Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.11.2015 10:15

12.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ševětín stále na vítězné vlně!


Branky


0

Dvougólové vedení domácích dokázala ještě Kaplice smazat. Ševětín se však s remízou nehodlal smířit a přidal třetí branku, která rozhodla.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se ujali dvougólového vedení, hosté dokázali do poločasu snížit...

V rámci dvanáctého kola se Kapličtí představili podruhé v řadě na hřišti soupeře. V duelu mezi Ševětínem a Kaplicí byli favority domácí fotbalisté, kteří se v tabulce nacházejí na opačném konci než Spartakovci. Velezkušený domácí tým vedený koučem Orlíčkem, jenž v minulosti také působil na lavičce Spartaku, tedy pochopitelně pomýšlel na plný bodový zisk. V úvodní čtvrthodině byli ovšem aktivnější hosté. Ti se hned několikrát dostali do slibně vyhlížejících brejkových situací, bohužel ve finální fázi je nedokázali zdárně využít. Ševětínští toho dokonale dokázali využít v minutě devatenácté, kdy hned svou první příležitost přetavili ve vedoucí branku. Centr Sváty z levé strany propadl až na zadní tyč k nepokrytému Drahoslavu Klapušovi, jenž z úhlu dokázal křížnou střelou překonat gólmana Říhu – 1:0. Tento moment domácí viditelně uklidnil a v dalším průběhu zápasu hráli prim oni a z převahy si vytvářeli i další gólové možnosti. Ve 21. minutě Říha kryl střelu po zeni, jenž na něj vyslal zpoza šestnáctky Petr Novotný. Vzápětí se po pěkné kombinaci v koncovce ocitl stejný hráč, v tomto případě hostující gólman zasahovat nemusel, neboť míč mířil mimo tři tyče. V těchto chvílích zápasu domácí dominovali. Ve 26. minutě po akci z pravé strany a nahrávce Havlíčka měl druhý gól na svých kopačkách Petr Novotný, ale svou šanci trestuhodně zahodil, když branku Spartaku vysoko přestřelil. Po půlhodině hry centroval z pravé strany domácí Klapuš, obránci centr odvrátili jen na hranici velkého vápna, z první se do rány opřel Havlíček, křížná přízemní střela olízla tyč kaplické svatyně. Záhy se Ševětínští druhého gólu přece jenom dočkali. Po dlouhém nákopu za obranu a nedorozumění brankáře s obráncem se lacino k balónu dostal důsledný Radim Novotný a neměl pak problém míč dopravit do prázdné branky Spartaku – 2:0. Domácí měli nakročeno k pohodovému vítězství. V 35. minutě měli hosté výhodu přímého kopu. Slabá střela Davida Smolena skončila v náruči gólmana Černého, který dlouhým výkopem poslal do úniku Radima Novotného, ten se dostal až do šestnáctky, zpětnou přihrávkou oslovil spoluhráče Kupce, toho však skvěle vychytal brankář Říha, který se v brance Spartaku letos objevil poprvé, když k dispozici nebyl zraněný Ottenschläger a distancovaný František Říha mladší. Jako blesk z čistého nebe přišlo šest minut před přestávkou snížení Spartakovců. Smolenovo autové vhazování si Řežáb zpracoval, obtočil se kolem bránících soupeřů a míč prostrčil mezi nimi na Františka Koubu, který si za zády kapitána Matouška zaběhl do vápna a sám před gólmanem nezaváhal, když křížnou střelou snížil na rozdíl jediné branky – 2:1.

Druhý poločas v režii hostů...

Po změně stran byli hosté jednoznačně lepším týmem, hrálo se téměř výhradně na polovině domácího favorita. V 52 minutě Kebl přesnou kolmicí našel nabíhajícího Františka Koubu, ten měl na kopačce vyrovnání, mířil však jen nad branku. Po hodině hry se před vápnem dokázal uvolnit Řežáb, přízemní střelu k pravé tyči kryl Černý nadvakrát. V polovině druhého poločasu se ke střele odhodlal i Doubrava, mířil pouze nad branku Ševětína. Další gólovou možnost měli Kapličtí v sedmdesáté minutě. Po pěkné kombinační akci se dostal do zakončení z pravé strany Šálek, křížná střela se mezi tři tyče domácí svatyně nevešla. Gól doslova visel na vlásku a za aktivitu byli Spartakovci odměněni devět minut před koncem střetnutí, když parádně sehráli přečíslení. Míč putoval z nohy na nohu, ve finální fázi Řežáb posunul míč doprava Stanislavu Šálkovi, a i když si na křížnou střelu Černý sáhl, tak se míč od tyče dostal za brankovou čáru – 2:2. Ševětínští ve druhém poločase branku Spartaku prakticky neohrozili, z jediné možnosti však dvě minuty před koncem strhli vedení znovu na svou stranu. Rohový kop z levé strany zahrával Kupec a Jaroslav Havlíček přesnou křížnou hlavičkou vrátil vedení na stranu domácího celku – 3:2. Hosté se vrhli do útočení a v poslední minutě byli blízko vyrovnání. Z pravé strany poslal František Marek míč do šestnáctky, od Františka Kouby se míč dostal k nepokrytému Micákovi, ten se do míče opřel, tvrdou gólovou ránu stačil gólman Černý reflexivně vyrazit na rohový kop a zákrokem zápasu uhájil tři body pro svůj tým.

 

Autor textu a fotografií: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


SK Ševětín
Jiří Orlíček (trenér): Do zápasu jsme vstoupili vlažně, jakoby se nám nemohlo nic stát a asi jsme si mysleli, že se Kaplice porazí sama. V 19. minutě dal po centru Radima Novotného naši vedoucí branku Klapuš. Následně měl další šanci, kterou však nezakončil. Poté zazdil další gólovou šanci Petr Novotný a Havlíček trefil tyč. Ve 31. minutě obešel Radim Novotný brankáře a vstřelil naší druhou branku. Do poločasu hosté snížili po naší chybě na 2:1. Ve druhém poločase jsme sehráli ,,paskvil" a Kaplice mohla dát minimálně čtyři branky. V 80. minutě přišlo zasloužené vyrovnání na 2:2. Fotbal nemá logiku a v 80. minutě dal Havlíček hlavou naší vítěznou branku na 3:2. Brankář Černý ještě chytil v 90. minutě 100% šanci. Za body jsem rád. Kaplice si však zasloužila minimálně bod za druhý poločas.

TJ Spartak Kaplice
Libor Granec: Kapličtí nakonec vyšli bodově naprázdno, ale prohrát si rozhodně nezasloužili. Dělba bodů by byla spravedlivějším vyjádřením sil na hřišti.



Sestavy


SK Ševětín
J. Černý [-] - M. Hanousek [-] , P. Mohamed [-] , A. Matoušek [-] (72. V. Študent [-] ) , Z. Sváta [-] - T. Hindy [-] , P. Novotný [-] , L. Kupec [-] , D. Klapuš [-] (62. D. Ardamica [-] ) - R. Novotný [-] (90. V. Chalupa [-] ) , J. Havlíček [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - T. Kebl [-] (75. R. Daniel [-] ) , P. Janura [-] - D. Smolen [-] (46. P. Micák [-] ) , F. Marek [-] , M. Hami [-] , V. Kuchař [-] (88. T. Urban [-] ) , J. Doubrava [-] - F. Kouba [-] , S. Šálek [-] , R. Řežáb [-]

ŽK: 78. L. Kupec .
Místo: Ševětín. Počet diváků: 85. Rozhodčí: Pípal Pavel - Polák Jiří, Zabilka Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.