2:1p.
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2017 15:00

19.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Chrudim vyrazila do Záp pro jeden bod


Branky


0

Pohledné utkání se odehrálo v Zápech. Domácí výběr trenéra Maška odehrál bojovné utkání s Chrudimí, která během zápasu neproměnila penaltu. Právě hostující Vodrážka neproměnil v deváté sérii svou druhou penaltu a tak dva body zůstaly v Teletník Aréně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chycená penalta a dva góly v závěrečných minutách

Velmi aktivně vstoupily do zápasu domácí Zápy, ale ani jednu z řady útočných akcí neproměnily ve svůj prospěch. Krátkodobé odstoupení Drahoše kvůli ošetřování mohli domácí využít při svém tradičním dlouhém autu, hráči Chrudimi si ale na balon počíhali a odvrátili ho z vápna ven. Paradoxně právě hosté při své první velké šanci v jedenácté minutě mohli jít do vedení, dostali výhodu pokutového kopu. Balonu se ujal Vodrážka, který ztroskotal na výborném zákroku Straky. Nadějný byl také centr Dostálka, v tomto případě se neprosadil Krčál. Obraz hry se neměnil, domácí Zápy držely balon, hosté z Chrudimi se pokoušeli především o protiútoky. Ve střehu musel být po dvaceti minutách hry Mrázek, když zmařil jedno z nebezpečnějších zakončení ze strany domácích hráčů.

 

I při absenci gólů se hrálo poměrně aktivní utkání a hráči šli do všeho na plné obrátky, problém pak měli všichni pouze s kluzkým terénem, který se stal evergreenem všech stadionů v tomto hraném kole. Pozměnit skóre ještě před odchodem do šaten se pokusil Vorasický, jeho centr se minul s účinkem.  Poslední pětiminutovka poločasu ale góly přece jen nabídla. Nejprve v síti Mrázka, dlouhý nákop Pavlíka zamířil do vápna, tam se nejlépe zorientoval Tomáš Matějka a poslal Zápy do vedení - 1:0. Vedení vydrželo pouhých pár minut, těsně před koncem se odehrála skoro stejná situace jako na druhé straně a Petr Drahoš střelou mezi několika hráči vyrovnal- 1:1.

Estráda útočných šancí bez úspěchu

Na začátku druhého poločasu musel být ve střehu Straka, několik střel bezprostředně zasebou chytal i s pomocí konstrukce a udržel nerozhodný stav na světelné tabuli. Obraz hry se tedy změnil, právě hosté táhli ve druhém poločase zprvu za delší provaz. Šance se však rodily na obou stranách. V 52. minutě si Matějka sám vzal možnost zakončit dlouhým předkopnutím balonu, o tři minuty později na opačné straně po centru netrefil Mastík prázdnou bránu. Ve stejné desetiminutovce se dostal do další šance Matějka, kombinační hrou se Zápy dostaly až za obranu, kde se domácí útočník opět neprosadil.

 

Následovaly spíše méně nebezpečné útoky, půl hodiny před koncem zahrozily domácí z rohového kopu, posléze utl šanci Mastíka ofsajd. Až do závěru se bojovalo o tři body, v 78. minutě napálil ve své šanci Matějka gólmana Mrázka, který s emusel nechat ošetřit. Závěrečné minuty nabídly tři šance. Hejného pohledné nůžky ubránila Chrudim bez potíží, posléze Mrázek pohotově vyboxoval balon při další šanci domácích. Když poté Mlynka nevyzrál na Straku, bylo jasné, že o vítězi rozhodnou až penalty.

Devět sérií penalt, Straka chytl druhou penaltu Vodrážky

Hned v první sérii zklamali oba střelci, jak domácí Pávek, tak hostující Tlapák. Následovalo šedl úspěšných sérii na obou stranách a rozhodla tedy ta devátá – na úspěšnou penaltu Tomáše Matějky nezareagoval Vodrážka, jehož penaltu Straka, stejně jako v prvním poločase, chytil.

 

VIDEOSESTŘIH S OHLASY:



Ohlasy k zápasu


SK Zápy
Michal Mašek (trenér): "Na velice těžkém terénu na hranici regulérnosti se odehrával bojovný zápas, kdy hřiště neumožňovalo kombinační hru. Byli jsme na to připravení, chtěli jsme se prosazovat výškovou převahou ze standardních situací našimi lepšími hlavičkáři. To se bohužel nedařilo, naopak, ze standardek hrozila Chrudim. Nechytili jsme začátek zápasu, přežili jsme penaltu, a to nás malinko nakoplo a začali jsme být lepší. Bohužel po důležité úvodní brance jsme před odchodem do šaten inkasovali na 1:1, kdy jsme nedokázali natřikrát odvrátit míč z vápna. Ve druhém poločase to byl zase boj, ale měli jsme tři šance, gól jsme si asi zasloužili více než Chrudim. Ale nepadl a vyhráli v penaltové loterii. Dva body bereme, ale vyhrát jsme chtěli za tři. Dobře zahrál útočník Matějka."




Sestavy


SK Zápy
R. Straka [-] - T. Matějka [-] , E. Liener [-] (75. K. Hejný [-] ) , V. Svoboda [-] , M. Jelínek [-] , P. Pavlík [-] (68. F. Hakl [-] ) , P. Putz [-] , M. Kovařík [-] , J. Petrů [-] , M. Pávek [-] , V. Vorasický [-]

MFK Chrudim
L. Mrázek [-] - T. Dostálek [-] (87. T. Mlynka [-] ) , J. Krčál [-] , M. Radouš [-] , O. Kesner [-] (90. P. Tlapák [-] ) , V. Řezníček [-] , P. Drahoš [-] , D. Vavrouš [-] (74. L. Kopecký [-] ) , D. Vodrážka [-] , J. Kučera [-] , L. Mastík [-]

ŽK: 18. E. Liener , 53. P. Putz - 2. P. Drahoš , 31. J. Kučera , 76. D. Vodrážka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kapoun Michal - VAŇKÁT Zdeněk, TEUBER Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.