2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2016 15:00

1.kolo, Vysočina | Žďár nad Sázavou | IV. třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sněžné si doma poradilo s Bobrovou


Branky


1

Sněžné i přes volno v minulém kole potvrdilo nárůst formy a díky dvěma brankám v první půli si doma poradilo s béčkem Bobrové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se ujali vedení 2:0

Na hřiště třetího Sněžného zavítalo rezervní mužstvo Bobrové. To se nacházelo s vyrovnanou bilancí dvou výher, remíz i stejným počtem proher v opačné polovině tabulky. Avšak jako jediní dokázali ukradnout alespoň jeden bod vedoucím Rozsochám, takže hnáni tímto výsledkem si jistě věřili i pro tento duel.

 

Za příjemného sychravého počasí se domácí prezentovali v zelených dresech, hosté si oblékli modrou kombinaci. První šance se začaly rodit již po pár minutách hry. Gólové parametry měla mít jak hlavička Forchtsama, tak především hlavička M. Střešňáka z rohového kopu, když balón nasměroval z blízkosti do břevna. Odraz a teč jednoho ze soupeřů pak znamenaly opakování celé exekuce. S ní přišlo trochu vzruchu, kdy byl stejný hráč přišlápnut v pokutovém území, ale o penaltu se nejspíše nejednalo, tudíž se minimálně přihlížející hezky na úvod pobavili.

 

Hosté se snažili útočit přes střed hřiště, kde se ovšem míč dlouho neohřál, protože pod tlakem většinou putoval do krajních prostor na běhavé záložníky. Především si pak těmito prostory, kam si mimo jiné často sbíhal útočník Srnský, vytvářeli snahu o palebné pozice. Střed hřiště, hlavně ve vzdušném prostoru, pomalu začínali ovládat domácí. Po jednom z mnoha vyhraných hlavičkových soubojů se dokonce zrodila gólová akce.

 

Nejprve se odražený míč dostal do kraje, odkud putoval směrem na hranici velkého vápna. Zde bylo na metru čtverečném snad 5-6 fotbalistů, ale pouze Jakub Dvořák dokázal kopnout do míče tak přesně, že o nohu jednoho z obránců poslal obloučkem svůj pokus přes vybíhajícího Hamříka do sítě. Hráči z městyse čítajícího něco kolem 900 obyvatel však nesložili zbraně.

 

Nadále využívali zejména levou stranu hrací plochy, kde se pohyboval agilní Hřebíček. Jeho přihrávky nalézaly volné spoluhráče, jenže ti ho následně buď ztratili proti přesile, případně vyzkoušeli pozornost brankáře střelou vedle brány. Hezkým lobem za obranu se v tom čase prezentoval Srnský, ale jeho myšlenku nikdo neopětoval. Neefektivitu v útočné třetině pak nepodpořili ani chybující obránci, kteří nabídli sněženským druhý úspěšný zářez.

 

 

Po kombinaci defenzivní linie, kterou dobře presující protivníci narušovali, jeden z bránících borců podklouzl. Nabídl tak možnost L. Tauberovi... a ten mu za ní, potom co brankáři udělal kličku, mohl jenom poděkovat – pohodlné zakončení. V tu chvíli téměř neexistoval prostředek hřiště u hráčů v modrých dresech, zelení „vojáci“ byli všude. Až těsně před koncem poločasu mohlo dojít ke korigování stavu, jenže proti byl strážce brány Halva, který se po centru do vápna stihl včas přesunout ke druhé tyči, kam mířil projektil z voleje pálícího soka. 

V druhé půli již branka nepadla

Jako reakce na ztrátu kontroly prostředku hrací plochy se na hřišti ve druhé půli objevil I. Roháček namísto, do té doby hlavního motoru, Kratochvíla. A chvíli se ukazovalo, že by tento tah mohl rezervnímu družstvu vyjít. Nový hráč na place přitahoval míče, hodně jich také rozdal a sám schytal pár ran, zřejmě aby se na trávníku co nejrychleji zabydlel.

                           

Postupně však jeho snaha opadala, možná i proto šel dolů výkon celé party kolem kapitána Mikiška. Domácí odhodláni nepřipustit výsledkový kolaps, ještě více zpevnili obrannou část, takže nebylo kudy propasírovat balón. Většina přihrávek tím pádem létala vzduchem, což byl jediný způsob, jak se prodrat k blízkosti svatyně. Nicméně úspěchem neskončila ani pětiminutovka, kdy hosté zahrávali dvě standardní situace kolem velkého vápna, podpořené následnými rohovými kopy.

 

Třicet přihlížejících fanoušků ale nevidělo pouze tyto šance. Jak běžel čas a síly ubývaly, kupily se prohřešky proti pravidlům i nepřesnosti na kopačkách. Domácí podpořeni dobrou obrannou fází nedokázali přesně kombinovat v útoku, což bylo hlavní příčinou nenavyšování současného skóre. O to se sice snažil jako správný lídr Ladislav Střešňák, ale obě jeho pumelice ze střední vzdálenosti si cestu za záda jeho generačního soupeře nenašly.

 

Posledních 10 minut došlo také na střídání. B-tým již nezačal klást nějaký odpor. Žádná chuť do snížení stavu, pouze nevynucené fauly na útočné polovině, jimiž přicházeli o výhodné pozice. Poslední branku mohly ochozy vidět zhruba dvě minuty před závěrečným hvizdem, když se balón dostal ke vystřídavšímu Odehnalovi, jenže jeho gól nebyl uznán kvůli postavení mimo hru. Nutno dodat, že asi správně, protože delegovaný pomezní řídil poločas velmi dobře.

 

 

Sněžné se po ukončení klání panem Hromádkou lehce odtrhlo od svých pronásledovatelů a vytvořilo menší bodovou jámu. Bobrová zatím zůstala na šesté příčce. V posledním podzimním zápolení si to rozdá o body s další rezervnou v soutěži - posledním Štěpánovem - v domácím prostředí.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Sněžné
Ondřej Forchtsam: Těžký zápas se zarputilým soupeřem jsme zvládli na výbornou. Podařilo se nám vstřelit celkem rychle gól, který byl pouhým vyústěním našich úvodních šancí. Do poločasu jsme pak zvládli přidat ještě pojistku - ta nás hodně uklidnila. Navíc podržel i gólman, který si odnesl skvělým zákrokem do kabiny čisté konto. Druhý poločas pak byl fotbalově horší, nepřinesl tolik vzruchu, spíše hromadu osobních soubojů a přerušení na obou stranách. Jsem rád, že jsme to dneska odjezdili a nenechali protivníkovi čichnout k bodům.

TJ Sokol Bobrová B
Miloš Srnský - hrající trenér: Domácí byli v první půli aktivnější a zaslouženě se dostali do dvoubrankového vedení. V druhé půli jsme byli aktivnější, ale branku jsme nevstřelili. Domácí byli po celý zápas lepší a zaslouženě zvítězili.



Sestavy


TJ Sokol Sněžné
J. Halva [-] - J. Dvořák [-] (38. V. Hejtmánek [-] ) , O. Forchtsam [-] , L. Tauber [-] , J. Dufek [-] (40. T. Odehnal [-] ) , K. Štegner [-] , L. Pondělíček [-] , L. Střešňák [-] , P. Tlustoš [-] , L. Štourač [-] , M. Střešňák [-]

TJ Sokol Bobrová B
P. Hamřík [-] - T. Červinka [-] , M. Kratochvíl [-] , M. Srnský [-] , P. Mikíšek [-] , J. Koutecký [-] , R. Kratochvíl [-] (46. I. Roháček [-] ) , O. Hlushchenko [-] , I. Hřebíček [-] , J. Trnka [-] , R. Smutka [-]

Hráči zápasu: P. Tlustoš , L. Štourač - R. Smutka .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.