5:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 16:30

24.kolo, Moravskoslezský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Petrovice doma přejely Dolní Datyně


Branky


10

Petrovice přivítaly Dolní Datyně. První vzájemné utkání skončilo vítězstvím Petrovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Petrovice vstřelily tři branky

Od úvodních minut hrál lépe domácí tým, přesto se dostali do šance jako první hosté. Sám na brankáře se řítil Marek, ale nedokázal ho překonat. Poté převzali otěže domácí. Nejnebezpečnější byl Sikora. Své první dvě šance zazdil, ale následně se v 16. minutě mohl radovat. Po centru Reichla z pravé strany se přesnou hlavičkou dokázal prosadit - 1:0. Nadále byli lepším týmem Petrovice. Sikora měl poté další dva góly na noze, ale nepřetavil je v branku. Jednu střelu mu skvěle zneškodnil gólman Stach. Po gólu volala hlavně následující příležitost, kdy po chybě gólmana v rozehrávce, měl Sikora zcela odkrytou branku, ale z 25 metrů nemířil přesně. Poté se hrálo více ve středu hřiště. Změna skóre nastala až ke konci poločasu. Ve 44. minutě opět přispěchal se svým centrem, tentokrát z levé strany, po rychlém brejku Reichl a nabíhající Kubišta na vzdálenější tyči nechytatelnou bombou pod břevno přidal druhý gól – 2:0. Hned o pár chvil později přišel další gól. Již v nastavení domácí opět zaútočili a na konci této akce se ocitl Ostáš, který zblízka prostřelil brankáře hostů - 3:0. Domácím tak skvěle vyšel závěr poločasu a do kabiny šel s komfortním vedením.

Domácí sice mírně polevili, ale i přesto přidali další dva góly

Úvod druhé půle patřil hostům z Dolních Datyní. Petrovice ubraly na tempu a přenechaly iniciativu hostům. Ti si vytvořili příležitosti. Dvakrát mohl skórovat Rozsíval, ale v obou případech ztroskotal na Majerczykowi. Hosté hru více otevřeli, bohužel však nic kloudného nevymysleli. Definitivní zlom utkání přišel v 61. minutě, kdy se hlavou zblízka prosadil svým druhým gólem v zápase Sikora - 4:0. Pátou branku mohl v následujících minutách přidat po samostatném úniku Reichl, ale branku střeženou Stachem minul. Chuť si však spravil v 85. minutě, kdy byl na konci pěkné akce domácího celku a tentokrát již tváří v tvář hostujícímu gólmanovi nezaváhal - 5:0. Dolní Datyně tak z Petrovice odjíždějí bez bodu a s pětigólovým výpraskem.



Ohlasy k zápasu


TJ Lokomotiva Petrovice
Tomáš Lincer, sekretář klubu: “Opět nám chyběli asi čtyři hráči. Na stoperu s Gillem musel dokonce nastoupit čtyřicetiletý Bernatík, který snad už více než dva roky nehrál za áčko, pouze sem tam za béčko v I. B třídě. Ale tentokrát jsme se s tím vypořádali výborně. Ti co nastoupili, tak bylo vidět, že hráli od začátku s velkou chutí a po čtyřech nezdarech v řadě, chtěli konečně vyhrát. Jenom Sikora sám mohl dát během první půle pět gólů. Už už jsme si říkali, aby nás to množství neproměněných šancí nemrzelo, naštěstí se nám povedlo přidat na samém konci prvního poločasu dva slepené uklidňující góly. Ve druhé půli sice mužstvo o něco polevilo z tempa, naštěstí nás hosté neztrestali a zároveň se povedly přidat ještě dvě branky. Hráče musím za výkon pochválit, je fajn, že jsme vyhráli tak vysokým rozdílem. Snad to hráčům, po čtyřech předchozích nezdarech v řadě, opět zvedne sebevědomí.“

TJ Havířov - Dolní Datyně
Richard Beneš, trenér: “Musím kluky hodně pokárat. Zápas na dobrém kvalitním hřišti. Bohužel je naše sestava hodně okleštěná, takže nevíme, který hráč může zahrát na kterém postu, protože se to hraje každý zápas jinak, což je špatné. Ale takové ty zásadní momenty, kdy musí být nasazenost, bojovnost a organizace, tak určitě nebyla. Ta jedenáctka, která byla, tak se musela prostřídat, protože již v desáté minutě se zranil Kodenko. Na lavičce jsme měli hráče, který rok a půl nehrál a jednoho dorostence. Naší naivní hrou jsme soupeři dovolili, aby nám dal bůra. Řekl bych, že je to ostuda celého Datyňského fotbalu, včetně hráčů a mě. Takhle se nehraje o záchranu. Hráli mi pouze čtyři hráči a ostatní to odchodili, což je škoda, protože to byl soupeř hratelný.“



Sestavy


TJ Lokomotiva Petrovice
K. Majerczyk [-] - M. Reichl [-] , P. Bernatík [-] (74. J. Gatnar [-] ) , J. Hoffmann [-] , D. Gill [-] , F. Juroszek [-] (79. J. Kuljovský [-] ) , A. Ostáš [-] (69. M. Šiška [-] ) , J. Kubišta [-] , M. Sikora [-] , P. Chwastek [-] (84. L. Szturz [-] ) , L. Alman [-] (41. J. Paduch [-] )

TJ Havířov - Dolní Datyně
D. Stach [-] - T. Kodenko [-] (10. A. Kučera [-] ) , D. Cileček [-] , T. Kaduch [-] (69. V. Masopust [-] ) , J. Marek [-] , K. Rozsíval [-] , R. Baláž [-] , L. Stebel [-] , J. Greger [-] , R. Pištěk [-] , J. Cenek [-] (74. D. Polášek [-] )

Hráči zápasu: K. Majerczyk , M. Reichl , M. Sikora .
Počet diváků: 126. Rozhodčí: VIŠČOR Michael - KRET Martin, SVOBODA Marian.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jan Chryczyk

Expert: Luboš Foltýn
Tip experta: remíza

Petrovice vyhrály na jaře pouhé dva zápasy a jejich soupeř z Dolních Datyní pouze jeden. V tabulce dělí oba celky sice sedmnáct bodů, ale zápas bude nerozhodný.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj, Předseda klubu - FK Kofola Krnov | Moravskoslezský | Bruntál

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích