Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2019 17:00

23.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blovice nezaváhaly a vystřílely si předčasný postup


Branky


10. V. Šeba (p.) , 29. R. Šabata , 48. J. Rous , 68. V. Houdek , 78. V. Houdek , 81. V. Houdek , 85. T. Matoušek - 24. S. Žižka , 35. J. Klíma , 90. S. Žižka
11

Blovice již před svým zápasem věděly, že nejbližší dotahující, tedy Dobřany, prohrál na hřišti Stodu, a tak mohly být klidní. Tak jak jim však velí jejich trenér - do zápasu šly s tím, že ho chtějí vyhrát a vstřelit hodně branek. Merklín byl prvním poločas vyrovnaný soupeř a odcházelo se do kabin za stavu 2:2. Blovice v druhém poločase zabraly a přidaly dalších pět branek a odskočily tak v tabulce druhým Dobřanům na rozdíl devíti bodů zaslouženě mohou předčasně slavit postup

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasová remíza 2:2

Během předzápasové přípravy trenér domácím hráčům kladl na srdce, aby hosty z Merklína nijak nepodcenili a především se koncentrovali na svůj herní výkon. Moc dobře věděl, že trenér Kubeš dokáže, v rámci možností, své hráče namotivovat a tím hru domácím sportovně znepříjemnit. Hosté jeli na k zápasu zase s tím, že nemůžou nic ztratit. Domácí však proto nenechali nic náhodě a od první minuty se snažili vytvářet tlak na míč a přenášet rychle hru na soupeřovu polovinu. A to se jim i dařilo. Již ve 3. minutě se dostali kolmicí do úniku, V. Houdek, přihrávkou pod sebe dal šanci na skórování Sýkorovi, avšak jeho tečovaná střela šla vedle branky. V 6. minutě se svým průnikem dostal stoper Heřman až do pokutového území hostů, místo střely volil ještě přihrávku, ta však neměla pochopení pro jeho spoluhráče. Domácí se stále tlačili před bránu, po jednom z faulů, kopal z pravé strany přes zeď Šeba, jeho střelu brankář ještě vytáhl. V 10. minutě však již opět Šeba proměnil pokutový kop, po faulu na Rouse. V 15. minutě domácí rozehráli rohový kop na krátko, poté putoval přetažený centr na naběhnuvšího Milforta, ten z voleje poslal míč na penaltu, odkud Šabata R. hlavičkoval nad branku. Domácí se snažili o aktivní hru, ale ve 24. minutě však přišla sprcha - dlouhý nákop podběhl stoper Šeba, toho využil hostující Žižka a nedal brankáři šanci - 1:1! Ve 29. minutě se pět dostal k zakončení Heřman, jeho střelu brankář pouze vyrazil a do sítě ji však vrátil Šabata R. - 2:1! Do poločasu však stačili hosté znova srovnat - ve 35. minutě domácí na soupeřově polovině ztratili míč, hosté přešli do ukázkového brejku po levé straně a křížnou střelou Klíma domácímu brankáři nedal šanci - 2:2! Hosté vycítili příležitost a snažili se útoky domácích otupit. V 36. minutě se po vysutí Štětiny dostal až před brankáře V. Houdek, ale neprostřelil jej. V 41. minutě kopal přímý kop znova Šeba a trefil břevno! Těsně před přestávkou prudký centr našel na vápně hlavu Rouse, hlavičkoval však vedle. Do kabin se šlo za stavu nerozhodného, tedy 2:2!

Blovice přidaly a po pěti brankách mohli po zápase předčasně oslavit postup

Domácí moc dobře věděli, že soupeř stále tahá spíše za kratší konec provazu, a že potřebujou jen proměnit šance, které si vytvářeli. To se povedlo - v 48. minutě byl odpískán přímý kop, při něm sehráli 3 domácí hráči na pravé straně nacvičený signál, jenž gólem korunoval Rous - 3:2! Poté přišly velké chvíle střídajícího Matouška, jenž se během krátké chvíle dostal po svém úniku téměř přes půl hřiště do 3 šancí - všechny však zahodil - dvakrát jeho střelu chytil brankář, jednu vyrazil nohama! Po přesné kombinace Rouse a R.Šabaty další velkou šanci zahodil kapitán Lajbl, jenž se dostal ke střele, ale minul branku. Uklidnění přinesly až 3 slepené branky V.Houdka, jenž zlomily poslední odpor soupeře: 68. minuta - odražený balon vrátil zpět do branky, 78. minuta - krásně akrobaticky přes hlavu po sehraném rohovém kopu dopravil míč o břevno do šibenice a v 81. minutě se po skrumáži zblízka svým důrazem prosadil potřetí - 6:2!. Nakonec se dočkal i Matoušek, který po svém úniku raději volil dlouhou kličku brankáři a dával pak do prázdné - 7:2! Hosté poté již jen korigovali po nedorozumění obrany domácích v 90. minutě na 7:3! Po odpískání konce vypukla mezi domácími hráči a fanoušky velká radost, protože si tímto vítězstvím předčasně zajistili postup do vyšší soutěže.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát - trenér: Soupeř se až po 4. gólu vzdal naděje na dobrý výsledek, hlavně po vyrovnání na 2:2 byli na koni a zkušený trenér Kubeš hnal své svěřence do ofenzivy. Jardu Kubeše znám dlouho, dokonce jsme spolu působili před 10-ti lety u blovického áčka, ale to bylo v době, kdy Blovice spadly z krajského přeboru a my pak hráli I.A. Věřil jsem klukům, že zápas zvládneme, měli jsme řadu šancí a dali jsme krásné góly. Máme již nyní jasný postup, ale my jsme mančaft, jenž si nedává malé cíle, čeká nás ale hodně práce, stále máme o čem přemýšlet a co zlepšovat. Hráč zápasu - Venca Houdek dokázal, že umí být velké kladivo, které zatluče všechny soupeřovi naděje. Občas je to s ním těžké, aby si plnil, to co má. Ale při svém věku má ještě v sobě velký potenciál. Před deseti lety byl však tvárnější :-)

TJ Sokol Merklín
Kubeš Jaroslav - trenér: Do zápasu jsme nastupovali v trochu osekané sestavě, ale tím nikterak nesnižuji výkon soupeře. Měli jsme v hlavách, že nemůžeme nic ztratit, protože hrajeme proti prvnímu, který navíc mohl dnes slavit již postup, protože druhé Dobřany prohrály zápas, který se hrál od 14:00. První poločas byl tak nějak vyrovnaný. Ve druhém poločase domácí zabrali, ukázali svoji velkou sílu a nakonec zaslouženě vyhráli. My jsme si ve druhém poločasu nevytvořili téměř žádnou šanci, zatímco soupeř jich měl hodně a pět jich proměnil. Chtěl bych jím tímto pogratulovat k postupu - mají mladý tým, hrají pěkný fotbal a zaslouží si to.



Sestavy


TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - V. Šeba [-] , M. Heřman [-] , A. Zdvořáček [-] , M. Houdek [-] - L. Milfort [-] (59. T. Matoušek [-] ) , O. Laibl [-] (78. R. Větrovec [-] ) , J. Rous [-] , R. Šabata [-] - V. Houdek [-] (82. L. Skřivan [-] ) , J. Sýkora [-] (20. M. Štětina [-] )

TJ Sokol Merklín
J. Liška [-] - D. Wild [-] , L. Bláha [-] , M. Schejbal [-] (82. P. Wild [-] ) , D. Marek [-] , O. Haník [-] , T. Bešta [-] , J. Klíma [-] (76. Z. Bešta [-] ) , M. Voráček [-] , S. Žižka [-] , I. Yankov [-] (67. P. Steidl [-] )

ŽK: 24. O. Laibl - 5. T. Bešta .
Počet diváků: 78. Rozhodčí: Lažánek Karel - HORA Jakub (N), ANDERLE Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Michal Čáslava
Tip experta: výhra domácích

Favorit zápasu je jasný. Po ne úplně povedeném minulém zápase naopak s Meklínem potvrdí svoji formu a zvítězí o větší počet branek.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích