Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2017 15:00

1.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ve šlágru podzimu vyrovnal Křižanov v poslední minutě


Branky


0

Bystřická rezerva sahala na umělé trávě ve Velkém Meziříčí po vítězství, ale Křižanov vyrovnal v poslední minutě stav zápasu Matějem Těšíkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Křižanov vstřelil branku do šatny

Vzhledem k tomu, že vichřice z předchozího víkendu zanechala stopy na křižanovských kabinách, musel se souboj o první místo okresního přeboru odehrát ve velkomeziříčském vyhnanství. Štěstí měly oba celky v tom, že jim osud dopřál solidní počasí, na meziříčské umělé trávě totiž nebylo větrno, což je opravdu vzácný jev. Umělý a ne zrovna moderní povrch kvalitě fotbalu pochopitelně nepřál, bitva o podzimního půlmistra však měla grády tak jako tak. Zatímco papíroví domácí vsadili spíše na bojovný výkon podpořený fyzickou silou, rezerva lídra krajského přeboru předváděla technický fotbal, přičemž využívala zejména technicky výborného Špatku a rychlonohé křídlo Adamce. První velkou šanci měli křižanovští, kdy Petrův přetažený centr levou nohou skončil na břevně bystřické branky, překvapený Bojda pak odražený míč nedokázal přetavit v gólovou šanci. Další hrozby přicházely zejména z kopaček hostů, postrádaly však přesnost, nebo potkaly spolehlivého Bajera, který bystřickým atakům odolával do 21. minuty. Po Stupkově podklouznutí a propadnutí celé domácí obrany čelil hned dvojici hostujících útočníků, Čecha i přes naznačení střely fantasticky ustál a vychytal, k jeho smůle se ovšem míč odrazil jen k třetímu zcela nekrytému hráči, a Straka nemohl mít problém rozvlnit síť. Další vyložené šance první půle nepřinesla a když už se zdálo, že s vedením do kabin budou odcházet hosté, zjevil se znenadání křižanovský stoper Burian na hranici hostujícího vápna a krásnou střelou vymetl horní roh Mrňousovy branky.

Křižanov vyrovnal mohutným finišem

Druhá půle svým vývojem navázala na první dějství a vyložené šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Největší křižanovskou si připsal Kaštan, který po efektním zpracování pouze rozezvučel Mrňousovu tyč, bystřické šance pak obstarávalo zejména trio Špatka-Adamec-Čech, nicméně ve většině situací byla problémem nepřesná mířidla. Nutno dodat, že v řadě situací si Bajer hosty hezky “nachystal” a byť možná z pohledu nezaujatého diváka nebyl jedním z hrdinů zápasu, jeho výkon snesl nejpřísnější měřítka. Ani služby křižanovského matadora však nezabránily kritické pětiminutovce, během kterých bystřičtí dvakrát udeřili – nejprve dvojici špatných odkopů ukončil Špatka nekompromisní střelou do téhož rohu, který půlhodinu předtím zbavil pavučin Burian, následně v nepřehledné situaci využil jediného Bajerova zaváhání hostující kanonýr Čech a střelou na bližší tyč zvýšil na 1:3. Byť se v tu chvíli zdálo, že pro Křižanov jde o KO, z kterého se probrat nedokáže, opak byl překvapivě pravdou. Vše začala nenápadná akce, kdy domácí využili bystřické bohorovnosti a snad i pocitu, že “už se nic nemůže stát”, a Kaštan zápas v 85. minutě zdramatizoval.  Hosté ani nadále nehráli stylem, z kterého by bylo znát, že chtějí výsledek udržet, výsledkem byla 89. minuta, úprk rychlého Těšíka a zakončení mezi Mrňousovy nohy. Naprostou senzací by pak bylo, kdyby v 92. dokázal mladičký Bajer využít další 100% šanci, nicméně Mrňous si svůj první zákrok v zápasu schoval na důležitou chvíli a zachránil hostům alespoň bod. Pikantní dohru pak obstaral Špatka, který po závěrečném hvizdu sdělil oboustranně na poměry okresní soutěže ne nijak nepřesnému Šulovi, co si o jeho způsobu vedení zápasu myslí, za což si vykoledoval zbytečnou červenou kartu.



Ohlasy k zápasu


SK FC Křižanov
Josef Milota:

SK Bystřice nad Pernštejnem B
Jiří Dejnožka:



Sestavy


SK FC Křižanov
P. Bajer [-] - J. Milota [-] , A. Burian [-] , J. Stupka [-] - D. Uhlíř [-] , P. Kaštan [-] , P. Bajer [-] , M. Petr [-] - M. Těšík [-] , R. Navrátil [-] (57. F. Trnka [-] ) - J. Bojda [-] (73. M. Král [-] )

SK Bystřice nad Pernštejnem B
J. Mrňous [-] - P. Tomášek [-] (88. P. Pačiska [-] ) , M. Horák [-] , D. Zítka [-] , M. Straka [-] , F. Adamec [-] , R. Špatka [-] , D. Čech [-] , T. Padrtka [-] , J. Smolík [-] , Z. Černý [-]

Hráči zápasu: P. Bajer , P. Kaštan - R. Špatka , F. Adamec .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: Šula Petr - KŘÍŽ Daniel, MYŠKA Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.