3:2p.
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2018 10:30

7.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Karlovy Vary berou po penaltách bonusový bod


Branky


21

Report zaslal a na zápase fotil Miloš Štádler.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase nerozhodně

Protože se hrálo v neděli dopoledne, vydali jsme se do lázeňského města již v sobotu, na místě jsme dokonce absolvovali i předzápasový trénink. Za neustálého deště, jen jeho intenzita se měnila, jsme v první podzimní  den odehráli zápas v domácím prostředí karlovarské Slavie, která se dostala v první půli do dvoubrankového vedení. Těsně před odchodem do šaten, jsme slepenými góly v rozmezí dvou minut vrátili zápas na začátek. Vzhledem k tomu, že ve druhém poločase se na obou stranách brankostroj zasekl, poprvé v probíhající sezóně jsme si po výsledku 2:2 vyzkoušeli penaltový rozstřel. Až sedmá série rozhodla o tom, že bonusový bod zůstal v Karlových Varech. 

 

Od začátku střetnutí se spouštěl nad hlavami hráčů tu slabší, tu silnější déšť, přesto jsme viděli v první pětačtyřicetiminutovce zajímavé a fotbalově hodnotné střetnutí. Přijeli jsme pro tři body a tomu i odpovídala i úvodní část hry, byli jsme aktivnější na chvíli jsme přišpendlili domácí obranu do svého pokutového území, kam létaly centry i auty zejména v podání specialisty na ně Jakuba Šimkovského, ale žádný z následných závarů před domácí brankou naším úspěchem neskončil. Nejenom déšť, nýbrž ledová sprcha nás polila v 11. minutě, hned první podobnou situaci domácí ve svůj prospěch využili a Vokáč k tyči překonal Honzu Plachého. Za tři minuty mohlo být ještě hůře, Vyleta si položil kličkou našeho brankáře, naštěstí pro nás jeho střela sklouzla po břevně do bezpečí. S přibývajícím deštěm se pomalu vkrádalo do hry více nepřesností, plynoucí především z těžšího ovládání kluzkého míče na promočeném terénu. Možná i to bylo příčinou chyby v defenzívě, Martin Štancl chtěl situaci v naší šestnátce na místo rázného odkopu vyřešit fotbalově, míč ho však ne zcela poslechl a zmocnil se ho domácí Krlička, zbavil se dvou našich obránců a prostřelil gólmana Plachého. Přesto, že jsme byli v první půlhodině aktivnější, udělili nám karlovarští lekci z produktivity a ve 31. minutě vedli o dvě branky. Ve čtyřicáté minutě to zkoušel po kolmici z hranice vápna Dominik Šustr, míč však našel připraveného Cháru v domácí svatyni. Jako bychom vyslali signál kudy to půjde. Po zvládnutém presinku našel zpětnou přihrávkou  po zemi v šestnáctce kapitán Šimkovský  Michala Macháčka, který ještě posunul před dotírajícím obráncem Mírovi Vernerovi na téměř totožné místo, kde před chvílí zkoušel štěstí Šustr, Míra umístněnou střelou k tyči již síť za zády Cháry rozvlnil. Za dvě minuty tedy na konci první půle, Honza Plachý si stáhnul ze vzduchu polostřelu, polocentr, dlouhým výhozem vyslal vpřed Patrika Valentu, který zatáhl balón až skoro k brankové čáře soupeře, ač silně obtěžován ho neztratil, přihrál na první tyč Vojtovi Karvánkovi, ten rychlý protiútok ještě vyšperkoval a na vzdálenější tyči Honza Štefko doklepával do prázdné brány. Nyní jak vroucí vodou opařeni byli domácí a s velkou úlevou přivítali píšťalku rozhodčího Cihláře, která poslala oba týmy do kabin se usušit a zahřát. 

Po přestávce branka nepadla

Do druhého dějství naskočila za Jakuba Cháberu a Vojtěcha Karvánka čerstvá dvojice Šimon Havrda s Lukášem Čajkovským, měla za úkol podpořit naši ofenzívu. A to se nejen jí, nýbrž celému mužstvu dařilo, byli jsme častěji na míči, zkoušeli to zleva zprava, dlouhé auty do brankoviště i několik rohových kopů, nic z toho se však neujalo. Škoda, že úspěšného završení se nedočkala ani Macháčkova otočka poté, co si Michal našel dlouhý aut, obklopen několika obránci se dokázal uvolnit ke střele mezi nimi, Chára ovšem jeho utajený pokus zahlédl včas a zákrokem u své pravé tyče zabránil dokonání obratu. Chvilku na to i trenér Slavie Karel Tichota sáhnul k dvojitému střídání a postupně se fotbalisté v červenobílém vymanili z našeho tlaku a začali též hrozit. Dvacet minut před koncem se snažil do našeho trestného územím proháčkovat Maňák, a karlovarští příznivci i hráči se dožadovali pokutového kopu. Možná, že při snaze karlovarskou jedenáctku zablokovat, Nicolas Huenský lehce jeho nohu přišlápl, ale Maňák sám svým přehraným nadskočením hlavnímu sudímu nedovolil zákrok posoudit jako penaltový. Přibývalo vody i chyb na obou stranách pramenící hlavně z dnešních povětrnostních podmínek. Ačkoliv oba celky projevovaly zjevnou snahu urvat závěr utkání pro sebe, nakonec se dočkaly nechtěného penaltového rozstřelu. 

Penalty lépe vyšly domácím

Ve své roli jako první selhal ve čtrté sérii domácí Kalina, když zamířil vysoko nad břevno. Jako pátý se nachystal ve žlutomodrém David Surmaj, jenže jeho mečbolový pokus vystihl Chára a udržel varské ve hře o druhý bod. Ten nakonec pro ně vychytal, v sedmé řadě pokutových kopů, ač padající k levé tyči, vymrštil nad sebe svoji pravačku a zkrotil míč z kopačky Lukáše Čajkovského. Pak už jen karlovarští oslavovali druhý bod navíc a děkovali svým fanoušků, zvláště kotelníkům, kteří vydatně po celé střetnutí své miláčky povzbuzovali. 



Ohlasy k zápasu



FK Litoměřicko
Mirek Kratochvíl (trenér): Přijeli jsme do Varů s ambicí odvézt si tři body, to se bohužel nepovedlo, ale kluci opakovaně dokazují velký charakter. Během dvou minut dokázali dvěmi slepenci těsně před přestávkou smazat dvoubrankové manko. Domácím pauza rozhodně pomohla, aby se ze šoku otřepali a vrátili se do hry. I přes naše projevované úsilí vyhrát, dospěli jsme až k penaltové loterii, ve které svěřenci kolegy Tichoty byli přesnější. Soupeři gratulujeme a bod z venku se počítá. Klukům jsem poděkoval za bojovnost a nasazení v nepříznivých klimatických podmínkách. Jdeme dál, už teď se soustřeďujeme na nejbližší další těžký zápas s Dobrovicemi.



Sestavy


FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - J. Staněk [-] , M. Geňo [-] , L. Mestl [-] (46. J. Hudec [-] ) , L. Tůma [-] , P. Maňák [-] , P. Šmídl [-] (65. D. Mandula [-] ) , V. Vyleta [-] , R. Vokáč [-] (65. J. Kalina [-] ) , D. Krlička [-] , M. Pěkný [-]

FK Litoměřicko
J. Plachý [-] - . Štefko, [-] (86. D. Surmaj [-] ) , M. Štancl [-] , P. Valenta [-] , N. Husenský [-] , M. Macháček [-] , M. Verner [-] , J. Chábera [-] (46. Š. Havrda [-] ) , J. Šimkovský [-] , V. Karvánek [-] (46. L. Čajkovský [-] ) , D. Šustr [-] (90. N. Luong [-] )

ŽK: 72. V. Vyleta , 75. P. Maňák - 33. N. Husenský , 49. D. Šustr , 72. M. Verner , 84. M. Štancl .
Počet diváků: 226. Rozhodčí: Cihlář Jan - CIHLÁŘ František, KASTL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích