1:2p.
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2019 17:00

19.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radkovice porazily Merklín až v penaltovém rozstřelu


Branky


10

V zápase nastoupily dva rozdílné týmy. Merklín může být relativně v klidu, protože má nahráno třicet bodů, kdežto Radkovice stále veří v záchranu okresního přeboru a musí pro to udělat maximum. Zápas se rozhodoval až v penaltovém rozstřelu

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branky padaly pouze v prvním poločasu

Vstup do zápasu se lépe podařil domácím borcům, kteří ze své drtivé dvacetimuntovky vytěžili pouze jednu branku. Šancí měli alepoň na tři branky. Hned v 5. minutě měli domácí velkou příležitost, ale z ložené šance netrefili branku hostí. Následoval střelecký pokus z 25 metrů, který vyprodukovali hosté, ale s ním si dobře postavený Špirk s přehledem poradil. Poté se opět otěže chopili domácí a svojí kombinační hrou, příváděli hosty do rozpaků. Jejich snaha vyústila v 11. minutě, když přišel do vápna krásný centr od rohového praporku až na zadní tyč a domácí Liška pohotovou střelou z voleje nedal Vítovi sebemenší šanci zasáhnout - 1:0! Hned na to se domácí hnali do protiútoku, zatáhli míč po pravé straně, přišel centr do vápna, ale domácí hráč netrefil balón ideálně a ten skončil mimo branku hostů. Následně po nedorozumění v obraně domácích, kopali hosté rohový kop, který však s přehledem stáhnul do svých rukavic domácí Špirk. Stále byli však více na míči domácí hráči, protože se hostům nedařilo navázat na sebe více přesných přihrávek a míč končil tak místo u adresáta přihrávky v bezpečí domácích. V půlce poločasu se navíc spustil velký déšť a proměnil hriště v těžký terén, který nevyhovoval ani jednomu týmu, ale hostům možná vlil lehce síly do žil, protože se jejich hra oproti první pětadvacetiminutovce viditelně změnila k lepšímu. V 28. minutě se úniku dostal hostující Brada. Už to vypadalo, že bude moci zakončil, ale na mokrém terénu si míč předkopl trochu více než potřeboval a hodně velké šance nebylo nakonec nic. Nemusel však smutnit, protože 33. minuta přinesla radost hostú. Také se zahrával rohový kop, jako před první vstřelenou brankou domácích. Míč se dostal přesně na nohu Žílovi, který vypálil a po pár odrazech od nohou domácích hráčů se míč dostal až za čáru domácí branky - 1:1! Byl to trchu šťastný gól, ale hosty velmi důležitý. To byl i poločasový výsledek, za kterého se šlo do kabin.

Druhý poločas přinesl spíše boj s mokrým terénem než pohledný fotbal.

Do druhého poločasu nastupovala obě mužstva za deště a dalo se očekávat, že pohledého fotbalu se diváci nedočkají. Domácí nenavázali na dvacetiminutovku z prvního poločasu a hosté svojí hru lepšili a tak byl vidět celkem vyrovnaný fotbal. V některých pasážích hry domácí přehráli hosty, ale nebylo drtivé, jako v polovině prvního poločasu. Domácí se však dočkali vstřelní branky, ale k jejich smůle byl zvednut praporek pomezního, který signalizoval ofsajd a branka tedy nemohla platil. O pár minut později si vytvořili domácí více než stoprocentní šanci, ale domácí hráč ji k údivu všech neproměnil a tak stále trval nerozhodný stav. Hosté se sem tam osmělili rychlým protiútokem, ale chyběl klid při finální přihrávce a tak míč v klidu sebral buď domácí brankař nebo ho bez problému převzali domácí obránci a nic se tak nedělelo. Takto hra probíhala až do konce druhého poločasu a tak bylo oběma týmům zřejmé, že zápas budou rozhodovat pokutové kopy, které nemají nikdy předem daného vítěze.

V penaltovém roztřelu lepší hosté

Přestože měl Merklín dnes více ze hry a vytvořil si více šancí, které kdyby skončily brankou, nebraly by Radkovice žádný bod, byly to nakonec právě hosté, které si ze zápasu odnesli více bodů do tabulky. Penalt se kopalo hodně a skóre se nakonec zastavilo až na na výsledku 6:7 a radovat se tak více mohly Radkovice, pro které je každý bod ze zápasu v momentální situaci velmi důležitý.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Merklín
Jaroslav Brož - trenér: Zápas byl opět kopií zápasu s Hradcem, kdy jsme měli drtivou převahu přibližně dvacet až pětadvacet minut, kdy jsme mohli zápas s přehledem rozhodnout. Měli jsme tři ložený šance, které jsme však nedali a tím jsme si ten zápas vlastně prohráli. Poté se začal na trávník snášet déšť a všechno se tak nějak otočilo. Hra se zhoršila a pohlednost fotbalu se lehce vytratila. Druhý poločas jsme byli také lepší než soupeř, vypracovali jsme si jednu 100 % šanci, kterou jsme však neproměnili a vstřelili jsme branku, která nebyla uznána kvůli ofsajdu. Na penalty jsme prohráli. Do příště musíme zlepšit větší klid v koncovce. Hráčem zápasu z naší strany bych určil Michala Lišku.

TJ Sparta Radkovice
František Březina: Z naší strany to nebyl povedený vstup do zápasu. Takto jsme se zatím v zápasech ještě neprezentovali, nedařilo se nám a hra byla celkově špatná. Po dvacáté minutě začalo hustě pršet a fotbalovost šla stranou, protože terén byl těžší a těžší a špatně se oběma týmům hrálo. Do příštího zápasu musíme na tento zápas zapomenout a plně se koncentrovat. Zápas bude těžký, přijede aktuálně první tým tabulky.



Sestavy


TJ Sokol Merklín
D. Špirk [-] - L. Bláha [-] , D. Wild [-] , M. Balák [-] , M. Schejbal [-] , O. Haník [-] , M. Voráček [-] , M. Liška [-] , J. Ušiak [-] (82. P. Wild [-] ) , J. Klíma [-] , T. Bešta [-]

TJ Sparta Radkovice
Z. Vít [-] - P. Vlček [-] , J. Horský [-] (71. R. Soušek [-] ) , T. Kučera [-] , V. Brada [-] , D. Fiala [-] , J. Bešta [-] , J. Míka [-] , V. Soyma [-] , J. Stehlík [-] (20. F. Březina [-] ) , M. Žíla [-]

ŽK: 62. M. Voráček , 64. M. Liška , 89. M. Balák - 6. J. Bešta .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Škoda Pavel - ANDERLE Jan (N), VEIT Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jaromír Doričák
Tip experta: výhra domácích

Myslím si že Merklín je na tom mnohem lépe herně, než Radkovice a ještě k tomu domácí prostředí - Radkovice tedy prohrají.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza