3:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2019 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hošťálkovice si vyšláply na Markvartovice


Branky


3

Report zaslal David Kaloc. Děkujeme!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

V nedělní dohrávce okresního přeboru Ostrava hostil poslední tým z Hošťálkovic na svém hřišti soupeře z Markvartovic. Už před zápasem bylo jansé, že oběma týmům půjde hlavně o to urvat tři body, které by každému z nich pomohly. Hošťálkovice neprožily zrovna vydařený podzim a po 18. kole se nacházely se ziskem 10 bodů na posledí místě. "Ajax" je na tom sice o poznání lépe, ale do jarní části sezóny nevstoupil zrovna dobře a ze 4 utkání si připsal pouze 3 body, které urval při výhře s Hrušovem. Domácí byli podle tipérů jasným fovoritem, což jim hrálo do karet. Chtějí-li se udržet, museli proti "Ajaxu" bezpodmínečně vyhrát. 

 

Do zápasu vstoupili velmi dynamicky což dělalo hostujícímu celku problémy. Nebezpečné centry z krajů a bojovnost ve středu hřiště přinesli domácím v 8. minutě vedení, kdy se sám před gólmanem zjevil Baránek a v souboji 1 na 1 neminul. 1:0. Hostující celek jakoby byl paralyzován. K míčům přistupoval pozdě, lehce míče ztrácel a dovoloval domácím v klidu kombinovat a určovat tempo zápasu. To se hostům mohlo vymstít, kdy se borcům z Hošťálkovic podařilo několikrát vystřelit na bránu, kde stál hostující brankář a držel hosty stále v hře. I ti se osmělili a při první návštěvě domací poloviny zakončoval Oldřich Malý, bohužel pro "Ajax" branku minul. Další šanci měl Marián Klos, který zkoušel z dalky překvapit domácího gólmana, jehož svatyni nakonec neohrozil. Jak se ale říká: "Nedáš, dostaneš". Po průniku na levé straně hřiště udělali domácí zamtek v obraně "Ajaxu", který po dorážce Vojtuše kapituloval podruhé v zápase. Hosté sice namítali, že se jednalo o ofside, ale rozhodčí nebyl stejného názoru a aby to dal jasně najevo, uviděl žlutou kartu Oldřich Malý, Který se s arbitrem horlivě přel. "Ajax" jakoby přestal hrát. Zato domácí byli v oblacích a dále se hnali za třemi body. Jejich neutuchající bojovnost se jim vrátila ve 40 minutě, kdy svůj druhý gól vstřelil Baránek a krásnou střelou do protipohyu hostujícího gólmana zvýšil náskok domácích na 3:0. S Markvartovicema to vypadalo hodně zle a to ještě byla domácím nabídnuta standartní situace v podobe rohového kopu, který nakonec nevyužili a tak mohli rozhodčí ukončit poločas, ve kterém hrál pouze jeden tým.

Domácí si vedení pohlídali

V druhém poločase se hosté chopili otěží a domácí do hry pouštěli jen občas. I tak si byli domácí schopni vypracovat nadějné šance, které ovšem skončili na připraveném gólmanovi nebo na obraně. Domácí polevili a na jejich hře to bylo znát. Hostující celek se častěji dostával do šancí a prověřoval domácí obránce, kteří ale byli připraveni a ke gólmanovi nepouštěli témeř nic. Z dálky to opět zkoušel Klos, ale jeho střela těsně minula branku. Na druhé straně se domácí dostali k paradnímu zakončení, střelu z šestnáctky ale hostující gólman vytáhl. Domácí svatyni mohl ohrozit po samostatném uniku Smolka, který ale v poslední chvíli nahrál pokrytému Balgarovi a ten z blízky branku přestřelil. domací už se ke konci vzpamatovali a výsledek 3:0 i přes nemalou snahu Markvartovic uhájili. 

 

Nutno podotknout, že se zápas nesl v POMĚRNĚ klidné atmosféře i přesto, že byly problémy s dresem hostujícícho brankáře, který měl stejnou barvu dresu jako domácí celek a tudíž mu domácí sportovně vyýpůjčili jeden ze svých staších kousků. Hostující brankář svůj tým dlouho držel a nejpíš i díky němu a patřičné dávce štěstí zápas skončil pouze 3:0. Domácí ukázali, že boj o záchranu berou opravdu vážně a zaslouženě si připsali 3 body do tabulky a přiblížili se předposlednímu Pustkovci, od kterého je dělí pouze 1 Bod. Markartovice ale potvrdili špatnou jarní formu a s 19 body se nacházejí stále na 10 pozici, na kterou se ale dotahují Lhotka a Polanka B. "Ajax" má navíc těžký los a doma bude ve 20. kole hostit Koblov a o týden později vedoucí Rychvald, který zatím ani jednou neprohrál. Pokd se Markvartovice chtějí udržet, musejí z dalších utkání vytěžit maxumum, jelikož boj o sestup a udržení je stále otevřený.



Sestavy


TJ Sokol Hošťálkovice
D. Zátopek [-] - D. Schwarz [-] , D. Vojtuš [-] , V. Baránek [-] , M. Schvarz [-] , K. Adamec [-] (28. D. Vojtuš [-] ) , P. Cigan [-] , M. Posmyk [-] , O. Sýkora [-] , O. Sos [-] , R. Timan [-]

TJ Sokol Markvartovice
D. Kaloč [-] - O. Smaženka [-] , D. Kotala [-] , M. Balgar [-] , M. Dziak [-] , V. Ratajský [-] , J. Kotlář [-] , M. Klos [-] , D. Važík [-] , O. Malý [-] , D. Balgar [-]

ŽK: 54. R. Timan - 33. O. Malý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Slavík Petr - POPOVSKÝ Zbyněk, KEMPNÝ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích