Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2016 16:30

4.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | IV. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hráči Sněžného v závěru urvali tři body


0

Další pokračování nejnižší soutěže na žďárském okrese proti sobě svedlo mužstva Sněžného, chystající se ke svému druhému domácímu utkání v řadě, a Velké Losenice, pro které to byl vůbec první zápas nového ročníku. V tom minulém obsadila obec s více než 1000 obyvateli čtvrtou pozici, čímž deklarovala, že nebude patřit k nějakým ořezávátkům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lukáš Štíbal poslal hosty do vedení

Terén byl po celotýdenním vedru značně vyprahlý, tudíž značně těžký pro oba soupeře. Nicméně i přes tuto skutečnost se začal hrát spíše kombinační fotbal, kde převažovaly přihrávky po zemi, nikoliv vzdušnou čarou. Šance na otevření skóre měli zkraje převážně domácí. Po standardních situacích z dílny L. Střešňáka se v palebných pozicích ocitl 2× Forchtsam, jednou výtečně vychytaný Kosejkem mezi třemi tyčemi, podruhé zakončující vysoko nad. Následně neúspěšný zakončovatel servíroval balón na hranici malého vápna, vstřelení branky však zůstalo odmítnuto jeho spoluhráči.

 

 

I nadále se tlačili sněženští do zakončení, avšak úvodní branka ne a ne přijít. Soupeř nechtěl zůstat pozadu, jeho osmělování přicházelo hned vzápětí. Kulatý nesmysl dávali hráči v oranžových dresech rychle od nohy, vytvářeli si optickou převahu na středu hřiště, která vlastně předznamenala úspěšný zářez na pažbě.

 

Po sérii odrazů na polovině hřiště se míče zmocnil Lukáš Štíbal, uběhl s ním pěkný kus hřiště, aby na hranici velkého pokutového území šajtlí překonal brankáře do protipohybu. Následné minuty patřily jak jemu, tak i kolegům, protože plni energie chtěli přidat další gól a uklidnit se před přestávkou. Bohužel pro ně, útočné duo Kamarád-Baránek ve svých příležitostech selhalo na domácím gólmanovi, takže poločasový stav zůstal 0:1. 

Domácí dokázali zápas otočit ve svůj prospěch

V druhém dějství se již neúprosné slunce pomalu zatahovalo, takže si hráči mohli trochu vydechnout. Přece jenom počasí, kdy je nebe bez mraků, není zrovna ideální na heroické výkony. Vlažný začátek pětačtyřicetiminutovky pomalu střídalo vyšší tempo, oběma družstvům šlo o hodně, v sázce byly první tři body. Na remíze se očividně shodnout nechtěli.

 

Lépe vlétli do ubíhajících minut hosté, dostávali se do střeleckých pozic, ale převážně za „šestnáctkou“, takže brankář Halva neshledával podobné pokusy zákeřnými. Mimojiné se prezentovali tvrdší hrou, často za hranicí pravidel, takže k odpískaným faulům právem přicházely i žluté kartónky. V duelu mohlo půl sta fotbalových nadšenců vidět obrovský počet volných přímých kopů. Po jednom z nich následovalo vyrovnání.

 

Obvyklý exekutor Střešňák poslal nadýchaný bochánek ze středu hrací plochy do vápna, kde prodlužoval Štourač. K balónu se v souboji prodral Pondělíček, jenž levou nohou vyrovnal. O dalších deset minut později, během kterých mohlo být vedení strženo na obou pólech, se znovu napínaly sítě.

 

Nejprve si zleva sběhl Jan Grodl, zvedl hlavu a všiml si vyběhlého brankáře. Jeho nástřel poté skončil za jeho zády. O minutu později se po rohovém kopu na přední tyči dostal nejrychleji do zakončení Štegner – tvrdou hlavičkou nedal šanci jakkoliv zabránit průběžné remíze. Minutová pasáž musela obecenstvo bavit, nervové soustavy aktérů na hřišti již tolik neplesaly.  

 

Zdálo se, že po výživné půlce nakonec půjdou oba celky do šaten smířeny s bodem. Ovšem to, co se událo v posledních asi tři sta padesáti vteřinách, může vymyslet jenom kopaná. V obrovské příležitosti se objevil hostující náhradník Radek Svoboda, ale svoji ránu vstříc prázdné bráně napálil do spojnice dvou tyčí, div je neoddělil. Co se nepovedlo na straně jedné, poštěstilo se na opačné.

 

O. Forchtsam vysunul do úniku mezi dva obránci Luboše Taubera, ten se v několikátém náběhu do pokutového území podíval, naservíroval balón před bránu, kde operoval Jakub Dvořák proti dalším dvěma bekům. K jeho radosti zvládl píchnout míč až za brankovou čáru a nechal propuknout neskutečné emoce! Jako žolík se velice dobře osvědčil – legendární Ole Gunnar Solskjær by na jeho počin byl pyšný.

 

A protože následná akce ke zvýšení vedení zůstala trestuhodně nevyužita, konečné skóre již zůstalo stejné. Kluby si zasloužily za bojování v úmorném vedru minimálně bod, ale nakonec se radoval ten, jenž si za vítězstvím šel až do posledního okamžiku. Velká Losenice si tím pádem na body ještě počká, Sněžné alespoň trochu odčinilo porážku z minulého víkendu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ondřej Forchtsam: Utkání velice těžké nejen z pohledu počasí a terénu, ale i díky skvěle hrajícímu soupeři. První poločas jsme nevyužily velkého množství standardních situací. I kvůli tomu jsme pak prohrávali, protože jsme svoje šance trestuhodně neproměnili. Naštěstí jsme se v druhé půli zvedli a ukázali charakter. Hodně nám pomohli střídající hráči, což jsme neznali celou minulou sezónu. Můžu jenom poděkovat spoluhráčům, od brankáře až po útočníky, že to takhle odmakali.

TJ Velká Losenice
Pavel Kamarád: V první půli jsme byli herně lepší, nicméně po chybách v obraně měli větší šance domácí. Po našem gólu jsme začali hrát ještě lépe, ale k ničemu to nevedlo. Druhý poločas jsme opět začali lépe, ale stejně jako v prvním bez gólové tečky. Domácí začali mít víc ze hry a po našich chybách nás dostali na kolena. Myslím že remíza by byla zasloužená, nicméně se nám už nepodařilo odpovědět.



Sestavy


TJ Sokol Sněžné
J. Halva [-] - L. Střešňák [-] , O. Forchtsam [-] , L. Tauber [-] , J. Dufek [-] (74. J. Dvořák [-] ) , K. Štegner [-] , L. Pondělíček [-] , T. Odehnal [-] (46. J. Beneš [-] ) , M. Škapa [-] , L. Štourač [-] , P. Tlustoš [-]

TJ Velká Losenice
T. Kosejk [-] - T. Neubauer [-] , P. Mach [-] , Z. Pospíchal [-] (83. R. Svoboda [-] ) - L. Štíbal [-] , R. Kasal [-] (64. F. Mach [-] ) , M. Kubát [-] (76. D. Škarka [-] ) , J. Grodl [-] - P. Kamarád [-] (72. P. Bureš [-] ) , R. Pátek [-] (81. O. Augustin [-] ) , D. Baránek [-]

Hráči zápasu: L. Pondělíček - L. Štíbal .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: NEBOLA Jaroslav - ŠIMON Jakub (N), PÁTEK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.