Svratka překvapila výhrou v Křižanově


Branky


45

Svratka si tentokrát vyšlápla na favorizované domácí hráče a z Křižanova odváží tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí zmar v první půli skončil neproměněnou penaltou

V souboji se svrateckými fotbalisty Křižanov nepotvrdil roli favorita, naopak se již poněkolikáté ukázalo, že doma na soupeře z pohraničí Moravy a Čech neumí. Hned úvodní minuty naznačily, v jakém duchu se sobotní utkání bude vyvíjet - domácí drželi míč více na kopačkách, výborně fyzicky připravení hosté ovšem dokázali včas přistupovat k domácím hráčům a paralyzovali tak jakoukoliv snahu o křižanovské útoky. Jejich taktika byla umocněná ziskem brzkého vedení, kdy Burian chybně předal míč obsazenému Uhlířovi, z čehož vyplynul samostatný únik hostujícího Černeka a jeho pozice byla víc než snadná - 0:1. Než se domácí probrali z direktu z vlastních řad, mohlo být ještě hůř, samostatný únik hostů ovšem tentokrát dokázal vyrazit Homola. Rozhodující pasáže přišly na konci první půle - nejprve Uhlíř tečoval svratecký pokus na břevno vlastní branky, následně si kompletní křižanovská obrana vzala oddechový čas, čehož k pohodlnému lobu za bezmocného brankáře využil Lédl a zvýšil na 0:2. Vrchol domácího zmaru měl ovšem teprve přijít, když ve 44. dostali křižanovští možnost kontaktního gólu takříkajíc "do šatny", ale Bojdou neproměněná penalta nejlépe demonstruje nemohoucnost domácích v první půli. O lecčems pak vypovídala i Bojdova reakce při střídání, jenž situaci, kulantně řečeno, neunesl příliš inspirativně pro mladší spoluhráče.

Svratka v druhé půli výhru udržela

Druhá půle nejvěrnější hrstce diváků rozdílný scénář nenabídla. Hosté byli v klíčových situacích i nadále kvalitnější, efektivnější a důraznější. Domácím naopak chyběl jakýkoliv zápal, výraz některých hráčů jako by naznačoval, že neproměněnou penaltou pro ně myšlenky na zvrat skončily. Naopak hosté byli v pohodě, ve finální fázi nevymýšleli zbytečné komplikace a domácí svatyni obstřelovali, jakmile měli možnost. Definitivní rozuzlení zápasu přinesla 73., kdy domácí nezvládli souboj u pravé postranní čáry, hosté rychle přenesli hru na druhou stranu hřiště a ideální centr z malého vápna mohla poklidit do brány hned trojice nehlídaných hráčů, autorem gólu byl Bureš. Uhlířovo snížení krásnou hlavičkou spoustu domácích hráčů i příznivců jak kdyby spíše naštvalo s dovětkem, zda taková situace nemohla přijít dřív, alespoň jím ale začala krátká pasáž zápasu, kdy byla na domácích vidět chuť, zápal a nasazení. Paradoxně v těchto chvílích mohli hosté z výsledku udělat nádech debaklu, dvě gólové situace však dokázal Homola včasnými výběhy uhasit. I to ovšem bylo velmi málo na to, aby se na sobotním výkonu domácích dala najít jakákoliv zásadní pozitiva...



Ohlasy k zápasu



SK Svratka
Jan Mládek, hráč a funkcionář: Do Křižanova jme zajížděli se značným respektem, neboť jsme věděli a víme, že je to kvalitní soupeř. My jsme však chtěli odčinit domácí prohru z minulého kola proti Rozsochám. Začátek utkání nám vyšel na výbornou, ač domácí drželi míč na kopačkách častěji, bylo to bez jakéhokoliv efektu. Jako klíčové pro průběh utkání bych viděl dvě situace. První z nich bylo chladnokrevné zakončení Míry Černeka, který si naběhl za obranu domácích na parádní přihrávku, na vápně zasekl domácímu brankářovi míč a poté slabší levačkou uklidil míč do sítě. Poté jsme přidali ještě pěkný druhý gól Kubou Lédlem. Druhá velice důležitá situace byla, kdy domácí kopali ve 44. minutě pokutový kop a náš brankář Petr Moučka ho bravurně zlikvidoval. Ve druhé půli jsme si to již pohlídali a dovedli do vítězného konce. Musím vyzvednout výkon celého týmu, avšak jako klíčoví hráči se v tomto zápase ukázali Míra Černek, který vstřelil první gól a spoustu toho oběhal bez míče a Petr Moučka, který v bráně působil velice jistě a týmu celkově moc pomohl, jak herně, tak psychicky. Soupeři z Křižanova přeji, aby se zvedli, jsou to správní chlapi, kteří svou prohru sportovně přijali a věřím, že i oni ještě do tabulky promluví svými výkony. Fotbalu ZDAR!!!



Počet diváků: 37. Rozhodčí: Šula Petr - MACH ING. Josef, GREGAR Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 9. 2018 20:45
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Procházka

Expert: Michal Strachoň
Tip experta: výhra domácích

Oba týmy mají velice kvalitní hráče a bude to nesmírně zajímavý zápas. Budou rozhodovat maličkosti. Možná i fyzická kondice v závěru. Aleš Burian jistě něco vymyslí jak v kabině tak na hřišti a bude z toho výhra.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu - SK Osová Bítýška | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Vedení klubu - TJ Baník Dolní Rožínka | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích