2:3
(1:0)
62. P. Novák
68. P. Feix
76. J. Kočí (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2017 17:00

17.kolo, Královéhradecký | Jičín | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šťastné vítězství Bělohradu v Hořicích.


Branky


28. A. Vávra , 47. M. Sláma - 62. P. Novák , 68. P. Feix , 76. J. Kočí (vl.)
0

V sobotním studeném podvečeru čekal Bělohrad B zápas na půdě čtvrtého týmu okresní tabulky. V minulém kole hrálo hořické béčko v Kopidlně, kde po uspokojivém prvním dějství nakonec prohrálo 1:4, i díky tomu, že jim v tom druhém došly síly. Bělohradské mužstvo bylo „posíleno“ vysokou výhrou v Chomuticích (10:1) a na Gothard tak jelo ve vynikající náladě. Na začátek ještě slova Miloše Petra (vedoucí Bělohradu B): ,,Ta ale hosty opustila hned se začátkem dnešního střetnutí. Domácí nechali zapomenout na nepovedený druhý poločas posledního víkendu a vlétli na hosty s obrovskou vervou. Nutno podotknout, že jim k tomu byl velmi nápomocen směr docela silného větru a hra hostů, která se, kromě několika vynikajících zákroků gólmany Turka, nedala vůbec přirovnat ke hře týmu, který se pohybuje na špici OP.´´

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli domácí hráči 1:0

Domácí hráči vyběhli na výborně připravený pažit v modrých dresech, hosté použili „zimní sadu“ černé barvy. Jak již bylo uvedeno, domácí začali velmi svižně. Hned v úvodu musel Turek zasahovat proti Rubešově střele z 28 metrů. Chvilku poté se před ním hlavičkou zakončoval centr z pravé strany Antoš, ale mířil vedle jeho pravé tyče. Ve 2. min. končí další nebezpečný centr, tentokrát v podání Rubeše, nad Turkovým břevnem. Hosté se dostali na domácí polovinu až po pěti odehraných minutách, po Černého autovém vhazování se k centru dostal T. Nezbeda, ale jeho snaha skončila za postranní čárou. V 6. min. rozehrál P. Feix trestný kop, domácí přihrávku vystihli a V. Nezbeda měl co dělat, aby rychlý protiútok neskončil prvním gólem. V 11. min. pronikl Suchánek do Tlustého vápna, ale domácí bek mu míč ukopl za cenu rohového kopu. Ten ale Hořičtí vyřešili a podnikali další výpady, při kterých si hosté pomáhali fauly a pro Turka tak nastala další nebezpečí. Přímý volný kop Antoše skončil ve zdi, přímý kop Šedivého Turek vyboxoval a Brantúv centr nedokázal Rubeš hlavičkovat mezi tři tyče. Ve 24. min. prosvištěl velmi nebezpečný Rubešův centr pokutovým územím, aniž by ho kdokoliv z domácích zasáhl. Aktivita byla stále na domácích kopačkách, hosté nebyli schopni dobré nahrávky, „díra“ ve středu byla více než znatelná a tak nebylo divu, že se domácí útoky na hostující obranu valily jeden za druhým. Hlavička Antoše, po Rubešově centru, skončila nad, Rubešova střela ze střední vzdálenosti vedle. Ve 28. min. rozehrál Sláma rohový kop a Vávra hlavičkou zařídil zasloužené domácí vedení – 1:0. Hosté se snažili odpovědět první pěknou kombinací Bičiště – Suchánek, na jejímž konci byla nepovedená Michálkova střela. Míč se ale přeci jen dostal do prostoru penalty k Suchánkovi, jehož pokus domácí obrana zablokovala. Hosté se v těchto chvílích začali probouzet, ale domácí měli otěže zápasu stále ve své moci. Přímý kop Šedivého musel řešit V. Nezbeda, roh stejného hráče M. Černý a hlavičku jednoho z hořických útočníků skvělým způsobem Turek. Ve 38. min. měli hosté jednu z mála šancí. Z Černého rohu byla Michálkova střela zablokována, ale míč se dostal k J. Zejfartovi, jehož technická střela těsně minula levou tyč hořické brány. Hostům se tedy nepovedlo za úvodních 45 minut trefit prostor domácí brány a na druhé straně se musel Turek hodně činit, aby se pro ně skóre zápasu drželo stále na přijatelné úrovni. S koncem první půle musel skvěle vyřešit průnik a následnou střelu Rubeše a rohový kop ve Slámově podání.

 

Druhý poločas přinesl obrat a přinesl vítězství Bělohradu.

O přestávkovém „mytí hlav“ hosté nastoupili k druhému dějství s cílem zlepšení přihrávek, včasném napadání, lepším držení míče, dostávání se do střeleckých příležitostí a přáním, aby vítr pomáhal tentokrát jim. Čáru přes rozpočet jim ale udělala hned 47. minuta, kdy si odražený míč, po přímém volném kopu Rubeše, našel Sláma a jeho střelou k pravé tyči ihned vzrostly domácí akcie na dvojnásobek – 2:0. Ve 49. min. střílí T. Nezbeda, ale hořická obrana mu pokus stačila zablokovat. V 50. min. byl zcela zbytečně vyloučen M. Černý a na hosty by v tu chvíli nikdo nevsadil ani zlámanou grešli. Ač v početní nevýhodě, obraz hry hostů se, i zásluhou střídajících hráčů, podstatně změnil k lepšímu. V 62. min. rozehrál Suchánek rohový kop, domácí gólman vyrazil před sebe a Novák, po pěti minutách pobytu na hřišti, hlavičkoval přesně – 2:1. Domácí dali hostům „čuchnout“ a ti se snažili této nabídky využít. Pomohlo jim k tomu i vyloučení domácího Šedivého z 64. minuty. V 66. min. rozehrál Suchánek další rohový kop, domácí obrana míč odvrátila jen k Novákovi, který tentokrát mířil technickou střelou nad. Hosté se povzbuzeni gólovým úspěchem dostali v 68. min. k další akci, při jejímž závěru T. Nezbeda přihrál P. Feixovi, který povedenou ránou k levé tyči srovnal skóre na 2:2. V 72. min. zahrával Suchánek přímý kop, po faulu na sebe, který domácí odvrátili na roh. Tento rohový kop rozehrál opět Suchánek, tentokrát našel V. Nezbedu, který hlavičkou přinutil domácího gólmana k jeho dnešnímu nejlepšímu zákroku. V 75. min. odvrací Rubešův rohový kop P. Feix spolu s Mindlem. V 76. min. přišla pro domácí příznivce doslova ledová sprcha. Suchánkův rohový kop si domácí Kočí, v souboji s Novákem, nešťastně srazil do vlastní sítě a hosté tak během čtvrthodinky otočili ztracený zápas – 2:3. V dalších minutách mohli hosté domácí hráče zlomit úplně, ale šance při akcích P. Feixe a Suchánka zůstaly nevyužity. Pět minut před koncem mohlo být již hotovo. Mindl předložil ve vápně L. Zejfartovi, který o pár centimetrů minul pravou tyč. V úplném závěru střetnutí se domácí dostali k tlaku a několika standartním situacím, které si již hosté zkušeně pohlídali a třemi, dnes opravdu šťastnými, body nepohrdli.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Hořice B
Macák Marek (vedoucí Hořic B): Zápas se hodnotí velmi těžko. Velkou část zápasu jsme byli lepším týmem, vedli o dvě branky a hráli proti deseti... To všechno nám nahrávalo do karet, ale stačilo 15 minut a vše se rozsypalo a z derby nemáme opět ani bod. Velká škoda, protože tento zápas jsme měli jednoznačně dotáhnout do vítězného konce. Bohužel, naše chyby dostaly hosty do zápasu a my na to už nedokázali zareagovat.

SK Lázně Bělohrad B
Miloš Petr (vedoucí L. Bělohrad B): Naše dnešní vítězství nelze hodnotit jinak, než jako velice šťastné a nebojím se říci, že je dokonce nezasloužené. Každému mužstvu patřil jeden poločas. Jsou to slova, která bych proti svému mužstvu asi neměl vyřknout, ale ten, kdo v Hořicích v sobotu byl, jistě viděl, že domácí nebyli ve druhém poločase tak špatní, jako hosté v tom prvním. Okresní tabulka se ale na spravedlnost neohlíží a získané tři body nás alespoň do nedělního večera, kdy svůj zápas odehraje Železnice, letos poprvé posunuly na její úplný vrchol. Příští sobotu 22. 4. 2017 přivítáme na Pecce ve šlágru 18. kola OP tým Nemyčevsi. První naše letošní domácí utkání má úřední výkop v 17:00 hod.



Sestavy


TJ Jiskra Hořice B
V. Tlustý [-] - R. Brant [-] (68. J. Kočí [-] ) , T. Lacina [-] , J. Stuchlík [-] , J. Šeda [-] - J. Trejbal [-] , J. Šedivý [-] , J. Rubeš [-] , J. Antoš [-] - M. Sláma [-] (66. M. Vondra [-] ) , A. Vávra [-] (59. M. Ernst [-] ) -

SK Lázně Bělohrad B
A. Turek [-] - D. Michálek [-] , R. Suchánek [-] , P. Feix [-] , M. Špidlen [-] (57. P. Novák [-] ) , T. Nezbeda [-] (79. L. Zejfart [-] ) , M. Černý [-] , L. Feix [-] , V. Nezbeda [-] , J. Zejfart [-] , J. Bičiště [-] (46. D. Mindl [-] )

ŽK: 40. J. Šedivý , 60. J. Šeda - 50. M. Černý , 85. V. Nezbeda . ČK: 64. J. Šedivý - 50. M. Černý .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Šťastný Martin - STYBLÍK Jaromír, KLEIN Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.