 13:00

11.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | III. třída , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Dvořiště dostalo půltucet, přestože v Holubově rychle vedlo


Branky


33. D. Bušta , 36. P. Pešl , 57. L. Kroček , 61. M. Jakubec , 67. M. Bušta , 73. P. Kupka - 12. Z. Kemény
0

První vyhrání z kapsy vyhání. Asi takto by se nechal popsat zápas o čtvrtou pozici, budeme-li prvním vyhráním rozumět právě onu úvodní vstřelenou branku. TJ Sokol Horní Dvořiště brzké vedení nedokázal udržet moc dlouho a po šesti zásazích ve vlastní síti ostudně odešel jako poražen. Velice důležitý souboj tak vyhrál domácí SK Holubov, který nyní bude značně namotivovaný do dalších fází, což se poté může jevit jako přednost.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání na malou chvíli přerušil výběh psa

Utkání započalo proměnlivostí v držení míče a hrálo se převážně ve středu hřiště se sporadickými výpady mezi oběma vápny, ale na obou stranách před snaživými útoky dominovaly defenzovní řady obou mužstev. První větší šancí v zápase byla standardní situace Holubova v desáté minutě, ale na Hůlkův pokus o zakončení se zdárně natáhl hostující gólman Večerník. Ve stejném čase se o první výpad pokoušeli také fotbalisté Horního Dvořiště, ty naopak zužoval malý důraz.

Ve dvanácté minutě měl tým hostí další velkou možnost. Po levé straně hřiště se do pokutového území hrnul Mráz, jenž se probojoval až před branku, laxně postrčený míč připomínal šanci na branku, ale byl lehce tečován a tak následoval roh. U jeho zahrávání nebyli holubovští zadáci spolu s brankářem Popelem potřebně důslední a s nejvyšším důrazem v brankovišti se hrající trenér hostů Zdeněk Kemény postaral o první zápasovou trefu, bohužel pro jeho tým ale také poslední. Následně byli u slova pouze svěřenci kouče Kroihera.

Klíčová pro celý zbytek utkání byla patnáctá minuta. Úhlem z pravé strany uháněl ku svatyni Večerníka Jakubec ale tomu se pod nohy vrhnul gólman Horního Dvořiště. Holubovský forward se mu ještě stihl vyhnout, ale dotírající Lavička už nikoliv a po několikaminutovém svíjení se na hřišti museli oba ze zápasu odstoupit. Citelná to ztráta pro hostující celek.

Do ukončení první půlhodiny hry se hosté dokázali bránit a se vší vervou drželi těsné vedení, kdy střídavě soupeře dokázali přehrávat, ale závěrečná čtvrthodina první půle patřila jasně mužstvu Holubova. Domácí fotbalisté se prosadili dvakrát a strhli vedení na svou stranu a to zejména díky zbytečnému vyloučení Jaroslava Plosze, když u obou gólů hrála svou roli sporná situace postavení mimo hru. Nejprve ve třiatřicáté minutě vyrovnával Dominik Bušta a i když se hosté odvolávali na ofsajd, nebylo jejich nářků vyslyšeno a o pouhé tři minuty později už Holubov vedl. Poté, co stav utkání otočil Pavel Pešl, zlobili se hornodvořištečtí zadáci na vlastního pomezního, jelikož nezdvihl praporek, avšak oba tyto sporuhodné střelecké úspěchy rozhodčí Petroušek uznal.

Zbývající desetiminutovka před poločasovou přestávkou se už jen dohrávala s minimem šancí a jednou kuriózní situací, když se psu jednoho z přítomných fanoušků zalíbil hrací míč a tak průběh ještě na malou chvíli přerušil.

Horní Dvořiště dohrávalo v početní nevýhodě

Druhý poločas již hovořil jasně a zápasu se bez nějakých pochyb zmocnil domácí mančaft. Ten měl nejen územní převahu, jíž využíval, ovšem zatím rozhodovala žalostná produktivita a na další gól si přítomní diváci museli ještě chvíli počkat i přesto, že šancí k tomu muži na hřišti měli hned několik.

Jednu z příležitostí, která brankou opravdu silně zavanula měl rychlý dlouhán Uibelacker, který předběhl jednoho obránce, při své cestě dál vymíchal další a udělal z nich jen loutky, ale v rozhodujícím momentu míč vykopával Mráz, kterýž zaskakoval za zraněného Večerníka. Krátce na to už ale Holubov svůj tlak úročil. Těsně před ukončením hodiny hry na 3:1 zvýšil Lukáš Kroček a domácí tým mohl jen dohrávat předem vyhraný zápas.

Mohl, ale nedohrával. Holubovští stále zářili aktivitou a snahou soupeři doslova naložit, což se dalším krokem plnilo ihned záhy. Střílet na branku z dálky zkoušel Matyáš Bušta, jenže na jeho pokus brankář zareagoval. Avšak ne ideálně. Ten namísto toho, aby míč lapil, jej jen vyrazil, ovšem pouze k Martinu Jakubcovi a pro toho již nebyl problém úspěšně zakončit. Horní Dvořiště již v tuto chvíli hrálo pouze s osmi fotbalisty v poli a tak je jen štěstím, že v následující půlhodině inkasovalo pouze dvakrát.

Kroček v šedesáté sedmé minutě křižnou přihrávkou pobídl Matyáše Buštu a ten již nevymýšlel nic složitého, načež jednoduchou technickou střelou k tyči zapsal do gólových statistik tohoto zápasu u své jméno. Bylo jasně hotovo a čas k vyjádření dostal i střídající Pavel Kupka. Tomu onu možnost nabídl Uibelacker, kterýž balon zpracoval vcelku zvláštním způsobem a skóre 6:1 bylo také konečné.



Ohlasy k zápasu


SK Holubov
František Koiher (trenér): Jak pro nás, tak pro Horní Dvořiště to měl být zápas jara, jelikož se rozhodovalo, kdo nakročí lépe do první čtyřky o postup a kdo bude jen dohrávat. Ke klíčovému utkání soupeř nepřijel zrovna v nejslabší sestavě a my jsme byli v prvním zápase po zimě kompletní. K samotnému utkání musím přiznat, že jsme po celý zápas měli územní převahu a obzvlášť po jejich vyloučení byla naše převaha suverénní. Naši kluci byli rychlejší a běhavější, ale kdyby se Dvořišti v první půli nezranili dva hráči, možná by bylo pro nás důstojnějším soupeřem, ale takhle to byla taková hra, kdy jsem se na své svěřence musel zlobit, že úplně přestali hrát. Fotbalově zápas vyšel krásně, kdy padly hezké branky, ale vyzdvihnout se nikdo snadno nedá, snad jen samotní střelci. Musím-li vybrat hráče zápasu, volil bych Matyáše Buštu. Byl nejběhavější a nejlepší ve středu hřiště a z obrany nikoho bohužel nevypíchnu. Stabilně všechny převvyšuje kapitán Hůlka, ale ten dnes neměl práci.

TJ Sokol Horní Dvořiště
Zdeněk Kemény (hrající trenér): Vzhledem k tomu, v jaké sestavě jsme sem přijeli a jaké události toto utkání přineslo, si myslím, že jsme vyšli celkem dobře, protože domácí, byť byli celý zápas rozhodně lepší, ale řeknu-li to fotbalově, nějak moc toho nepředvedli. Myslím si, že kdybychom mohli nastoupit v trošku jiné sestavě, tak zápas mohl vypadat úplně jinak. My jsme se sice skoro nedostali za půlku, ale ani proměnili ty šance, které měli a proměnili je proti klukům, kteří nejsou brankáři. Samozřejmě je to jenom fotbal a náš nejlepší střelec Franta Olahů je na celé jaro mimo hru kvůli prasklé achilovce a my jsme vlastně bez vstřelených gólů. Nejlepší hráč z našeho týmu byl na stoperu jednoznačně mladý Fanda Lašák, který byl v patnácti letech suverénně nejlepší na hřišti a hodně nás podržel.



Sestavy


SK Holubov
M. Popel [-] - O. Bukovinský [-] , J. Hůlka [-] , V. Franěk [-] (32. P. Kupka [-] ) , T. Franěk [-] - M. Bušta [-] , D. Bušta [-] (58. O. Lipš [-] ) , L. Kroček [-] (59. A. Rychlík [-] ) , P. Pešl [-] (46. V. Schuster [-] ) - M. Jakubec [-] , P. Uibelacker [-]

TJ Sokol Horní Dvořiště
R. Večerník [-] (15. Z. Krištof [-] ) - F. Lašák [-] , Z. Kemény [-] , R. Lavička [-] (15. J. Novák [-] ) , V. Pecha [-] - R. Olah [-] , V. Vaňásek [-] , L. Plosz [-] , M. Mráz [-] - T. Gabor [-] , J. Plosz [-]

ČK: 32. J. Plosz .
Hráči zápasu: M. Bušta - F. Lašák .
Místo: Holubov. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Petroušek Antonín - BUŠTA Luboš (N), TYMKO Marek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.