1:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.11.2019 14:00

14.kolo, ČFL A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Domažlice trápily lídra z Táborska, body ale putují na jih Čech


Branky


22

Vyrovnané utkání viděli diváci v Domažlicích, kam zavítal lídr soutěže FC MAS Táborsko. Na třetí ligu nadprůměrný fotbal rozhodla lepší efektivita hostů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Efektivnější hosté

Ve vyrovnaném úvodu utkání stačili hosté odvrátit Rumlův centr na roh, Dvořákovu hlavičku vyboxoval Zadražil a v 10. minutě za cenu rohu odvrátili na druhé straně nebezpečný centr zprava Alvese domácí zadáci. Jiskra se pak ubránila dvěma rohovým kopům Kučery a vzápětí nebezpečný rychlý protiútok domácích skončil nepřesnou finální přihrávkou. Hosty zdobila kvalitní hra s míčem, individuální technika hráčů a efektní hra na jeden dotek. I díky tomu se postupně chopili iniciativy a začali domácí přehrávat. V 15. minutě skončila jejich akce útočným faulem v pokutovém území a vzápětí musel po trestném kopu Alvese vytlačit domácí gólman míč směřující k pravé tyči na roh. V 18. minutě měli domácí blízko k vedení, když si na Mužíkův nákop ze středu hřiště naběhl vlevo Vůch, navedl si míč na střed, ale jeho střelu z jedenácti metrů stačil ve skluzu tečovat Alves mimo branku. Roh zahrál zprava Mužík na Vůcha, jeho střelu z hranice penalty zblokoval Conde k Hrubému, ale i jeho volej z osmi metrů trefil jen tělo Navrátila a míč skončil vedle táborské branky. V 19. minutě vysunul domácí Brabec rozeběhnutého Došlého, ten se ocitl sám proti Zadražilovi, ale zprava z deseti metrů trefil ve výborné pozici jen tělo padajícího brankáře. Hosté odpověděli nepřesnou střelou Al Saroriho, po Tolnově přihrávce. Poté přišla 27. minuta, kdy po autovém vhazování ve středu pole přiťukl hostující Tolno míč Kučerovi, ten vyslal dlouhý nákop na pravou stranu, kde si nabíhal Daniel Toutou, kterého nestíhal ubránit Hrubý a střela z hranice šestnáctky prošla těsně kolem vybíhajícího Brycha překvapivě až do sítě, 0:1. Ve 31. minutě se dostal ke střele ze střední vzdálenosti domácí Došlý, ale míč o kousek Zadražilovu svatyni přelétl. Hrálo se v poli naprosto vyrovnaně, ale akce rychlonohých hostů byly nebezpečnější. Ve 32. minutě se domácí ještě ubránili po Kučerově trestném kopu, ale ve 34 minutě již bylo zle. Míč při levé lajně přiťukl hostující Al Sarori rozběhnutému Alvesovi, na jeho přetažený centr si u vzdálenější tyče naskočil Pekem špatně hlídaný Emmanuel Tolno a hlavou z pěti metrů usměrnil míč do sítě, 0:2. Ve 38. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, protože se po Alvesově přihrávce dostal míč k nehlídanému Tolnovi, ale jeho střelu z šestnáctky stačil vybíhající Brych nohou reflexivně vykopnout. Když se pak domácí ubránili dvěma střelám hostujícího Havrdy, přišla 41. minuta, kdy posunul Brychův výkop hlavou Dvořák na nabíhajícího Vůcha, ten se dostal po pravé straně až k brankové čáře, přihrál pod sebe, kde byl připravený Petr Došlý, který ze tří metrů nasměroval míč do sítě, 1:2. Do přestávky pak neuspěli svými centry hostující Toutou a Alves a hosté nezúročili ani dva rohové kopy.

Domažlické šance k vyrovnání nevedly

Kontaktní gól a vyrovnaná hra v poli byly pro druhý poločas nadějí, že hra bude dramatická. Mužíkův centr hned po obrátce srazili hosté na roh, na druhé straně pak zastavil nebezpečný útok Tolna odpískaný ofsajd. V 56. minutě se hosté ubránili po nepřehledné situaci před svojí brankou a o čtyři minuty později skončila aktivita táborských jejich útočným faulem. V 64. minutě se po Brabcově přihrávce dostal ke střele z otočky domažlický Vůch, ale jeho pokus zleva ze dvanácti metrů Zadražil nadvakrát zlikvidoval. S přibývajícími minutami zvyšovali domácí obrátky a stále více se tlačili před Zadražila, ale dobře pracující obrana soupeře je do šancí nepouštěla. V 71. minutě se uvolnil za šestnáctkou Došlý, ale jeho střelu, mířící k levé tyči stačil Zadražil výtečně vytlačit na roh. O sedm minut později vyboxoval Zadražil Došlého střelu z přímáku z pravé strany jen ke vzdálenější tyči, kde číhal Kropáček, ale ten hlavou usměrnil míč kousek vedle tyče. Hosté hráli dobře takticky, snažili se držet co nejvíce míč a postupným střídáním kouskovat hru, což jim přinášelo ovoce. Nakonec měli blízko ke třetímu gólu v 87. minutě, když po centru Alvese zamířil hlavou z malého vápna kousek vedle střídající Vandas. To ale hráče Táborska mrzet tolik nemuselo, protože jiná šance už k vidění nebyla a hosté si odvezli vybojované a trochu i šťastné tři body.

Zdroje: http://www.fotbal.domazlice.cz/Oficiální web FC MAS Táborsko

Redakčně upraveno.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Pavel Vaigl - trenér: Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, prvních dvacet minut jsme byli lepší, měli jsme šance. Fotbal se ale hraje na góly a ty jsme nedali. Z prvního brejku jsme hned inkasovali, když Ondra Ruml nedostoupil hráče. Oni nás potrestali a hned jsme dostali gól. Po pěti minutách jsme dostali druhý gól. Byl to pro nás šok. Oklepali jsme se a dali jsme před poločasem gól. Ve druhém poločase jsme tlačili, soupeře jsme do ničeho nepustili, ale branku jsme bohužel nedali. Herně snesl zápas vysoké měřítko, akorát že pro nás se smutným koncem.

FC MAS Táborsko
Miloslav Brožek - trenér: Bylo to strašně těžké utkání. Jestli ne úplně nejtěžší, tak jedno z nejtěžších. Zápas byl plný fyzické aktivity. Domácí ukázali velkou kvalitu. Hráči jako Dvořák, Mužík, Došlý a hlavně Vůch jsou skvělí fotbalisté. Pro nás je škoda, že jsme nenavýšili do poločasu skóre na 3:0, mohlo být hotovo. Hrálo se hodně bojovně, na hraně na obou stranách. Přemýšlel jsem, zda po vyhraném utkání s Vltavínem nechám v sestavě dvougólového Vandase, nebo postavím Toutoua. Věděl jsem, že v Domažlicích je velké hřiště a Toutou to dokázal využít, dal vítězný gól, ale když dostal žlutou kartu, musel jsem ho stáhnout. Vandas, když vystřídal, tak nám hodně pomohl. To samé Schramhaser, Vozihnoj. Opět jsme prokázali ofenzivní sílu, soupeři se mohlo zdát, že jsme zranitelnější dozadu, ale já si to nemyslím. Hráli jsme do obrany velmi dobře, a to jsme hráli v sestavě s pěti cizinci, o nichž se říká, že neradi brání. Musím hráče opakovaně pochválit, jak zápas zvládli, zaslouží si velký obdiv. V posledním podzimním utkání doma musíme jednoznačně bojovat o vítězství.



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - M. Hrubý [-] , F. Dvořák [-] , O. Pek [-] , P. Mužík [-] (89. J. Kulhavý [-] ) , D. Brabec [-] (58. R. Kropáček [-] ) , V. Uzlík [-] (76. K. Pavlík [-] ) , E. Vůch [-] , O. Ruml [-] (51. J. Kadar [-] ) , J. Matas [-] , P. Došlý [-]

FC MAS Táborsko
A. Zadražil [-] - V. Penc [-] , A. De Almeida [-] , C. Conde [-] (81. P. Schramhauser [-] ) , J. Navrátil [-] , Z. Musiol [-] , Š. Havrda [-] , E. Tolno [-] (89. M. Novák [-] ) , . Toutou [-] (58. P. Vandas [-] ) , M. Kučera [-] , . Al [-] (76. L. Vozihnoj [-] )

ŽK: 31. E. Vůch , 36. F. Dvořák , 58. P. Mužík , 70. V. Uzlík , 74. M. Hrubý , 90. R. Kropáček - 54. . Toutou , 61. M. Kučera , 77. C. Conde , 90. A. Zadražil , 90. A. De Almeida .
Hráči zápasu: P. Došlý - A. Zadražil , E. Tolno .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Ulrich Tomáš - MATĚJČEK Milan, CICHRA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza