Železnice si po dobrém výkonu připsala tři body za vítězství 2:5 v Chomuticích


Branky


0

Hned na začátek sezóny přichystal los zajímavý zápas, když se utkaly domácí Chomutice proti Železnici, která v Chomuticích hraje vcelku nerada a body z tohoto hřiště nevozila často. Proto hned na začátek chtěla Železnice tuto statistiku napravit a nějaké body si konečně odvézt.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli hosté ze Železnice 2:3.

 Toto uvedl před jednatel Železnice Kozák Pavel: ,,Před zápasem jsme moc optimističtí nebyli, na začátek bychom si dokázali představit oblíbenějšího soupeře – s Chomuticemi jsme totiž pětkrát v řadě prohráli´´. Domácí byli jistě natěšení a proti soupeři ze Železnice si jistě věřili a domácí zápas chtěli dovést do vítězného konce. Zápas začal pro domácí hráče z Chomutic velice slibně, když ve 4. minutě uvolnil záložník Chomutic Milan Šubrt přesnou přihrávkou mezi obranu útočníka „Jájina“ (Novotný Jaroslav), který svou zkušeností nedal šanci hostujícímu brankáři, a Chomutice se ujali vedení 1:0. Zdálo se, že tento gól uklidní domácí hráče, jenže opak byl pravdou. Hosté ze Železnice postupně přebírali iniciativu tohoto zápasu a svým důrazem byli lepším týmem na hřišti. A když ve 13. minutě vyrovnal na 1:1 hráč hostí Mestický Jakub, který nedal šanci domácímu brankáři Čapkovi, bylo jen otázkou času, kdy hosté, kteří dominovali oproti domácímu celku výborným výkonem, vsítí další gól do domácí sítě. To se jim podařilo v 18. minutě, když domácí obraně nevyšel ofsajd systém a Železnice se zaslouženě ujala vedení 1:2 brankou, kterou vsítil Barták Daniel. Zakřiknutí domácí ještě vzápětí „dorazil“ hned o minutu později další brankou v 19. minutě Crha Patrik, který pojistil vedení na 1:3 pro Železnici. Vypadalo, že je „po zápase“ avšak ve 23. minutě po centru před bránu hostí, doklepl pohodlně míč do sítě domácí Milan Šubrt a snížil na 2:3. Tímto skórem skončil první poločas.

 

Druhý poločas hosté zvládli a odvážejí si tři body za vítězství 2:5.

Pro domácí tým nebyl výsledek prvního poločasu nijak příznivý, ale manko jedné branky se dalo ve zbytku zápasu dohnat a třeba i překlopit skóre zápasu na svojí stranu. Domácí hráči samozřejmě chtěli v druhé půli minimálně srovnat výsledek, jenže hosté nadále hráli velmi rychlý a důrazný fotbal, což domácí velmi limitovalo v jejich útočné snaze o vyrovnání výsledku. A když v 51. minutě druhou trefou zápasu vsítil Barták Daniel a navýšil stav zápasu na 2:4 pro Železnici, bylo prakticky o osudu zápasu rozhodnuto. Obě mužstva poté využívala střídání a tak herní úroveň zápasu trochu opadla a zápas se jen spíše dohrával. Jednu z dalších šancí hostí využil v 78. minutě hráč Bičiště Petr a upravil skóre, podle trenéra Kloutvora zasloužené na 2:5. Tento zápas se už jenom dohrával, dokonce chomutičtí hráči kvůli zranění dohrávali v devíti. Hosté ze Železnice si zaslouženě odvezli z Chomutic 3 body za vítězství 2:5. Na závěr opět několik slov od Pavla Kozáka ze Železnice: ,,Po pěti minutách zápasu bylo ještě hůř, protože jsme nezachytili brejk a opět prohrávali. Naštěstí se kluci nepoložili, zabrali a mezi 13. a 19.minutou třemi góly otočili stav, když se překvapivě prosadili i tradiční spalovači šancí. Domácí ještě ve 23.minutě lacino snížili a zápas trochu zdramatizovali. Ve druhé půlce jsme ale brzy přidali čtvrtou branku a dá se říci, že jsme hru až do konce kontrolovali. Chomutice se nedostaly do jediné vážnější příležitosti, s centry do vápna si pozorný Čistecký bez problémů poradil.´´ 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chomutice
Kloutvor Miroslav (trenér Chomutic): Zápas pro nás začal velmi dobře, když jsme se ujali brzkého vedení. Bohužel už v 25. minutě jsme zápas neudrželi a prohrávali 2:3. Důvod byl jednoduchý: „Jasně lepší hra hostujícího mužstva ze Železnice. Podle mého názoru předvedli vynikající výkon a zaslouženě vyhráli. Stínem zápasu bylo zranění našeho stopera Jiřího Voháňky, který si (nezaviněně) při špatném došlapu zlomil nohu nad kotníkem. Přejeme mu brzké uzdravení, bude to pro naše mužstvo obrovská ztráta.

TJ Sokol Železnice
Kozák Pavel (jednatel Železnice): Kluci dnes zahráli opravdu dobře, vydrželi celé utkání makat a vyhráli zaslouženě, dalo se na to koukat. Chomutice jsem před sezónou tipoval na černého koně soutěže, protože jsem si říkal, že už konečně musí zúročit letitou dobrou práci s mládeží. Tentokrát nám ale cestu ke třem bodům hodně usnadnily.

Místo: Chomutice. Počet diváků: 62. Rozhodčí: Kazda Mgr. Jan - ŠOTEK Jan, VOŇKA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.