3:1
(2:0)
61. D. Petrus (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.11.2018 10:15

13.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad si doma poradil s Živanicemi


Branky


17. D. Laňka , 45. F. Drobílek , 75. D. Čapek - 61. D. Petrus (p.)
19

íky osmému vítězství v sezoně se fotbalisté Slavoje Vyšehrad vrátili na druhé místo tabulky ČFL: minimálně do nedělního odpoledne. V sobotu 3. listopadu porazili na domácí půdě nováčka ze Živanic 3:1 brankami Denise Laňky, Filipa Drobílka a Davida Čapka, který se trefil podesáté na podzim. Obrazu hry i počtu střel by však určitě víc odpovídalo výraznější a vyšší podoba skóre, než jen rozdílem dvou branek. Východočeši trefili prostor mezi třemi tyčemi Havránkovy brány pouze z penalty, jinak ani jednou: poměr střeleckých pokusů byl celkově 18:5 a na rohy 14:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavoj nastoupil v téže základní sestavě, jako před týdnem v Ústí nad Orlicí. Jako první se dostal do zakončení ve 3. min. po Madejově centru jandera, hlavičkoval však mimo. V 17. min. ale Brejcha ze středu hřiště a s pomocí Kozlovy teče našel nabíhajícího Janderu, ten vypálil z rohu vápna a jeho ostrou střelu doprostřed brány gólman Hrnčíř vyrazil. Ale jen k Laňkovi, jenž pohotovou a krásnou ranou pod břevno otevřel skóre: 1:0!

 

Ve 25. min. po faulu na Kozla to zkusil z trestného kopu Čapek a jeho ránu k tyči Hrnčíř vyrazil. Dvě minuty nato si poradil i s Janderovou bombou. Ve 33. min. po rohovém kopu Drobílka a zákroku hostujícího D. Pánka skončil na zemi v šestnáctce Laňka, penalty se však dožadoval marně.

 

Již v nastaveném čase první půle vyvezl míč od vlastní lavičky na polovinu soupeře Brejcha, přiťukl Drobílkovi a kapitán Vyšehradu nádhernou trefou zpoza vápna pod břevno zvýšil: 2:0! Hned nato se šlo do šaten.

 

Pět minut po návratu z nich Laňka krásnou uličkou našel nabíhajícího Čapka, tomu ale doslova ukradl míč z nohy včas vyběhnuvší Hrnčíř. V 60. min. Laňka skákavou střelou zleva těsně minul vzdálenější tyč živanické brány. Vzápětí ale na druhé straně hřiště Krejdl fauloval v rohu šestnáctky a Petrus z penalty snížil v 61. min. na 2:1. Havránek sice jeho střelu tečoval, ale v cestě míče za svá záda nezabránil.

 

V 72. min. po Laňkově centru z levé strany Čapek hlavou trefil tyč a opakovaný střelecký pokus mu Hrnčíř zblokoval na roh. V 74. min. ale Drobílek rozehrál zleva rohový kop ke vzdálenější tyči a Čapek hlavou zvýšil: 3:1! Ve zbývající čtvrthodině zápasu se už nic podstatného neudálo, domácí tým ho s přehledem dovedl k tříbodovému zisku.

 

V sobotu 10. listopadu ve 14 hodin nastoupí šemíci v Litoměřicích. O týden později již v podzimní derniéře přivítají na Vyšehradě Olympii Radotín.

 

Zdroj: www.slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Roman Veselý (trenér, pro slavojvysehrad.cz): „Zasloužené vítězství. Naše pečlivá příprava na Živanice se projevila už dobrým vstupem do utkání, kdy jsme dali vedoucí gól. Ve druhé půli to bylo vinou inkasované branky na 2:1 zbytečně hektické, měli jsme utkání rozhodnout dříve než čtvrt hodiny před závěrem. Měli jsme k tomu dost šancí, ale také hodně ztrát míčů, a nebyli jsme tak schopni akce dotáhnout k dalším gólům. Máme však mladý tým a klukům nemohu nic vytknout, utkání si odpracovali a tři body vybojovali po zásluze. Škoda jen, že o utkání byl zájem jen kvůli Živanicím, my bychom si také zasloužili mediální pozornost: díky velmi dobrému výkonu.“

TJ Sokol Živanice
Jaroslav Kratochvíl (trenér): „Prohráli jsme si zápas vlastními chybami, které Vyšehrad dokázal potrestat. V první půli jsme byli ustrašení, málo aktivní a museli odolávat tlaku domácích. Hlavně nás mrzí druhý gól těsně před poločasem, to byl asi rozhodující moment utkání. Po změně stran jsme se s příchodem Gorola a díky proměněné penaltě dostali zpátky do hry, mohli pomýšlet i na bodový zisk, ale zbytečná chyba při standardce znamenala třetí gól v naší síti a výsledek 3:1 si už domácí v poslední čtvrthodině utkání pohlídali.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - P. Šlegl [-] , D. Šimek [-] , D. Kozel [-] , D. Krejdl [-] , D. Laňka [-] (84. D. Hradecký [-] ) , D. Čapek [-] , R. Jandera [-] (81. M. Rataj [-] ) , F. Drobílek [-] (89. J. Macej [-] ) , O. Brejcha [-] , T. Madej [-]

TJ Sokol Živanice
Š. Hrnčíř [-] - P. Motyčka [-] , P. Košťál [-] , D. Pánek [-] (46. D. Petrus [-] ) , M. Ujec [-] , M. Ptáček [-] , P. Štěpánek [-] (55. R. Gorol [-] ) , M. Hundák [-] , M. Buriánek [-] , O. Herzán [-] , M. Staněk [-]

ŽK: 23. O. Brejcha , 85. D. Čapek - 18. D. Pánek .
Počet diváků: 153. Rozhodčí: Martínek Petr - MRKÁČEK Michal, PEKAŘ Eduard.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 21:36

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 18:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 08:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 22:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 19:17
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 18:20

Tip: výhra domácích