Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 15:00

24.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žinkovy rozstřílely Merklín vysoko 2:6


10

Před zápasem měly oba týmy stejný počet bodů, a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj. Oproti očekávání však byla vidět gólová přehlídka, která více vycházela hostům, a tak bylo v zápase nakonec vidět osm branek, když celých šest vstřelily právě Žinkovy

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyři branky - účet prvního poločasu

Za velmí teplého čevrnového počasí se utkaly dva týmy, které v tabulce měly naprosto stejný počet bodů. Domácí byli hodně oslabeni, protože mnoho hráčů ze základu mělo naplánovou jinou akci, a tak měl trenér plné ruce práce, aby vůbec sestavil jedenáctku, která bude moc nastoupit proti soupeři. Musel tedy oslovit hráče, kteří normálně nehrají, a také hráče, kteří pravidelně nastupují pouze za béčko. Domácí tedy šli do zápasu s tím, že budou hrát ze zabezpečené obrany a pomocí brejků budou zlobit soupeře. Žinkovy se v prvních dvaceti minutách soupeři přizpůsobily a nic kloudného nevymýšlely. Do vedení šli jako první odmácí, když se po kombinaci hráčů dostal míč až k domácímu Štěpaníkovi a ten nedal hostujícímu brankaři šanci - 1:0! V tuto chvíli příšla i důsledná domluva hostujícího trenéra do hlav hráčů, která hostujícím hráčům velmi pomohla! Netrvalo to dlouho a hosté srovnali. Před velkým vápnem si zpracoval míč hostující Oulík, natáhl ke střele a jeho krásná střela skončila v síti domácího brankaře - 1:1 - 27. minuta! V této chvíli domácí tak nějak lehce odpadli a přenechali iniciativu hostům. Hosté však nesršeli nějakou fotbalovostí, ale dávali branky a to je hlavní. Ve 37. minutě zakombinovali hosté na středu hřiště, k míči se dostal Doričák, zabalil míč, prošel přes dva hráče až do velkého vápna a šajtlí pravou nohou umístil míč pěkně k tyči branky domácího Lišky - 1:2! Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za tohoto výsledku, vzal si míč na vlastní levé straně obránce hostí Josef Vokurka, s míčem přešel kolem hráče zálohy, dále obešel domácího obránce a nakonec předběhel i domácího beka a svoji soukromou akci zakončil krásnou křižnou střelou do branky domácího brankaře a nedal mu jedinou šanci - 1:3! Hned na to se ozval pískot sudího, který ukončil první poločas.

Čtyři branky ve druhém poločasu - sečteno a podtrženo 2:6

Do druhého poločasu nastupovali domácí s tím, že by mohli vstřelit brzkou branku a zápas zdramatizovat. To se jim povedlo v 58. minutě, když se před brankařem zjevil domácí Klíma a snížil na 2:3! Hosté si však za minutu zajistili opět rozdíl dvou branek a žádné drama tak nepřipustili. Po centru do vápna domácích, kdy míč našel pouze domácího obránce, se míč nešťastně odrazil na nohu hostujícího Pavlíčka a ten téměr do prázdné branky zvyšoval již na 2:4! V této fázi hry působili domácí již odevzdaně a svými chybami nabízeli šance soupeři, jako tomu bylo v 68. minutě, když si hostující Niemkiewicz David "narazil" se stoperem domácích a jeho následný samostatný únik na domácího brankaře vyřešil náramně - 2:5! Je potřeba říci, že si domácí vytvořili také nějaké šance, ale nedokázali je proměnit, pokoušeli se také o střely z větší vzdálenosti, ale tyto střely nenedělaly žádné problémy hostujícímu brankaři. V závěru zápasu, tj. v 88. minutě přidal svou druhou dnešní branku ještě hostující Pavlíček a skóre zápasu se tak zastavilo na výsledku 2:6, který byl pro hosty i výsledkem zaslouženým.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jaroslav Kubeš - trenér: Do zápasu jsme vstupovali značně oslabení, když jsme museli povolat mnoho hráčů z "B" týmu a hráče, kteří ani pravidelně nenastupují - ze základní klasické sestavy zůstali pouze asi jen tři hráči. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a na brejky, ale to se nám vůbec nepomohlo. Paradoxně jsme v zápase vedli, ale soupeř za chvíli vyrovnal a poté už byl výrazně lepší a my jsme tahali ve všem za kratší konec. Přestože jsme prohráli, tak bych chtěl všem hráčům, co nastoupili a nabídli se, že pojedou hrát, moc poděkovat.

TJ Sokol Žinkovy
Fischer - trenér týmu: Zápas měl dnes takové pouťové tempo. Soupeř byl celkem oslaben, a proto hrál to, na co měl. Prvních 20 minut byl lepší, ale potom jsme převzali otěže my a zaslouženě nakonec vyhráli. My jsme byli také lehce oslabeni, ale hráli jsme to, co nám prostě vyhovovalo. Byl to takový zápas, který neměl z obou stran fotbalovou úroveň hodnou této soutěži a moc tomu nepomohlo ani velmi teplé počasí. Hráčem zápasu bych dnes určil Pepu Vokurku, který z pozice obránce předvedl krásné sólo, které zakončil pěknou brankou.



Sestavy


TJ Sokol Merklín
J. Liška [-] - S. Štěpaník [-] , K. Kubát [-] , J. Hruška [-] (35. V. Vopička [-] ) , J. Klíma [-] , Z. Bešta [-] , P. Steidl [-] (44. T. Grüner [-] ) , D. Wild [-] , L. Bláha [-] , D. Marek [-] , S. Špirk [-]

TJ Sokol Žinkovy
J. Trojánek [-] - J. Čmelínský [-] , J. Čengery [-] , T. Hora [-] , J. Vokurka [-] , Z. Pavlíček [-] , D. Niemkiewicz [-] (72. J. Kasalík [-] ) , T. Oulík [-] , J. Doričák [-] , R. Liška [-] , M. Vokurka [-]

ŽK: 32. J. Hruška - 42. J. Čengery , 68. J. Doričák .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: Škoda Pavel - ANDERLE Jan (N), TŘÍSKA Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Lukáš Heřman
Tip experta: remíza

Stejný počet bodů v tabulce. Zápas rozhodnou penalty.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích