4:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.09.2019 10:15

5.kolo, ČFL B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chlumec zdolal Duklu i díky hattricku Bastina. Po utkání někdo polil rozhodčího a delegáta vodou.


Branky


6. T. Bastin , 32. T. Bastin , 61. T. Bastin (p.) , 85. J. Havel - 17. T. Lauko , 75. T. Kott
13

Do Chlumce nad Cidlinou dorazili mladíci pražské Dukly. V utkání se hattrickem zaskvěl domácí kanonýr Bastin. Konec ovlivnila nepříjemná scénka, kdy jeden z diváků polil rozhodčího a delegáta a ještě jim slovně vyhrožoval.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance na obou stranách

Domácí si vypracovali první velkou v 6. minutě, kdy Bastin centroval na malé vápno, kde vyboxoval brankář Dukly Šťovíček míč, který se dostal do míst, kde byl opět pouze Tomáš Bastin, který střelou z deseti metrů dostal domácí do vedení 1:0. Duklu inkasovaný gól probral a přidala. V 17. minutě byl faulovaný Kott a trestného kopu Dukly ze třiceti metrů se ujal Tomáš Lauko, který zakroutil míč přesně do pravé šibenice. Tato krásná rána znamenala vyrovnání na 1:1. O chvíli později měl obrat na noze Trávníček, ale po rohovém kopu nedokázal zcela nekrytý trefit míč z devíti metrů od branky. Ve 24. minutě přišla šance na druhé straně. Po centru z levé strany zakončoval hlavou Novotný vedle branky. Ve 32. minutě přihrál z levého křídla Tomáš Labík, Tomáš Bastin se prosadil přes obránce a střelou z devíti metrů dal domácím fandům důvod k radosti, 2:1. Do přestávky mohl vedení Chlumce navýšit Jan Labík, ale jeho střelu pozorný Štovíček kryl. Poločasový stav tedy byl 2:1 ve prospěch domácího Chlumce nad Cidlinou.

Ofenzivní festival plný šancí pokračoval

V 52. minutě se Dukla dostala do šance. Veniger, který mířil z hranice vápna do pravého rohu branky, domácí brankář byl připraven. Na druhé straně se v dobré pozici asi devět metrů od branky objevil Novotný, ale bek Dukly Kosík stihl jeho střelu zblokovat nad branku. Po hodině hry brankář Dukly vyboxoval míč po ostrém centru pouze k nohám domácích, kteří napálili břevno. Míč zůstal ve hře a ve skrumáži obrana Dukly faulovala a rozhodčí nařídil penaltu. Tu v 61. minutě proměnil Tomáš Bastin a dokonal hattrick. Dukla se dožadovala penalty o chvíli později po sporném zákroku Kopáče na Palaciose, ale píšťalka sudího zůstala němá. Palacios se poté dvakrát pokusil o střelu. Jednou šla vedle, podruhé zapracovala domácí obrana a střelu zblokovala. V 75. minutě se Dukla dočkala snížení. Studnička přihrál Ulmannovi, který vyslal přihrávku na vápno, odkud uklidil míč do prázdné branky Tomáš Kott, 2:3 z pohledu Dukly. Domácí se začali strachovat o výhru. V 85. minutě Jakub Havel, který po chybě obrany Dukly sám hlavičkoval na malém vápně a přidal pojistku na 4:2. Obě mužstva si už šanci nevytvořila a tak následoval závěrečný hvizd.

Neznámý muž polil rozhodčího i delegáta!!!

Po ukončení zápasu nastala ještě strkanice mezi hráči obou mužstev, dle webu Dukly jí vyprovokoval domácí Čáp strčením do hráče Dukly Studničky. Žlutou kartu udělil rozhodčí Nejedlo hostujícímu Houhovi za slovní komentář. Takto kdyby vše skončilo, tak by to bylo ještě v rámci mezí, emoce na hřiště patří a někdy jsou silnější. Poté však nastala naprosto nepochopitelná situace, kterou citujeme přesně z oficiálního zápisu o utkání:

Při odchodu z hrací plochy po konci utkání byl rozhodčí v koridoru, zajištěném pořadatelskou službou řetízky, polit vodou z plastové lahve zřejmě fanouškem hostujícího družstva, neboť tato osoba kromě toho rozhodčím po utkání nadávala slovy: „Jděte do prdele, pěkně jste to tady zkurvili." Tento incident zřetelně viděl i delegát fotbalové asociace, vyzval tuto osobu, spolu s hlavním pořadatelem, k prokázání totožnosti. Tato osoba následně polila vodou z plastové lahve i delegáta a se slovy: „Ty zmrde, nevíš, s kým mluvíš. Tebe si dám ke snídani," utekla z areálu stadionu a odjela vozem bílé barvy SPZ: 6AJ 2161.“

Je obrovská škoda, že pěkné ofenzivní utkání je zakončené takovouto událostí.

 

 

Zdroj: https://www.fkdukla.cz

Redakčně upraveno.



Sestavy


FK Chlumec nad Cidlinou
R. Dunda [-] - T. Bastin [-] (87. J. Jarkovský [-] ) , J. Labík [-] (79. R. Korba [-] ) , R. Čáp [-] (73. J. Kučera [-] ) , J. Novotný [-] (58. J. Špidlen [-] ) , T. Labík [-] , D. Koubek [-] , O. Žahourek [-] , M. Kopáč [-] , J. Havel [-] , P. Veselka [-] (90. R. Doležal [-] )

FK Dukla Praha B
J. Šťovíček [-] - L. Trávníček [-] (61. . Palacios [-] ) , L. Kosík [-] , S. Kim [-] (61. D. Vyleta [-] ) , V. Veniger [-] , K. Houha [-] (61. O. Ullman [-] ) , T. Kott [-] , T. Lauko [-] , V. Mentberger [-] (46. Š. Studnička [-] ) , A. Kovernikov [-] , T. Novák [-]

ŽK: 71. J. Labík , 86. R. Korba - K. Houha , 60. A. Kovernikov , 85. T. Novák .
Hráči zápasu: T. Bastin .
Počet diváků: 386. Rozhodčí: Nejedlo Tomáš - MATĚJČEK Milan, MACHÝČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů