Žabovřesky otočily zápas s Pištínem


Branky


0

Třetí pokus o výhry na domácím hřišti, čekal na hráče Žabovřesek. Ti přivítali soupeře z Pištína. Hosté venku dokázali v předchozích dvou zápasech naplno bodovat a na body pomýšleli i v tomto zápase. Domácí zase chtěli utnout nepříznivou domácí bilanci a potěšit diváky třemi body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté přečkali domácí tlak a pak dvakrát v rozmezí čtyř minut udeřili

Na hřiště do Žab zajížděl k tradičnímu derby Pištín, který byl zatím ve svých venkovních zápasech stoprocentní. Domácím se vstup do soutěže moc nepovedl a chtěli si připsat tři body na domácím hřišti. Pištín řešil před zápasem problém s brankářem Žákem, který se v týdnu na tréninku zranil a tak se do brány musel postavit hráč z pole. Volba nakonec padla na Lukáše Hromádku. Domácí začali lépe a dobře kombinovali. Prvních deset minut se Pištín jen bránil domácím útokům, ale většina z nich neohrozila branku.

 

Hosté přečkali domácí nápor a v 11. minutě utekl po levé straně hostující Koklar, našel ve vápně Čapka, který ještě přistrčil míč Koňárikovi a ten prostřelil domácí Mádla 0:1. Domácí inkasovaný gól trochu rozhodil a už v 15. minutě bylo hůř. Dlouhý aut Trávníčka si Kučera pustil kolem bránících hráčů a postupoval sám na brankáře a střelou na přední tyč zajistil Pištínu dvoubrankové vedení. Do konce poločasu se hrál spíše vyrovnaný zápas a tak svítil na ukazateli skóre stav 0:2 pro Pištín.

Domácí obrat režíroval střídající Formánek

Do druhého poločasu poslal trenér Kočer, do hry Formánka a to se ukázalo, jako rozhodující faktor zápasu. Domácí byli dál aktivnější a hosty zatlačili od úvodu druhé půle na vlastní polovinu. Aktivita se jim mohla vyplatit hned ve 46. minutě, kdy standardní situaci rozehrál Formánek na Pokorného, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil brankář Hromádka. O tři minuty později po dalším faulu u postraní čáry, poslal Formánek míč  k Velíkovi a ten se štěstím rozjásal domácí diváky - 1:2. Hráči Pištína zůstali asi myšlenkami ještě v kabině a domácí se hnali za vyrovnáním. V 55. minutě po dalším faulu, opět Formánek posadil míč na hlavu Pokornému a Žaby srovnaly na 2:2.

Domácí se hnali za vítězstvím, ale v 65. minutě utekl domácí obraně Koklar v samostatném nájezdu, udělal brankáři Mádlovi kličku a střelou do prázdné poslal hosty znovu do vedení – 2:3. Radost hostům vydržela pouze minutu, když Formánek lehkým obloučkem našel za obranou Pilného a ten srovnal na 3:3. Čtvrt hodiny před koncem mohl poslat Pištín znovu do vedení agilní Koklar, ale jeho průnik po pravé straně a následná střela šajtlí, jen těsně minula horní kout domácí branky.

 

Když už se zdálo, že zápas skončí remízou, míč se dostal v 88. minutě po narážečce od Pilného, dostal k Formánkovi a ten nechytatelnou střelou do šibenice zajistil domácím tři body. Střídající Fománek se tak ukázal, jako eso tažené z rukávu trenérem Kočerem, když se ve druhém poločase podepsal pod všechny čtyři branky domácího týmu a vítězství 4:3.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (hráč): "Tým Pistína všichni moc dobře známe a na tenhle zápas jsme se všichni těšili. Byli jsme odhodlaný vyhrát a udělat tak domácím fanouškům konečně radost. Bohužel ze začátku to pro náš tým nevypadalo moc dobře, když jsme prohrávali 0:2. Neřekl bych, že jsme byli horší, ale bohužel hosté byli v koncovce naprosto přesný. Do druhého poločasu jsme si řekli, že musíme dát kontaktní gól co nejrychleji, což se vlastně povedlo a to si myslím, že nás opravdu nastartovalo k velkému obratu určitě i díky divákům, kteří nás tlačili za vítězstvím. Chtěl bych jim moc poděkovat, že i za nepříznivého stavu nám pořád věřili.Myslím, že zápas ukázal, jakou sílu má náš tým."

FC Praktic Pištín
Václav Vávra (hráč): "Do Žab jsme jeli bez brankáře a do brány musel hráč co normálně hraje v obraně. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale přesto jsme chtěli v derby bodovat. Po poločase jsme vedli 2:0. V kabině nás trenér upozorňoval, ať hlavně zachytíme začátek druhého poločasu, ale to se nám vůbec nepodařilo. Po zbytečných faulech jsme dostali dva góly a v tu chvíli byli domácí hodně nabuzeni. Ještě jsme stihli opět vést, ale zbytek zápasu už byla z naší strany tragédie. Nepodrželi jsme míč, kombinace nám nešla a těšně před koncem ještě domácí dali vítězný gól. Z našeho týmu bych chtěl vyzdvihnout akorát Koklara, který hrál v útoku výborně."



Počet diváků: 56. Rozhodčí: CIBRANSKÝ Jiří - ŠTANDA Rudolf (N), MARHOUN Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.