Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2016 16:30

3.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | IV. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bratři Vojtovi zařídili tři body pro Doubravník


Branky


0

Vítěznou premiéru po obnovení činnosti klubu si pro své fanoušky připravili fotbalisté Doubravníku. Všech pět branek vstřelili bratři Vojtovi. Sněžnému se tedy po loňském sestupu vstup do nové sezóny vůbec nevydařil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté udeřili těsně před pauzou

Úvodní střetnutí nové sezóny IV. třídy skupiny A proti sobě postavilo dva celky v úplně odlišných pozicích. Zatímco domácí Sněžné loni marně bojovalo o záchranu ve vyšší lize, hosté po dlouhých letech obnovili zaniklý tým. Počasí na sněženském svatostánku fotbalu přálo, po propršeném dopoledni přišel čerstvý vzduch, který hnal fotbalistům chuť do hry.

 

 

První minuty po hvizdu rozhodčího Judy byly hodně nervózní i rozpačité. Na hráčích Doubravníku bylo vidět, že jim balón nepřekáží, ale na podobném terénu svůj fotbal ještě nepraktikovali. Proto se postupem času měnily krátké přihrávky na dlouhé nákopy směrem do území nikoho. Přesto se nováček ujal vedení.

 

Po závaru na hranici pokutového území se k odraženému míči dostal stoper Karel Vojta. Ten střelou po zemi rozvlnil síť. Brzký gól hned při premiéře – nic víc si hosté přát nemohli. V tom momentu jakoby však ubrali na obrátkách, což se ve Sněžném nevyplácí. Vzdorování přicházelo především vzduchem na útočníky, po faulu na jednoho z nich kopal veterán Ladislav Střešňák volný přímý kop.

 

Zbytek je již historie, projektil přes zeď stylem břevno-země-břevno-gól mu zajistil nesmrtelnost. Jako správný lídr tak pozvedl rozhořčené hlavy domácích k lepším okamžikům. Soupeř jakoby opařený začal kupit ztráty ve větší míře, než tomu bylo do těchto chvil. Ovšem žádný další trest nepřišel, i když pár šancí ve výčtu příležitostí by se našlo. Užuž to vypadalo, že první půle skončí nerozhodně, protože obraz hry = nervózní oťukávaná připomínající začátek střetnutí. Vedení na svojí stranu však strhl kapitán Miroslav Vojta. Jeho nečitelný náběh na centr od rohového praporku a precizní hlavička k tyči nechaly vypuknout ovace v hledišti, kde byla převaha právě hostujících fanoušků.

 

Nakonec mohl být poločasový stav remízový, jenže Tauber ze zajímavé pozice střílel vysoko nad. Branka do šatny rozhodně nebyla tím, co si jeden či druhý tým přály v kolonce obdržených. Avšak nač stahovat kalhoty, když brod byl ještě daleko, ani jedno družstvo nemělo nic jistého. Důkazem toho byl i začátek druhého dějství, najednou mužstva hýřila aktivitou, samotný fotbal se zdál být rychlejší. 

 

Vojtovi přidali další tři branky

Šance na změnu současného stavu samozřejmě přicházely. Nejprve se v té své objevil Tauber, jenže skákavý míč nedokázal přesně trefit. Překvapený brankář Konvalinka mu mohl jenom poděkovat. Na druhé straně hřiště byli nejvíce vidět jmenovci Vojtové, konkrétně Miroslav, Jaroslav i vystřídavší Radek. Právě toto trio se výrazně zasloužilo o zlom v průběhu duelu.

 

V 70. minutě na půli hřiště uzmul míč jeden z hostujících borců, rychle jej posunul kupředu, a protože byla celá sněženská obrana vysunutá, čekající na zapískání faulu u lajny, nastala brejková situace snad 4 proti jednomu obránci, kterou zakončoval nejlepší hráč zápasu, agilní M. Vojta. Smrtící tříminutovku vedoucí oddíl dovršil akcí od vlastního pokutového území, kdy se šesti přihrávkami dostal kulatý nesmysl před bránu. Radek Vojta pak zachoval chladnou hlavu a prokázal se jako správný žolík.

 

Fanoušci se nemohli nabažit. Jediné, co jim trochu kazilo náladu, byly žluté kartónky, jež přistávaly na kontech jejich miláčků. Klub, jehož působištěm protéká řeka Svratka, tak v klidu dohrával klání, střídal hráče i brankáře, prostě si užíval svojí premiéru na žďárském okrese. Domácí sice dokázali dotáhnout dvě akce až mezi tři tyče, bohužel pro ně obě byly ofsajdové, tudíž na pomyslném ukazateli skóre v tu chvíli byla pořád jednička.

 

Poslední zářez a hřebíček do rakve přidal z přímého kopu ze střední vzdálenosti Karel Vojta, čímž uzavřel populárního „bůra“. Relativně mladá soupiska tak vstoupila do sezóny výborně. Hráči ukázali, že se s nimi musí počítat, nebudou pouze do počtu. Naopak Sněžné má po prvním zápase co napravovat. Protivníkem mu bude v dalším pokračování Velká Losenice, Doubravník zajíždí do Vlachovic. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ondřej Forchtsam - levá ruka trenéra Sněžného: Dneska jsme viděli fotbal dvou rozdílných poločasů. V prvním se dalo mluvit o vyrovnané hře, kdy byla vidět jak nervozita, tak zřejmé tréninkové manko obou celků. Naopak v tom druhém už hosté začali hrát tak, jak jistě chtěli a potřebovali. Sice neovládali střed hřiště tak brilantně jako v prvním poločase, ale útoky po křídle si vlastně vyhráli celý zápas. Gratuluji k výhře.

FK Doubravník
Petr Brázda - vedoucí mužstva: Jsem rád, že jsme potvrdili výsledky z přípravných utkání i v prvním mistrovském zápase, který se hrál na velmi těžkém terénu proti kvalitnímu soupeři. Výsledek 5:1 nás velice potěšil a dodal nám chuť do dalších utkání. Rád bych také tímto poděkoval našim fanouškům, kteří nás přijeli na hřiště soupeře podpořit a vytvořili nám skvělou atmosféru.



Sestavy


TJ Sokol Sněžné
J. Halva [-] - R. Bukáček [-] (33. T. Odehnal [-] ) , L. Střešňák [-] (80. J. Šimon [-] ) , L. Tauber [-] , J. Dufek [-] , K. Štegner [-] , L. Pondělíček [-] , M. Vašek [-] , M. Škapa [-] , L. Štourač [-] , M. Střešňák [-] (71. P. Tlustoš [-] )

FK Doubravník
B. Konvalinka [-] (86. J. Chromý [-] ) - V. Smutný [-] (75. J. Mráz [-] ) , S. Balák [-] , J. Havlíček [-] (46. R. Vojta [-] ) , J. Slámečka [-] , M. Jedlička [-] (75. M. Šnédar [-] ) , M. Vojta [-] , K. Vojta [-] , J. Vojta [-] (60. A. Zadražil [-] ) , T. Beran [-] , O. Müller [-]

ŽK: 12. J. Havlíček , 50. O. Müller , 67. J. Slámečka , 80. M. Vojta .
Hráči zápasu: K. Vojta , M. Vojta .
Počet diváků: 58. Rozhodčí: JUDA Jaroslav - FORCHTSAM Ondřej (N), SOMMER Marek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.