1:4
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.06.2015 10:15

29.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jaroměř porazila Slavii a drží náskok na druhém místě


Branky


49. V. Horák - 24. M. Exnar , 43. S. Kašajík , 50. M. Exnar , 57. J. Bano
0

Fotbalisté Jaroměře, kteří bojují o postup do Divize přijeli na hřiště hradecké Slavie s cílem získat tři body, a potvrdit tak před posledním kolem svoji druhou pozici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klidnější Jaroměř využila své šance

Zápas začal aktivně z obou stran. Týmy se v prvních desítkách minut dostávaly do šancí zejména díky útokům vedeným po stranách hřiště. Následné slávistické ani jaroměřské centry však nenacházely zakončující hlavičkáře a k výraznějšímu ohrožení branky po těchto situacích nedošlo. Do první výrzné šance se dostal Holub, jeho střela z hranice vápna ale skončila těsně nad brankou Slavie. 

První změna skóre se udála ve 24. minutě. Brankář Slavie Mašek dělal, co mohl, když zlikvidoval střely Holuba i Kašajíka, na dorážku Exnara z bezprostřední blízkosti už ale neměl nárok, a Jaroměř se tak dostala do vedení.

Dobrou náladu hostí pokazila 34. minuta, kdy se nešťastně zranil obránce Hrobský, jeho zranění si vynutilo střídání a ani do příštího zápasu pravděpodobně nezasháne. 

Domácí Slavii srážel nedůraz v zakončení, když se Slavia dostala do prostoru před brankářem Jaroměře, přišlo nedůrazné zakončení, se kterým si Ondráček v pohodě poradil, nebo střela vysoko nad bránu.

V 37. minutě nabídli domácí hráči velkou šanci svému sopeři. Obránce Slavie se pokusil o malou domů, jeho hlavička však nezamířila k brankáři Maškovi, ale vysokým obloukem se snesla až k Exnarovi, který mohl postupovat sám na bránu, jeho lob skončil těsně vedle branky.

Ve zbytku poločasu se Slavie nemohla dostat do vyložených šancí, domácí se sice pohybovali s míčem kolem pokutového území hostů, ale obrana Jaroměře k nim trpělivě a včas přistupovala, a nedovolila tak domácím dostat se ke střele. 

Pohlednou akci předvedli hosté ve 43. minutě. Exnar na sebe na levé straně navázal dva bránící hráče Slavie a vytvořil tak spoustu volného prostoru pro nabíhajícího Kašajíka, který od Exnara dostal přesnou přihrávku do běhu a dostal se k samostatnému úniku na brankáře Maška. Exnar měl spoustu času, aby si zakončení svého nájezdu proměnil a kolem Maška poslal míč do sítě Slavie.

 

Samostatné nájezdy Jaroměře

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, kteří několika centrovanými balony dokázali zamknout Jaroměř před jejím pokutovým územím. Po jednom z centrů došlo ve 49. minutě ke skrumáži před Ondráčkovou branku. V nepřehledné situaci se nejrychleji zorientoval Horák, který prostřelil Ondráčka a brzy po začátku durhého poločasu snížil na rozdíl jediné branky.

Zkušené Jaroměři se kolena nerozklepala, hosté si naopak uvědomili, že nemohou být jednobrankovým náskokem uspokojeni, a proti nebezpečné Slavii musí přidat další branky. To se prakticky vzápětí stalo realitou. Domácí se snažili presovat obranu Jaroměře, té se však podařilo rozehrát a Bano našel svoji přihrávkou rozeběhnutého Exnara, který postupoval sám na vyběhnuvšího brankáře Maška. Exnar nezpanikařil, brankáře Slavie obešel a z úhlu zvýšil na 1:3 pro Jaroměř.

Branka Jaroměře měla jasný účinek - domácí byli zklamaní, že jim jednobrankový kontakt nevydržel dlouho a Jaroměř se díky dvoubrankovému vedení opět uklidnila a dostala se do herní pohody. 

Učebnicová situace "nedáš - dostaneš" se odehrála v 57. minutě, kdy domácí měli možnost rozehrávat přímý kop. Centr ze standartní situace však Jaroměř zblokovala a okamžitě přešla do protiútoku, Kašajík přihrál Banovi, který mířil na slávistickou branku. Obrana Slavie sice stihla Bana dohnat a ztížit mu zakončení, hráč Jaroměře si ale dokázal poradit i v této situaci a přízemní střelou pokořil Maška počtvrté. 

Obranná hra Slavie nadále nefungovala a dávala Jaroměři další a další šance na samostatné úniky. Jeden takový neproměnil v 60. minutě Exnar, na kterém si zhořklé utkání trochu osladil brankář Mašek.

V 69. minutě se těžká sitauce domácích ještě více zkomplikovala, když po druhé žluté kartě opustil hřiště záložník Brázda. V 73. minutě se domácí mohli opět dostat k nadějnému brejku, domácí zahrávali rohový kop, do šance se ale dostali hosté, kteří centr zblokovali a okamžitě přešli do brejku tři na jednoho, vinou nepřesné přihrávky na paty se ale akce zbrzdila a ztroskotala. 

Oslabená Slavia už se ve zbytku utkání k ničemu nedostala, Jaroměř měla několik dalších příležitostí, skóre už ale nezvýšila a z Hradce si odvezla výhru 1:4.



Ohlasy k zápasu



FK Jaroměř
Miloš Exnar - trenér mužstva FK Jaroměř: Znovu chválím tým za výborně zvládnutý zápas z pohledu obranné činnosti. Dnes jsme k tomu přidali i nadstavbu v podobě gólové produktivity.



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Lán [-] , M. Hloušek [-] , M. Šolc [-] (77. J. Šedina [-] ) , M. Mottl [-] - D. Veselý [-] , V. Horák [-] , M. Brázda [-] , J. Homolka [-] (49. Š. Derner [-] ) , M. Hutla [-] (49. T. Erber [-] ) - J. Linhart [-] (80. M. Klicnar [-] )

FK Jaroměř
M. Ondráček [-] - A. Horák [-] , P. Ruml [-] , J. Hrobský [-] (34. M. Čenovský [-] ) , L. Rejchrt [-] (52. L. Böhm [-] ) - J. Bano [-] , M. Michálek [-] , J. Holub [-] , V. Ruprich [-] - S. Kašajík [-] , M. Exnar [-] (70. M. Seifert [-] )

ŽK: 17. M. Šolc , 40. J. Linhart , 55. M. Brázda , 75. M. Mottl - 29. M. Michálek . ČK: 69. M. Brázda .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.