Olešník zachránil bod dvě minuty před koncem


Branky


0

Dlouho to vypadalo, že si Protivín po třech porážkách v řadě připíše tři body. O ty je připravil trefou v závěru hostující Jirkovský, který pro Olešník zachránil alespoň bod. Za domácí navíc na začátku druhé půle neproměnil Prášil pokutový kop.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nezáživný první poločas

Trenéru Táborskému z Olešníka se snad konečně začíná vyprazdňovat marodka, i když na seznam zraněných nejdříve nově přibyli kapitán Chlumecký a Rabiňák. Do sestavy se vrátili Červenka s Nýdlem a na lavičku usedli rekonvalescenti Šahajda a Dudek. Domácímu Protivínu naopak chyběl stoper Brož.

 

První poločas se hrál vyrovnaný fotbal. Na domácích byla vidět snaha, že chtěli po třech prohrách v řadě bodově zabrat a to nejlépe za tři body. Jenomže za celý první poločas nenamířil nikdo z domácích hráčů přímou střelu na brankáře hostí Jirkala. Střelecké pokusy Jaromíra Vorla, Prášila a hlavička Zbyňka Vorla šly pokaždé vedle hostující svatyně. 

Na druhé straně zkoušel v závěru poločasu střelecké štěstí Tressl, ale ani on nezamířil mezi tři tyče. Největší šanci hostí pak měl na hlavě Štos, ale svůj pokus poslal nad branku brankáře Hanuse.

Jirkovský zachránil Olenšíku bod. Domácí Prášil neproměnil penaltu.

Druhý poločas už přinesl více vzruchu na hřišti. Hned v jeho úvodu se do sebe zaklesli domácí Jaromír Vorel a Nýdl, následně oba padli k zemi a rozhodčí Vychodil na znamení pomezního Reitingera odpískal pokutový kop. K němu se postavil Prášil, ale Jirkal jeho střelu doprostřed zlikvidoval reflexivním kopem pravé nohy. Na druhé straně podnikl výpad po pravé straně Šíma na jehož přihrávku si naběhl, po vzoru Marcela z Realu Madrid, z pozice levého obránce na přední tyč Nýdl, ale mířil vedle. 

 

Protivín se dostávala častěji do zakončení a po hodině hry zakončoval chytrou střelou Jaromír Vorel. Míč naštěstí pro hosty zazvonil na pravou tyč Jirkalovi branky. V 65. minutě přišel další sporný moment, kdy opět na posouzení pomezního Reitingera posoudilli souboj Drába s J. Vorlem, jako faul. Z následného centru do vápna se prosadil přesnou hlavičkou Jaromír Vorel a domácí šli do vedení - 1:0.

 

Hosty inkasovaná branka rozhodila a na hřišti se začalo jiskřit jak od kopaček tak od úst hostí. Tomu odpovídá i celkem šest žlutých karet pro Olešník. V 70. minutě to zkoušel se uvolnil na pravé straně Šíma, ale jeho střela levačkou skončila těsně vedle Hanusovi branky. Hosté v závěru zápasu vsadili na hru na tři útočníky a to se jim vyplatilo dvě minuty před koncem. Odražený míč si zpracoval Šíma, posunul míč do leva na Jirkovského a ten střelou skrz Hanusovi nohy srovnal na konečných 1:1.

 

 



Ohlasy k zápasu



FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Chtěli jsme v Protivíně bodovat a to se povedlo. První poločas byl vyrovnaný. Ani jeden z týmů se nedostal do gólové příležitosti. To druhý poločas už byl záživnější hned v jeho úvodu zlikvidoval Míra Jirkal penaltu Prášilovi. Protivín měl více míč na kopačkách a zachránila nás jednou i tyč. Pak přišel gól Vorla po naší nedůslednosti při bránění standardní situace. Naštěstí se nám v závěru podařilo vyrovnat, když potvrdil formu z posledních zápasu Jirkovský."



Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vychodil Tomáš - TUPÝ Petr, REITINGER Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.