T. Malý 32.
2:1p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2017 14:00

12.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Planá na těžkém terénu zdolala na penalty Bělou


Branky


0

S velmi těžkým terénem se museli v sobotním utkání 12. kola 1.B třídy sk. A Plzeňského kraje vypořádat fotbalisté Plané a Bělé. Zatímco v první půli se s podmínkami lépe poprali domácí, kteří se ujali vedení, tak po přestávce byli lepší fotbalisté Bělé. Ti se dočkali alespoň zaslouženého vyrovnání. Planenští v závěru odolali náporu soupeře a v penaltách urvali bod navíc oni.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas se Plané vydařil, do vedení ji poslal Malý

Kvalita hřiště v Plané byla poznamenána předzápasem, který obstaralo domácí béčko. Oba týmy se tak musely vypořádat s měkkým a nerovným terénem. V prvním poločase se s podmínkami lépe vyrovnali domácí, kteří si do utkání přenesli herní pohodu z posledních týdnů. Hráči Plané hrozili zejména ze standardních situací, které velmi dobře kopal Malý. Jediný gól prvního dějství ale přeci jen padl ze hry. Patrik Sláma zatáhl míč do šestnáctky po levé straně a předložil ho před bránu Tadeášovi Malému, který už měl snadnou pozici. Hosté do přestávky dvakrát zahrozili prostřednictvím Jakuba Černého, ale gólově se zatím neprosadili.

Hned po přestávce srovnal Jakub Černý, domácí zbytek zápasu dobránili k penaltám

Do druhého poločasu hosté přeskupili řady a začali hrát více přímočaře. Hned ve 47. minutě vysunul Pavel Jarina do uličky Jakuba Černého a ten tváří v tvář brankáři nezaváhal – 1:1. O chvíli později měl stejný hráč další velkou příležitost, kdy se snažil míč umístit na zadní tyč, ale gólman Švarcbek svůj tým podržel. Výbornou pasáž Bělé pak zakončil v 54. minutě střídající dorostenec Häusler, který zcela osamocen hlavičkoval jen do náruče brankáře. Planá ve druhé půli zahrozila jen dvakrát z přímých kopů. Nejprve z hranice šestnáctky přestřelil bránu Malý a ve druhém případě napálil Petr Brožíček dokonce břevno. V samotném závěru mohli ze standardky rozhodnout i hosté. Střelu Pavla Jariny k bližší tyči však konečky prstů vyškrábl mimo svou bránu výtečný Švarcbek.

Penalty si podmanil domácí gólman

V penaltovém rozstřelu už byli úspěšnější domácí fotbalisté. Hráči Bělé totiž proměnili jedinou penaltu. Dvakrát je vychytal gólman Švarcbek a zbývající pokus se mezi tyče o dost nevešel. Planá tak v bojovném zápase vydřela dva body, Bělá se musí spokojit s jedním.



Ohlasy k zápasu


FK Planá
Petr Slivoně (trenér): „Bělá je velice kvalitní tým, hodně běhavý, technický. Chtěli jsme hrát svou hru, věděli jsme, že nesmíme pustit Bělou do hry a to se nám v prvním poločase dařilo. Navíc jsme dokázali i skórovat. Hned z kraje druhého poločasu jsme dostali vyrovnávací gól. Pak se bojovalo bez nějakých větších šancí, ale hosté určitě měli více ze hry. Dá se říci, že v první půli jsme dominovali, hráli s nimi fotbal a po přestávce už hrála fotbal jen Bělá. V nastavení nás podržel gólman, který vytáhl konečky prstů střelu k tyči z přímého kopu. Brankář měl svůj den, což potvrdil i v rozstřelu, v němž chytil dva pokutové kopy. Hrálo se na hodně těžkém terénu, bylo to hodně bojovné. Hřiště bylo jako pole. Myslím si ale, že nám to vyhovovalo, protože kdyby se hrálo na pěkném pažitu, tak by Bělá ukázala více než v tomto zápase. Jsme moc rádi, že jsme to bodově zvládli. Ten zápas mohl dopadnout jakkoliv. S ohledem na terén jsem spokojen s tím, co kluci předvedli.“

TJ Start Bělá nad Radbuzou
Aleš Zavadil (trenér): „Byl to boj na těžkém terénu, protože před námi už hrálo jejich béčko. Hřiště bylo rozbité a pro naše hráče jako je Tomášek nebo Pustovojtl to bylo těžké. Navíc jsme nastoupili bez Bořila, který stále laboruje se zuby a to je pro nás velká ztráta. V první půli byl soupeř o něco lepší než my, ale nevytvořil si skoro žádnou šanci. Hrozili jen ze standardních situací, které velmi dobře zahrával Tadeáš Malý. My hrozili jen Jakubem Černým. Do druhého poločasu jsme trochu pozměnili sestavu a na hrot vysunuli Kubu Černého. Řekli jsme si, že na tomhle terénu nejde hrát fotbal, a že musíme hru zjednodušit. Hrát balóny za obranu a těžit z rychlosti Černého, což se ukázalo jako důležitý faktor. Hned po přestávce jsme vyrovnali a během deseti minut to klidně mohlo být 3:1 pro nás. Soupeř ve druhém poločase zahrozil pouze dvakrát ze standardek, ve druhém případě z toho bylo břevno. Jinak si žádnou šanci nevypracovali. My jsme do nich šli, tlačili jsme, ale gól z toho hlavně díly jejich gólmanovi nepadl. K penaltám jsme přistoupili trochu laxně, ze čtyř hráčů tři nedali.“



Sestavy


FK Planá
R. Švarcbek [-] - D. Kloužek [-] , T. Malý [-] (89. P. Hlinčík [-] ) , P. Sláma [-] (36. R. Miklas [-] ) , M. Danko [-] , G. Lanfranchi [-] , P. Brožíček [-] , J. Kopča [-] , L. Kopáček [-] (52. P. Urbánek [-] ) , D. Sovka [-] , D. Sovka [-]

TJ Start Bělá nad Radbuzou
N. Nikolaev [-] - M. Tomášek [-] , M. Pustovojt [-] (46. D. Häusler [-] ) , P. Jarina [-] , V. Iščenko [-] , V. Hošek [-] , J. Černý [-] , D. Frank [-] , V. Landrgott [-] , L. Černý [-] , J. Černý [-]

ŽK: 27. D. Sovka , 41. T. Malý , 70. G. Lanfranchi , 75. R. Miklas - 8. D. Frank , 64. V. Landrgott , 68. M. Tomášek , 79. V. Iščenko . ČK: 90. D. Sovka .
Hráči zápasu: R. Švarcbek - J. Černý .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Velíšek Jiří - HLINČÍK Jiří (N), BOČAN Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.