Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 17:00

4.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Finiš Dobroslavic přišel pozdě, Opava těsnou výhru uhlídala


24

Opava do hodiny hry vedla už o tři branky, domácí už stačili jen dvěma góly skóre korigovat. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opava se ujala vedení

Do utkání vstoupili aktivně domácí a vypracovali si pár slibných pološancí - žádná ovšem neskončila brankou. Největší za poločas měli po rohovém kopu, kdy se na zadní tyči zjevil zcela osamocený stoper Krejčí - jeho střela naneštěstí trefila stojícího brankáře Lorenze. Poté přišla penaltová situace, když byl dobroslavický Martin Vujtík podkopnut ve velkém vápně, rozhodčí ale nechal týmy pokračovat ve hře. O pár minut později se penalty dožadovala také Opava, když poslal Lukáš hráče nekompromisně k zemi. Rozhodčí ani tuto situaci neposoudil jako penaltovou a vykompenzoval si skóre nepísknutých penalt na 1:1. Slavia Opava začala poté přebírat taktovku a do ničeho Dobroslavice nepustila. Nebezpečná byla hlavně na krajích, kde měla šikovné a rychlé hráče, kteří zásobovali ofenzivu kvalitními centry ze stran. Po jednom takovém centru se míč odrazil k Mužíkovi, jeho střelu z úhlu ale brankář Vajda zlikvidoval. Za nedlouho se hráč Opavy prodral do velké vápna a byl zastaven naším obráncem,rozhodčí tento zákrok posoudil jako nedovolený a ukázal na penaltový puntík. Dožadovali jsme se vysvětlení, neboť i samotní hráči Opavy nevěřili, jaká že penalta jim to právě byla darována. Hlavní rozhodčí Puffler se šel ještě poradit s pomezním sudím - po společné debatě rozhodčí penaltu odvolali. Při následném odkopu od naší brány jsme míč nešťastně posadili soupeři na kopačky, pravý záložník Minervy Vrána našel krásným centrem Mužíka, ten poslal míč hlavou na zadnní tyč, brankář Vajda neměl šanci - 0:1. Do poločasu se ještě v nadějných šancích objevili hostující Postřimovský a Štencel. Poločas skončil spravedlivým vedením Opavy. 

Opava utekla o tři branky, Dobroslavice jen dvěma góly snížily

Z prvního útoku Opavy inkasovali domácí branku, když se na levé straně dobře uvolnil kličkou do středu Postřimovský a obstřelem zvýšil na 0:2. Poté se  hra Dobroslavic začala značně zlepšovat. Míč mělyi častěji na kopačkách. Největší šance přišla po standardní situaci, když si centrovaný míč Chromečky našel Vujtík - brankář Lorenz ale jeho hlavičku skvěle vychytal. Po dalším rohu nedokázali domácí míč v závaru dokopat za brankovou čáru a Opava se se štěstím ubránila. Další šanci měl Rathouský, když ho na přední tyči hledal Chromečka - nedokázal ale míč z blízkosti nasměrovat mezi tyče. Když se  tlak domácích zdál být na vrcholu, přišla další rána. V 57.minutě si kapitán Vujtík sve středu hřiště neporozuměl s Gřundělem a hráči Opavy se řítili ve třech do naší otevřené obrany. Minerva si s tímto breakem poradila, když Mužík zcela nesobecky nahrál Barteskovi, který byl neomylný - 0:3. O deset minut později se domácím podařilo skórovat. Gřunděl vyslal z levé strany do útěku Chromečku, ten utekl obráncům a obstřelem na zadní tyč překonal Lorenze - 1:3. Následovala pasáž, kdy si obě mužstva nevytvářela větší šance. Dvě minuty před koncem domácí snížili, když Martin Vujtík vyslal autem bratra Dalibora do šestnáctky, ten našel v malém vápně dobře nabíhajícho Marka Nováka,který akrobatickým zakončením snížil na 2:3. Marek Novák je tak třetím nováčkem Dobroslavic, který skóroval ve svém prvním utkání. Na srovnání již nezbyl žádný čas, hráči Minervy dohráli utkání zkušeně do konce.

 

zdroj: Dobroslavice - web



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dobroslavice
klubový web: Je nutno přiznat, že byla Minerva po větší část lepším týmem, držela míč na svých kopačkách, dokázala lépe kombinovat a hrozila hlavně díky rychlým krajním záložníkům. Náš tým ale srazily školácké chyby, za které jsme tvrdě zaplatili. Nasazení ze závěru druhého poločasu bychom si měli přenést do dalšího utkání.

FK Slavia Opava
Petr Čelůstka (trenér): Podle mě jsme byli jednoznačně lepším týmem, vytvářeli jsme si šance, a vedli o tři branky. Pak jsme si ale nechali dát dva góly, ale zvládli jsme to, kdyby ne, tak bych snad kluky roztrhl.



Sestavy


TJ Sokol Dobroslavice
M. Vajda [-] - F. Gřunděl [-] (73. M. Novák [-] ) , J. Osmančík [-] (46. D. Rathouský [-] ) , P. Lukáš [-] , V. Chromečka [-] , J. Stupka [-] , M. Vujtík [-] , T. Krejčí [-] , D. Vujtík [-] , M. Knopp [-] , D. Pavelek [-]

FK Slavia Opava
B. Lorenz [-] - T. Barteska [-] (60. T. Ryž [-] ) , K. Postřimovský [-] , J. Hoblík [-] , J. Vrána [-] , F. Mužík [-] , R. Škrobánek [-] , J. Štencel [-] , T. Matějek [-] , J. Tůma [-] , P. Kavan [-]

ŽK: 56. T. Krejčí , 71. D. Vujtík - 71. P. Kavan .
Hráči zápasu: F. Mužík , J. Štencel .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: PUFFLER Jan - VÁCHA Miloslav, GREIPEL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tomáš Holata

Expert: Václav Chromečka
Tip experta: výhra domácích

Přivítáme mladý a houževnatý tým Minervy. Náš tým ale nabírá na síle. Využijeme domácího prostředí a zvítězíme.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Přivítáme mladý a houževnatý tým Minervy. Náš tým ale nabírá na síle. Využijeme domácího prostředí a zvítězíme.

Administrátor klubu, Fotograf, Funkcionář - TJ Vřesina | Moravskoslezský | Opava

Tip: výhra hostů

Minerva má kvalitní tým a sice o vlásek, ale Dobroslavice udolá