2:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2015 12:00

9.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velešín dál válí!


Branky


0

Příjemné překvapení probíhající sezóny. I tak by se dal označit celek Velšína, který si po postupu do 1.A třídy na své konto připsal již šestou výhru a zaslouženě tak okupuje přední příčky tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se trápili v koncovce, domácí trestali…

V devátém kole bylo na programu klasické derby. Velešín hostil kaplický Spartak. I když se říká, že derby nemá favorita, v tomto střetnutí byli favority domácí, k čemuž je předurčovalo jak postavení v tabulce, tak aktuální forma. Kapličtí ale nezačali duel vůbec špatně. Byli to oni, kdo mohl jít do vedení. Už v páté minutě Preusler svou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Řežába, jenomže ten jen potvrdil kaplické trápení v koncovce, když míč posla jen do míst, kde byl připravený gólman Kothánek. Na konci desáté minuty znovu zahrozili hosté. Z pravé strany pronikl do šestnáctky dorostenec Marek, tvrdou ránu Kothánek vyboxoval na rohový kop. Velešínští poprvé vážněji zahrozili až v minutě osmnácté. Kollár přesným křížným pasem oslovil nabíhajícího Rozkošného, ale gólman Říha proti němu dokázal nadvakrát zakročit. Hned v následující minutě se ovšem domácí už radovali. Z levé strany centroval Kukačka a nepokrytý nabíhající Daniel Petr míč hlavou poslal k pravé tyči – 1:0. Ve 24 minutě pak měli hosté výhodu rohového kopu. Míč do branky točil David Smolen, Kothánek za přispění břevna míč za brankovou čáru nepropustil. Co je štěstím pro jednoho, je smůla pro druhého.  Velešínští měli míč častěji na svých kopačkách a o čtyři minuty později navýšili své vedení, když dlouhý pas si před vápnem ideálně zpracoval Jakub Grznárik mimo dosah bránícího soupeře a sám před brankářem nezaváhal, když poslal míč po zemi k tyči – 2:0. Z územní převahy domácí vytěžili dvoubrankové vedení, i když i hosté měli své příležitosti, bohužel prakticky celý podzim se potýkají z velice neproduktivní koncovkou. V samotném závěru prvního poločasu mohl po průniku Jirského navýšit vedení Zimek, ale křížný pokus z levé strany mezi tři kaplické tyče nesměřoval.

Kaplice na body nedosáhla…

I po změně stran byli Velešínští lepším aktivnějším a fotbalovějším týmem. Z převahy přicházely také vyložené brankové příležitosti. V padesáté minutě po centru z pravé strany hlavičkoval nad branku Petr. O sedm minut později se v gólové pozici ocitl Fišer, Říha zasáhl skvěle, k odraženému míči se dostal znovu Fišer, opět si vylámal zuby na kaplickém brankáři. Akce pokračovala, míč se dostal na pravé straně k Petrovi, jehož křížná dělovka zatřásla břevnem kaplické svatyně. Krátce na to Grznárik předložil míč do tutové šance Rozkošnému, ten však mířil pouze nad branku Spartaku. Po hodině hry mohli hosté trestat. Kebl si narazil míč s Řežábem, v gólové pozici sám před Kothánkem však mířil jen těsně mimo. Kontaktního gólu se hosté nedočkali. Vzápětí mohli domácí ztvrdit výhru. Zprava centroval Fišer, na zadní tyči si na míč počíhal Petr, hlavičkoval však jen těsně mimo. Nedlouho poté další příležitost pro Velešínské. Kapitán Kukačka kaplického gólmana Říhu k zákroku nedonutil, branku totiž netrefil. Deset minut před koncem postupoval sám na branku hostů Grznárik, ale ani on výborně chytajícího Říhu překonat nedokázal. Mladý brankář Spartaku poté vyrazil i tvrdou střelu Kollára zpoza vápna. V 86. minutě šance pro Kaplické. Z levé strany přihrával po zemi před branku Smolen, míč prolétl skrz malým vápnem, z úhlu následně zakončoval střídající Křemenský, míč skončil jen na bližší tyči. V úplném závěru pak Velešínští znovu mohli potvrdit třetím gólem zisk tří bodů, proti však byl znovu gólman Říha, který vychytal Grznárika a následně si poradil i s pokusem střídajícího Jaroše. Tři body zůstaly po zásluze pod velešínským komínem, hosté se dál trápí v koncovce. Jednoznačně nejlepším hráčem na Kaplické straně byl mladý gólman František Říha.

Autor reportáže a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


FC Velešín
Stanislav Kysela (trenér): Atmosféra derby přinesla na naše kopačky nervozitu a spolu s ní i nepřesnost. Toho využili hosté z Kaplice a patřila jim první velká příležitost a následná série rohových kopů. Postupně jsme však převzali otěže a zásluhou naší útočné dvojky se ujali poločasového vedení 2:0. Druhý poločas, zejména jeho první 25 minutovka byla přehlídkou našich šancí, ale i ukázkou toho, co se dá nedat. Závěr utkání upadl do průměru. Čekal jsem trochu více od nás i od soupeře, který v minulé sezóně hrál krajský přebor.




Sestavy


FC Velešín
J. Kothánek [-] - M. Opekar [-] , J. Zatloukal [-] , T. Jirský [-] , F. Zimek [-] - P. Fišer [-] , F. Rozkošný [-] (83. F. Jaroš [-] ) , M. Kollár [-] , F. Kukačka [-] - J. Grznárik [-] , D. Petr [-] (87. R. Šebesta [-] )

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - T. Kebl [-] , F. Hejna [-] , P. Janura [-] - D. Smolen [-] , P. Micák [-] , V. Kuchař [-] (76. R. Křemeský [-] ) , M. Hami [-] (46. Š. Vazač [-] ) , F. Marek [-] - R. Řežáb [-] (80. T. Urban [-] ) , A. Preusler [-]

ŽK: 55. J. Zatloukal - 27. T. Kebl , 43. D. Smolen .
Hráči zápasu: D. Petr , J. Grznárik .
Místo: Velešín. Počet diváků: 250. Rozhodčí: Dvořák Petr - Polák Jiří, Vejčík Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.