4:3p.
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2016 17:00

3.kolo, Královéhradecký | Jičín | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyrovnány zápas přinesl remízu Železnice s Lužany 3:3.


Branky


0

Po vítězství v 1. kole na půdě Chomutic se čekalo, zda domácí formu potvrdí a k prvnímu domácímu zápasu přijel soupeř z Lužan.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli hosté 1:2.

Domácí hráči nezačali ale vůbec dobře – už v 6. minutě využil nedorozumění v domácí obraně Tománek a otevřel stav zápasu a hosté vedli překvapivě 0:1. Domácí sice měli míč častěji na svých kopačkách, ale nepřesnými přihrávkami  pozorně bránícím hostům hodně pomáhali. Jedinou vážnější střelu na Ponikelského  vyslal z přímého kopu ve 20. minutě Beránek, trefil ale jen břevno branky. Lužany spoléhali na rychlé protiútoky a ve 24. minutě po jednom z nich překvapil Šuka opět rychlý Tománek a zvýšil na 0:2. Domácí se probrali až v samotném závěru, když se ve 44. minutě po rohu ve vápně nejlépe orientovala nová posila Pavel Tarant (přišel v týdnu z Libáně) -1:2.

Druhý poločas přinesl vyrovnání na 3:3 a zápas šel do penalt.

Do druhého poločasu musel mezi železnické tyče za otřeseného Šuka bek Štěpán Kracík, který natáhl brankářské rukavice vůbec poprvé v životě. Úvod 2. půle patřil domácím hráčům ze Železnice, kteří ve 47. minutě Tarantem srovnali – 2:2. O tři minuty později ale Zich opět získal vedení na stranu Lužan, když z úhlu prostřelil Kracíka – 2:3. V 59. minutě mohl srovnat Tarant, ale Ponikelský ho pěkně vychytal. V 69. minutě mířil z úhlu křížnou ranou těsně vedle Berus. To už měl z předchozího souboje Jakub Ponikelský problém s rukou a v 70. minutě tak museli brankáře střídat i hosté. V 83. minutě se zrodila poslední gólová akce zápasu – na centr zleva si naskočil Kahún, hlavičkou trefil břevno a k odraženému míči se dostal Tarant a zkompletoval hattrick – 3:3.

 

    

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí hráči.

V penaltovém rozstřelu měli více štěstí domácí (proměnili Kahún a Drahoňovský) – 2:0.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Železnice
Kozák Pavel (jednatel týmu Železnice): Lužany vycházeli z poctivé obrany a spoléhali na brejky, které jim díky rychlému a důraznému Tománkovi přinesly dvoubrankový náskok. Naše hráče jsem nepoznával. Oproti minulému týdnu byli poloviční. V tom vedru na nich nebyla vidět žádná chuť do fotbalu. Přísnější měřítko snesou snad jen Majk Kahún a samozřejmě Pavel Tarant, který se u nás lépe uvést nemohl. Naštěstí to ale hráči nezabalili a dokázali zápas dovést k penaltové loterii. Myslím, že utkání ovlivnil už první gól, při kterém se zranil brankář Šuk, poločas sice dochytal, ale bylo znát, že je dost otřesený. Z tohoto pohledu to byl vůbec divný zápas – snad si ani nepamatuji, kdy oba týmy dohrávali s hráči z pole mezi tyčemi. Hlavně aby Šukíno a Kuba Ponikelský byli brzy v pořádku.

TJ Sokol Lužany
Bryscejn Roman (Lužany): Vyrovnaný zápas a remíza zasloužená. Nejhorší na utkání bylo zranění obou brankářů v první půli. Domácí gólman po střetu s útočníkem vyražený dech, bolest na žebrech a v druhé půli hostující gólman Jakub Ponikelský při boxování míče se srazil s útočníkem a podezření na zlomeninu ruky, která se následně potvrdila v nemocnici a dnes ráno podstoupil operaci. První gól Lužan padl, když vyslali střední záložníci pas na Patrika Tománka a ten utekl obráncům a u míče byl dříve, než domácí gólman – 0:1. Tady vznikl střet s gólmanem, který z toho byl otřesen. Druhý gól byl skoro totožný, když Tománek utekl po křídle a levou nohou propálil gólmana – 0:2. Do poločasu Železnice snížila na 1:2. Na začátku druhé půle Železnice po tlaku vyrovnala na 2:2. Třetí gól Lužan padl po krásné akci ve středu hřiště, kde si vyměnili balón Ondráček s Kalábem a ten krásným pasem do křídla vybídl ke skórování Zicha a ten se nemýlil – 2:3. Zasekl míč na  hranici vápna a na vzdálenější tyč skóruje. Poté akční Železnice a kluci z Lužan bojovali a hájili těsné vedení, ale bohužel, jak v prvním zápase ten i ve druhém ke konci zápasu Lužany obdrželi branku 3:3 a jde se na penalty, kde měli více síly domácí a proto berou bod navíc. Kubovi Ponikelskému přejeme brzké uzdravení.



Sestavy


TJ Sokol Železnice
P. Šuk [-] (46. J. Mestický [-] ) - Š. Kracík [-] , M. Kahún [-] , M. Daniš [-] , T. Jerie [-] - J. Bartoš [-] (65. F. Procházka [-] ) , D. Barták [-] , M. Beránek [-] , F. Kadlec [-] - P. Tarant [-] (90. O. Drahoňovský [-] ) , P. Crha [-]

TJ Sokol Lužany
J. Ponikelský [-] (70. M. Vít [-] ) - M. Kaláb [-] , L. Ondráček [-] , J. Folprecht [-] , T. Zich [-] (77. V. Brožíček [-] ) , M. Hofman [-] , M. Plecháč [-] , T. Pozler [-] , S. Chudoba [-] , D. Jína [-] , P. Tománek [-] (90. P. Volšička [-] )

ŽK: 34. D. Barták - 20. M. Kaláb , 78. M. Hofman .
Hráči zápasu: P. Tarant - P. Tománek .
Počet diváků: 134. Rozhodčí: Odvárko Jakub - NOVOTNÝ Petr, PLÍŠEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.