Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2018 14:30

10.kolo, Středočeský | Mělník | III. třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

4.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Domácí rozzlobil sporný vyrovnávací gól Řepína


Branky


4

V den kdy si země připomínala 100 let od vzniku Československa se nejen oslavovalo, ale hrál se i fotbal. V některých chvílích by přiléhavěji vyzněl název kopaná.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V desátém kole se Jeviněves doma utkala s Řepínem, s nímž na tom byla do té doby bodově nastejno. Oba 16 bodů. Od začátku utkání, jež se hrálo na mokrém trávníku, za deště a pod zataženou oblohou, prokazovali hosté větší fotbalovost. Vypracovali si několik příležitostí, které však nedokázali proměnit. Velkou zásluhu na tom měla celá defenzíva domácích, v níž vynikal především Tomáš Janovský na stoperu svou rychlostí, přehledem a fotbalovostí. Dopředu souhra domácím spíše pokulhávala a tak hostující brankář moc práce neměl. I když terén dělal z každé střely na bránu nebezpečnou záležitost. První půle tak skončila bezbrankovou remízou.

 

Do druhé půle nahradil na levé záloze Petr Duchoslav Frantu Týleho a hru dopředu oživil. Nejen to. Byl sotva tři minuty na hřišti, když využil kluzkého terénu a přízemní střelou snad z pětatřiceti metrů poslal domácí do vedení. Žel další nadějné příležitosti domácí využít nedokázali a tak pykali. V sedmdesáté páté minutě domácí brankář chránil míč před dobíhajícím útočníkem do autu, po vzájemném souboji si ale hostující útočník nepochopitelně vzal míč a rozehrál rohový kop. Muž s píšťalkou jakoby dění na hřišti vůbec neregistroval. Jen poté, co si z rohu domácí nešikovností vsítili vlastní branku, ukázal na středový kruh. Branka platí! V tu chvíli se v domácích rozlila vlna neskutečného zmaru. Nemá se kam odvolat, soupeř a rozhodčí si určili vlastní pravidla. Černá je bílá a bílá může být zrovna tak zelená. Trochu ve stylu románu George Orwella 1984 záleží na tom, co káže Velký bratr. Obyčejný člověk se musí podvolit, nepodvolí-li se, zlomí se silou.

 

AUTOR: JAROSLAV KYSELA



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Jeviněves
Jaroslav Kysela: Domácí si sice mohou říci, že proměnit více svých šancí, nemuseli nic takového řešit, přesto ale přece mají právo vést 1:0 a tak třeba i zápas dohrát. Nebo dostat branky po akcích soupeře, jichž mimo jiné měli zejména v první půli dost a dost a kdyby je proměnili, jsem přesvědčen, že by to domácí přijali sportovně a hosté by z vítezství měli větší radost. Ale proč je jediným cílem VÍTĚZSTVÍ ZA KAŽDOU CENU – za cenu lhaní, unfair chování, aniž by člověk vníma,l jakým způsobem k němu dokráčel? Dokáží se v hloubi duše hráči takového mužstva z vítězství opravdu pak radovat? Po zbytek utkání byli domácí rádi, že s nimi nespravedlnost neotřásla natolik, aby dovolili hostům vstřelit vítěznou branku a utkání tak skončilo 1:1. Z pokutových kopů si pak bod navíc vystříleli hosté z Řepína. Avšak byli to domácí, kteří oprávněně odcházeli ze hřiště s hlavou vztyčenou. Protože ten jeden bod vydřeli čistě fotbalovými prostředky. Za to jsem hrdý.




Sestavy


TJ Sokol Jeviněves
J. Kysela [-] - F. Tyle [-] (46. P. Duchoslav [-] ) , D. Velický [-] , M. Černý [-] , M. Schoř [-] , J. Kokšal [-] , J. Šelicha [-] , T. Janovský [-] , P. Kindl [-] (78. P. Novotný [-] ) , M. Paul [-] , M. Janovský [-]

TJ Řepín
J. Borecký [-] - V. Šebesta [-] - J. Bláha [-] , M. Hypša [-] - M. Labuť [-] - D. Dvořák [-] , J. Salač [-] , M. Chodúr [-] , M. Gregor [-] (65. J. Nový [-] ) , R. Černý [-] , M. Malý [-]

ŽK: 70. P. Kindl - 50. M. Malý .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: STIBŮREK Petr - KYSELA Jaroslav (N), VANĚČEK Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 10. 2018 11:01
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 15:18

Tip: výhra domácích