4:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

16.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobřany otočily zápas v druhém poločase a po smrtící 24. minutovce si připsaly tři body do tabulky


Branky


47. V. Bouček , 53. P. Trdlička (p.) , 61. L. Strejc , 71. J. Toman - 18. P. Karlík , 38. F. Brudna
9

Vzhledem k tomu, že Dobřany mají náskok devítí bodů na SK Hradec 1946 mohou být klidnější, ale také ztrácí pouze 6 bodů na první Blovice, které v současné době nemají střeleckou formu. Z toho důvodu musí v každém zápase naplno bodovat, pokud chtějí pomýšlet na první místo a současně tak vyvíjet tlak právě na Blovice, což se jim zatím daří. Pro Spálené Poříčí by výhra s Dobřany znamenala dotáhnutí se na jeden bod za třetí Hradec. Skvěle rozehranou partii Pořící, když v poločase s přehledem vedly 0:2, zníčila až 24-minutová gólová smršť z druhého poločasu, kterou spustily Dobřany a vsítily Poříčí čtyři branky a berou tak ze zápasu tři mistrovské body!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivý první poločas ze strany Spáleného Poříčí

Spálené Poříčí zajíždělo na horkou půdu druhého týmu okresního přeboru s cílem potrápit tento tým. Dobřany poprvé nastoupily na hlavním stadionu před domácím publikem a úvodní poločas se jim vůbec nepovedl. Střed hřiště domácím nefungoval, a tak hosté byly po celý první poločas aktivnější a držely většinu času míč na svých kopačkách. Poříčí tímto výkonem zapomněli na boj s odskakujícími míči z posledního domácího utkání a s velkou chutí od začátku dobrou kombinační hrou domácí tým tedy přehrávaly. Po rychlém přechodu středem hřiště se v 18. minutě dostával do šance Novotný, byl však na hranici pokutového území nedobrovolné zastaven. K exekuci volného přímého kopu se postavili hostující Tupý, Šefl a Karlík a po falešném náběhu a lehkém posunutí právě Karlík neomylně trefil přes zeď levou šibenici domácí branky – 0:1! Domácí rozehráli na půlce, ale vzápětí balón ztratili a hned z následujícího útoku střílel Šefl ze třiceti metrů, ale domácí brankář kryl. Domácí pálili ve 26. minutě zleva z ostrého úhlu nad a o pět minut později hostující gólman Varga stáhl další zajímavý pokus z dálky. Ve 34. minutě sehráli na pravé straně rychlou kombinaci na jeden dotek Janoušek a Novotný a zakončují Šefl utaženou placírkou zatřásl pravou tyčkou domácí branky, hosté tak mohli jít do dvoubrankového vedení, ale nestalo se tak. Jak se však ukázalo o 4 minuty později, stejně do dvougólového vedení šli. Ve 38. minutě centroval z trestného kopu zprava Karlík, hlavičku Brudny domácí brankář ve skrumáži na brankové čáře jen vyrazil k hranici velkého vápna před sebe a nikým nehlídaný Brudna napálil míč z deseti metrů nechytatelně k pravé tyči – 0:2! Domácí tým se za celý první poločas do žádné vážnější příležitosti nedostal, a tak se šlo do kabin za stavu, který jednoznačně vyhovoval hostům.

 

Dobřany si vzaly čtyřmi góly během necelé půlhodiny všechny body pro sebe

Dobřany však nastoupily do druhého poločasu jako vyměněné a aktivním presinkem nutily Spálené Poříčí k chybám. Při následující rozehrávce ve 47. minutě hosté lacino ztratili míč ve středu hřiště, vracející se Louda byl mimo zorný úhel rozhodčího možná nedovoleně sražen křižujícím útočníkem, domácí se tak dostali do brejkového přečíslení a centr zleva pak tečoval patou těsně před Vargou do sítě domácí Bouček - 1:2. Rozhořčený Louda si pak po oplácení v následné strkanici vysloužil žlutou kartu. Do nadějné pozice se po zpětné přihrávce Janouška z pravé strany dostal na malém vápně Šefl, ovšem míč mezi tři tyče neusměrnil. V 51. minutě došlo k chybě v rozehrávce týmu hostů, hned na to přišel pěkný centr do vápna za obranu, kde se na poslední chvíli snažil předešlou chybu uhasit Louda, který však místo míče trefil zakončujícího Gleissnera a rozhodčí nemohl jinak, než písknout a ukázat na značku pokutového kopu. Balón si vzal domácí matador Trdlička a svým pokusem překonal brankaře hostů, což mělo za následek radost domácího obecenstva - 2:2! Domácí příznivci se dožadovali ještě jednoho gólu a nemuseli dlouho čekat. K nešťastnému momentu došlo v 61. minutě, kdy se hostujícímu brankaři Vargovi obnovilo zranění kolena. V nejistém zákroku ovlivněném zraněním srazil centr jen před sebe a dobíhající Strejc měl již jednoduchou práci a dostal domácí do vedení - 3:2! Kvůli zranění brankaře hostů musel zaskočit v brance Louda a v poli ho nahradil Bláha. Louda ovšem dlouho nevydržel s čistým štítem. Po deseti minutách od obdržené branky, tedy v 71. minutě nezachytili hosté náběh po levé straně domácích a nadýchaný centr Trdličky uklidil do černého z deseti metrů hlavou nabíhající domácí Toman a svým gólem tak uzavřel gólovou smršť, kterou jeho tým rozpoutal během 24 minut – 4:2!  V 85. minutě vyslal pumelici z trestného kopu ze čtyřiceti metrů Brudna, ale brankář jeho dobrou ránu s velkou námahou vyrazil a pokus dorážejícího Heřmana zablokovali obránci.



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Martin Bruha: První poločas se nám vůbec nepovedl a proto jsme ho zaslouženě prohráli. Do druhého poločasu nastoupilo mužstvo jako vyměněné a bylo to na hřišti hned znát a vidět.

TJ Sokol Spálené Poříčí
Vaidiš: V nadějně rozehraném utkání jsme tak po vlastních chybách a nedůrazné hře v úvodu druhé půle umožnili domácím vrátit se zpět do zápasu, a nakonec i s velkou dávkou smůly při zranění L. Vargy celé střetnutí zbytečně ztratili.



Sestavy


TJ Dobřany
O. Bouček [-] - P. Trdlička [-] , J. Schovánek [-] (52. L. Strejc [-] ) , J. Rajt [-] , J. Čimera [-] , M. Skřivan [-] (75. M. Brožík [-] ) , M. Gleissner [-] , M. Bruha [-] , M. Opatrný [-] , V. Bouček [-] , J. Toman [-] (85. D. Mazák [-] )

TJ Sokol Spálené Poříčí
L. Varga [-] (62. O. Bláha [-] ) - J. Tupý [-] , J. Kolář [-] (80. M. Krejčí [-] ) , J. Louda [-] , F. Brudna [-] - P. Byron [-] , V. Novotný [-] , V. Janoušek [-] , J. Karas [-] (70. V. Heřman [-] ) - J. Šefl [-] , P. Karlík [-] (82. D. Hulec [-] )

ŽK: 17. M. Bruha , 58. J. Rajt , 66. J. Čimera - 47. J. Louda , 58. J. Tupý .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Langmajer Lukáš - SOBOTA Jaroslav, MASEC Iosip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tomáš Vodička

Expert: Jakub Mareček
Tip experta: výhra domácích

Ač mají Dobřany 10 bodů náskok nad soupeřem, nemusí to nic v zápase proti Poříčí znamenat. Pokud se jim však bude střelecky dařit jako v minulém zápase, mohli by místní domácí fanoušci vidět hodně gólů s konečným výsledkem příznivě znějícím pro jejich tým.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích