Dobřany deklasovaly Zdemyslice, které dnes spálily co se dalo


14

Zdemyslice ještě nemají úplně jistotu záchrany okresního přeboru a tak potřebují bodovat v každém zápase. Dnes však přijel na jejich hřiště aktuálně druhý tým tabulky. Překvapení se nekonalo, když Dobřany v každém poločase vstřely čtyři branky a nakonec roznesly svého soupeře 1:8

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyři branky - účet prvního poločasu

V dalším zápase přivítali zdemysličtí druhý celek tabulky TJ Dobřany. Domácí doufali, že při trošce štěstí mají v tomto zápase šanci alespoň na bod, stejně jako v podzimním utkání v Dobřanech. Domácí také začali aktivně a nepouštěli hosty na dostřel své branky. Bohužel první návštěva dobřanských na domácí polovině hned znamenala jejich vedení. Ve 4. minutě zacentroval hostující Josef Čimera, domácí golman Kotora hrubě chyboval a lehký centr si sám srazil do sítě - 0:1! Hned z protiútoku ale měli obrovskou šanci na vyrovnání domácí, konkrétně Michal Valeš, ale z malého vápna nedokázal trefit prázdnou branku - velká škoda pro domácí borce. Tyto dva momenty přesně předznamenaly další průběh zápasu. Domácí totiž své šance, kterých měli na tři zápasy, trestuhodně zahazovali, kdežto hosté naopak skoro všechny své šance kvalitně zakončovali a i proto zápas dopadl tak jak dopadl. Domácí měli další závary, které ale gólem neskončili. To hosté se podruhé osmělili až v 18. minutě a zase skórovali. Na vápně si zpracoval míč hostující kapitán Milan Gleissner, třikrát naznačil střelu, domácí René Šilhánek souboj s ním neustál a Gleissner křížnou pumelicí do horního rohu nedal Kotorovi sebemenší šanci - 0:2! Domácí nehráli špatně, ale prostě neproměňovali své šance, stejně jako vzápětí opět Michal Valeš, který znovu z malého vápna nesmyslně přihrával a z akce nebylo nic. To hosté využili i svou třetí návštěvu na domácí polovině. Když se ve 33. minutě po rohovém kopu zmocnil míče Jan Roubíček, přes Tomáše Šilhánka prošel do vápna, kde si poradil náramně a přesným lobem na zadní tyč potřetí překonal Kotoru - 0:3! Pořádná sprcha pro domácí, kteří vůbec nehráli špatně, také měli tři velké šance, ale prohrávali o tři branky. Ani tak se nevzdávali a bojovali dál. Ve 40. minutě se probil do vápna Aleš Polívka, ale jeho prudkou střelu Bouček dokázal vyrazit. Vaz jim zlomil až čtvrtý gól ve 41. minutě, kdy po velké hrubce Reného Šilhánka ve vápně dopravil do opuštěné branky Martin Tušek - 0:4 a posléze odchod do kabin.

Pět branek druhý poločas - sečteno a podtrženo 1:8

Druhý poločas chtěli domácí výsledek alespoň zkorigovat, ale hned po třech minutách ve 48. minutě skóroval podruhé do odkryté branky Martin Tušek a zvýšil již na 0:5! V 51. minutě se probil až do vápna domácí Aleš Monhart, ale svoji šanci také nevyužil. V 58. minutě měl velkou šanci také Radek Čimera, ale nedokázal centr usměrnit do branky. A tak udeřil podruhé v utkání Jan Roubíček, který v 61. minutě převzal balon 30 metrů od branky, prokličkoval se přes tři obránce, následně udělal kličku i Kotorovi a zakončil své sólo střelou do prázdné branky - 0:6! Vzápětí měl na druhé straně velkou šanci střídající Tomáš Zelený, ale nedokázal z malého vápna trefit odkrytou branku. A když se svojí další šancí neuspěl ani Radek Čimera, udeřili hosté posedmé, když se v 72. minutě po několika odrazech opřel do míče na velkém vápně Václav Bouček a střelou k tyči překonal Kotoru - 0:7! V 81. minutě po rohovém kopu těsně minul horní roh branky svojí hlavičkou Tomáš Šilhánek. Domácí se dočkali alespoň svého čestného úspěchu až v 87. minutě, kdy skóroval patičkou Tomáš Zelený - 1:7! Ale ani to nebyl konec, protože ještě v 90. minutě chybovali domácí obránci, kteří se srazili před velkým vápnem a na Kotoru postupující dva útočníci vyřešili svoji akci přihrávkou a Milan Skřivan uzavřel skóre tohoto utkání na konečných 1:8 pro Dobřany. Pro domácí to byl krutý výsledek, protože šancí na vstřelení branky měli spoustu, ale v zápase prostě neměli tentorkát střeleckou formu.



Ohlasy k zápasu


TJ Zdemyslice
Jindřich Kotora: Dnešní zápas se mi hodnotí špatně. Výše skóre neodpovídá průběhu zápasu. V první půli jsme měli 3 velké šance, které jsme nedali a naopak hosté do čeho kopli, to jim tam padlo. Kdyby dnes skončil zápas 8 : 10, nikdo by se nemohl divit. Bohužel my jsme udělali v obraně několik hrubek a soupeř je dokázal vždy velice kvalitně potrestat. V tom byli dobřanští jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězili. Nás trápí špatná koncovka, na které musíme zapracovat, protože to nás v zápasech nesmírně psychicky sráží. Nejlepší hráči: TJ Dobřany - Jan Roubíček, TJ Zdemyslice - Ondřej Rous.




Počet diváků: 85. Rozhodčí: Adamec Václav - KYSELA Martin (N), JANDA Daniel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 5. 2019 12:30
Hodnocení zápasu
20. 5. 2019 06:35
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tomáš Vodička

Expert: Jindřich Kotora
Tip experta: remíza

V podzimním zápase v Dobřanech jsme po třiceti minutách prohrávali 3:0 a nakonec vydřeli remízu 3:3. Na domácím hřišti jsme schopni porazit kohokoliv. Věřím, že v tomto utkání nějaké body urveme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů