2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2018 10:15

1.kolo, Divize E, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Havířov doma nezaváhal


Branky


8

 

Vstup do nového divizního ročníku se mužům Bosporu nepovedl. Na hřišti havířovských Indiánů prohráli 0:2, když domácí celek rozhodl o svém tříbodovém zisku potrestáním dvou z kupy defenzivních chyb Bohumíňáků v první půlhodině. Výkon hostů měl vzestupnou tendenci a výsledek byl ještě otevřený, ovšem své šance tým Martina Špičky nevyužil.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Z úvodní přetlačované o střed hřiště vyšel vítězně živější Havířov a hned z první možnosti domácí také skórovali. Ve 13. minutě agilní Bibaku našel centrem pod sebe Wojnara, který poměrně snadno otevřel brankový účet – 1:0.

 

Vzápětí mohl srovnat Richard Vaclík, jeho bomba však směřovala jen do středu brány a náruče připraveného gólmana Smětaka.

 

Z protiútoku nebezpečně pálil Igbinoba, Jakub Švrčina však předvedl výtečný reflex. Pak se zase do ofenzívy hrnul Bospor – lob Martina Hanuse z dálky skončil vedle, ve 21. minutě se pak po uličce Maria Latochy ze strany sám řítil na Smětaka zkušený Milan Halaška, tísněn obránci, ale nastřelil jenom nohy vybíhajícího havířovského brankáře.

 

Pak si defenziva Bohumína vybrala pětiminutovku hrůzy.

 

Po zpětné přihrávce Igbinoby opět střílel Wojnar, naštěstí nad bránu. Ve 24. minutě už bylo pro hosty hůř, kdy přízemní centr Matušoviče ze tří kroků uklidil do sítě Bibaku2:0.

 

Hned po rozehrávce ze středového kruhu a dalším fatálním selhání šel sám Dawid, zařízení však minul. A aby toho nebylo málo, znovu jen o pár vteřin později se dostal k zakončení Wojnar, který nechal vyniknout gólmana Bosporu.

 

Bohumín i bez zraněných Jakuba Padýcha a Dominika Paleje musel reagovat. Přeskupil řady a rázem se měnil i poměr sil na hřišti. Vaclíkově ráně scházela razance, ale minutu před půlí zahrál stejný hráč standardku, Roman Košťál poslal hlavou míč ke vzdálenější tyči a radost hostům zkazil až zdvižený praporek asistenta, signalizující ofsajd. Byl, nebyl? Těžko říci…

 

 

Po změně stran už měl tlak Bospor, Havířovští hrozili z brejků. Vaclík ještě před střídáním kvůli bolavým tříslům stihl vyslat na branku soupeře tečovanou dělovku, s níž si Smětak jen se štěstím poradil. V 53. minutě byl blízko snížení Latocha, který po centru Marka Lišaníka zblízka minul. V 71. minutě po centru Martina Hanuse otřel hlavičkou Halaška balón o tyč!

 

Potvrdit vedení Indiánů chtěl Bibaku, na Švrčinu si ale po úniku nepřišel. Daleko větší horko bylo v úmorném vedru na opačné straně. Nejprve po centru Františka Hanuse hlavičkoval s tečí protihráče Jaroslav Baculák jen pár decimetrů vedle, po další standardce Hanuse skončil balón na tyči, ale sudí znovu mávali ofsajd. V závěru už jen brankář Bosporu vyřešil tutovku Zbavitele.

 

Zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz/

 



Ohlasy k zápasu


MFK Havířov
Miroslav Matušovič, hrající trenér: Jsem rád, že jsme vstup do sezony zvládli, což není jednoduché. Byl jsem v očekávání, jak to bude po tolika změnách v týmu. Nebylo totiž moc času na zapracování nových hráčů. Ale musím přiznat, že jsem byl v první půli mile překvapený, jak jsme to zvládli. Myslím si, že jsme si první poločas zasloužili vyhrát, protože jsme byli ve všech směrech lepší než soupeř a diváci viděli i spoustu pěkných akcí. Ale jak už to bývá další góly jsme mohli přidat, ale nepřidali a pak přišlo uspokojení. Vyklidili jsme zbytečně pole a nechali hrát soupeře, který byl ve druhé půli lepší než my. Chápu, že fanoušci by chtěli, abychom hráli pořád jako v prvním poločase. Taky bych to rád viděl jako trenér, ale vím jaké to je z pozice hráče a ještě v takovém počasí. Důležité je, že jsme to zvládli a z druhého poločasu se musíme poučit, protože dobrý nebyl. Chtěl bych poděkovat nejen hráčům, ale lidem, kteří nás přišli podpořit. Zdroj:indianihavirov.cz

FK Bospor Bohumín
Patrik Poštulka, asistent trenéra: Doplatili jsme na to, z čeho jsme měli trochu obavy, a to že vítězství nad Hlučínem mužstvo příliš uspokojí. Vstoupili jsme do utkání laxně, bez chuti a až jsme po druhém gólu změnili přístup i taktiku, přineslo to ovoce. Přišel tlak i šance, které jsme bohužel neproměnili. Odehrát v Havířově dobře jen poločas, to je na případný bod málo. Zdroj: http://www.fotbalbohumin.cz/



Sestavy


MFK Havířov
R. Smětak [-] - L. Macík [-] , M. Igbinoba [-] , J. Hottek [-] - P. Zupko [-] , T. Wojnar [-] (90. M. Baran [-] ) , J. Klejnot [-] , M. Matušovič [-] (83. T. Zbavitel [-] ) - M. Dawid [-] , C. Bibaku [-] , V. Bujok [-] (67. T. Bajzath [-] )

FK Bospor Bohumín
J. Švrčina [-] - L. Poštulka [-] , R. Košťál [-] , A. Leibl [-] , J. Sittek [-] - R. Vaclík [-] (57. J. Kubinski [-] ) , F. Hanus [-] , M. Halaška [-] , M. Lišaník [-] (71. J. Baculák [-] ) - M. Hanus [-] , M. Latocha [-]

ŽK: 83. M. Igbinoba - 55. R. Vaclík , 83. J. Sittek , 84. R. Košťál .
Počet diváků: 330. Rozhodčí: KOTALA Filip - KRUPA Jan, MANKOVECKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra domácích