2:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.09.2015 13:30

6.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Béčko Větřní na domácím hřišti vydřelo výhru nad Chvalšinami


Branky


0

Nelehké utkání hostilo za velmi proměnlivého počasí větřínské fotbalové hřiště. Ke vzájemnému poměru sil se postavilo béčko SK Větřní, kteréž již v šestém týdnu okresního přeboru vyzvalo TJ Sokol Chvalšiny. Přeborový nováček potřeboval zvrátit svoje neúspěchy v posledních dvou kolech a tak pro něj nějaký bodový příděl byl spíše povinnou záležitostí a ačkoliv při něm spíše stála Štěstěna, tak si místní mužstvo dokázalo vítězství doslova vydřít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyřicet pět minut bylo na vstřelení gólu málo

Už od počátku zápasu se nemohla nechat skrýt snaha větřínských hráčů a jejich touha po úspěchu. Již v úvodní minutě duelu si po akci Ginzela, jenž využil nedůrazu obrany Chvalšin, vydobyli premiérový rohový kop, ale ten nikterak nebezpečný nebyl. Přesto bylo znát, že hosty zužuje nepřesnost v přihrávce, ale domácí hráči naopak vyhořeli v prozatím žalostné koncovce. Chvalšinští se do své první větší příležitosti dostali ve čtvrté minutě, kdy Podskalský vedl míč po pravé straně a z hranice velkého vápna vyslal křižnou přihrávku napříč brankovištěm, tam ale žádného adresáta nenašel. Žádnou podporu neměl v pokutovém území Větřní ani Fučík a přesto hosté zůstali u míče. Ještě v prvních deseti minutách mohly úřadovat oba tábory, když se nejprve po pohledné kombinační hře ke střele dostal agilní Podskalský, ovšem i tentokrát nebyl jeho projektil přesný a letěl vedle Votýpkovy branky a záhy na druhé straně proti Přibylově střele zasahoval reflexivně nohama Cába. Na míč o chvíli později poprvé sáhl i větřínský gólman a zažehnal prvotní vážnější vzrušení hostující snahy o gól. V následujících chvílích se obraz hry přesunul do středových zón hřiště s pouze proměnlivými úniky na obou stranách, ale ve valné většině situací byli úspěšní obránci. Obrovskou šanci měl ve dvacáté první minutě opět Podskalský. Ten využil nedůraz domácích zadáků a z bezprostřední blízkosti mohl o otevřít skóre, ale jeho hlavičkovaný míč našel cíl pouze v připravené Votýpkově náruči. Druhá polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky již byla oproti té první pro Chvalšiny lepší, kdy začaly odvádět pohlednější a fotbalovější hru, ale prozatím to zkrátka ke vstřelení branky nevedlo. Přesto si ale své světlé chvíle vybojovali. Jedna z nich přišla ihned záhy z protiútoku po rohovém kopu Chvalšin, kdy byl nedostatečně důrazný v rozhodující chvíli Kamenský a Kotlár se ve spolupráci s Kopřivou vydal na výlet. Větřínské duo se dopracovalo až do nebezpečné pozice, ale tam v za pět minut dvanáct situaci zachraňoval rychlonohý Fučík, jenž se sprintem dokázal vrátit. Deset minut před koncem první půle byl vidět ještě jeden krásný fotbalový moment. Radykhovskyy reflexivně patičkou posunul balon na své spoluhráče, tam ale úspěšně zasahoval Sadloň. Zbytek dějství se už spíše jen dohrával, kdy více ze hry měli naopak fotbalisté Větřní, ale bez jakéhokoliv vyjádření, které by vedlo k ovlivnění průběžného skóre.

Cifreund ví, jak rozhodnout zápas

Druhý poločas byl v koukatelnosti o dost lepší již v počátku a ihned se do akce vydal chvalšinský P. Postl, jenž naskočil do hry jako střídající čerstvá síla. Hostující záložník postupoval po pravé straně do nadějného úniku, kdy jej atakoval už pouze zkušený Ginzel a ten jej donutil k vážně bolestivému útočnému faulu. Domácí zadák se jen těžko zvedal z trávníku. Po sedmi minutách hry se změněnými stran se pár desítek příchozích fotbalových příznivců už dočkalo i gólu. Nedůraz a slabá efektivita defenzivní hry hostí si vybraly svou daň a unikající Kotlár, jenž nevymýšlel žádné složitosti a jednoduše pod zasahujícím Cábou poslal míč do středu brány. Chvalšiny se ale nehodlaly nechat nikterak zahanbit a tak o pouhých šest minut později na soupeřovo vedení odpověděli. Fučík připravil pro svého kolegu z útoku příležitost k vyrovnání a krásným pasem mezi dvěma obránci jej vyslal do individuální akce. Ani Podskalský nehledal v zakončení žádnou složitost a poté, co brankáře Votýpku s přehledem obstřelil zažehnal těsnou, ale citelnou ztrátu. Gólem zavanulo také v šedesáté druhé minutě a opět na druhé straně. Vyběhnuvší Cába, jenž musel opět daleko od své svatyně zasahovat, nechal pro soupeře svou klec zcela odkrytou, avšak Větřní nedokázalo najít přesnost v pokusu o vrácení vedení na svou stranu. A snaha s chtíčem byla na větřínských znát, když následně opět musel Cába vytahovat další skvělý zákrok ze svého repertoáru. Radykhovskyy vyslal bombu mezi tři tyče a chvalšinský brankář se ve vzduchu musel hodně natahovat, aby nemusel míč lovit ze sítě. Stejně tak, jako první poločas, tak i druhý si našel svou několikaminutovou část pro otevření festivalu zahozených šancí a na své nepřesnosti postupně vyhořeli oba soupeři. Už to vypadalo, že se v tomto utkání budou body dělit, ale poté, co Větřní v zápase ukázalo, chtělo bezpodmínečně vyhrát. A o slovo si také řeklo ve chvíli, kdy to bylo bezpodmínečně nutné. V osmdesáté deváté minutě rozhodl o výhře domácích Cifreund, když jeho nákop za pomoci odrazu od tyče zapadl až do sítě a svou trefou tak udělal za utkáním silnou a jasně výmluvnou tečku.

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.



Ohlasy k zápasu


SK Větřní B
Vlastimil Sulzer: Od utkání jsme neočekávali nic lehkého. Věděli jsme, že Chvalšiny budou lepší, kdy mají v okresním přeboru větší ambice než my, když vlastně působíme jen jako rezerva našem prvnímu mužstvu. Bodovat jsme určitě potřebovali, když se nám poslední dvě kola moc nepovedla, jelikož jsme nemohli spoléhat na naše pendly. Zápas to byl určitě kvalitní, ale jak už jsem řekl, Chvalšiny více kombinovaly, lépe držely balon a zkrátka byly lepší, kdy měly více šancí. Například Patrik Podskalský mohl skórovat hned několikrát a trefil se jen jednou. Při nás stálo akorát štěstíčko. Při druhém gólu už to bylo spíše o tom, že soupeř hrál vabank. Otevřel to vzadu, když se snažil jít do brány za vítězstvím a my jsme šli do otevřené obrany. Pro nás je toto vítězství sice šťastné, ale zato rozhodně vydřené a odmakané. Za nejlepšího hráče volím Zbyňka Ginzelam který za ten víkend odehrál sto osmdesát minut a v obou zápasech odehrál nadstandard, vezmeme-li v potaz jeho věk. Dále prokázal zkušenosti a oba týmy vedl k fotbalovosti a lepší hře. To se u nás dnes jevili i jako šťastný konec.

TJ Sokol Chvalšiny
Petr Cába: Dnes jsme se od prvních minut zápasu podřídili hře soupeře, nakopávali balony a nechali hráče s pětimetrovým prostorem. Musím uznat, že jsme hráli příšerně a soupeř z Větřní měl bohužel čtyři šance, z nichž dal dva góly. První byl po naší chybě, kdy jsme defacto protihráči nahráli a druhý přišel z přečíslení, po čemž bylo už jasně hotovo. Jako hráče zápasu po domluvě se spoluhráči volíme mě, jelikož jsem jako jediný zásadně nechyboval.



Sestavy


SK Větřní B
M. Votýpka [-] - M. Votýpka [-] , M. Vegeš [-] , Z. Ginzel [-] - M. Jílek [-] (56. V. Sulzer [-] ) , J. Cifreund [-] , L. Turek [-] , M. Přibyl [-] - J. Kopřiva [-] , M. Kotlár [-] , R. Radykhovskyy [-]

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - M. Babinský [-] (90. T. Nymsa [-] ) , T. Holas [-] , M. Kamenský [-] , P. Kliner [-] - M. Sadloň [-] (84. J. Čarek [-] ) , P. Sluka [-] (46. P. Postl [-] ) , M. Postl [-] , J. Decarli [-] (85. V. Decarli [-] ) - P. Podskalský [-] , L. Fučík [-] (90. M. Matoulek [-] )

ŽK: 90. J. Cifreund .
Hráči zápasu: Z. Ginzel - P. Cába .
Místo: Větřní. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Petroušek Antonín - Janda Jaroslav, Čarek Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.