SESTAVA PODZIMU - Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2015-2016

Datum kola: 25.11.2015

0

Je to tady. Tohle je jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže. Hlasovat pro své favority můžete až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny.

Máme za sebou první část sezóny, která nabídla spousty zajímavých momentů, o které se postarali především vybraní borci v sestavě podzimu. Rozhodli jsme se nominovat ty hráče, kterým se podzimní část povedla nejlépe nejen, co se statistik týče. Je na vás, jakému hráči pošlete svůj hlas a koho zvolíte hráčem podzimu…

 

V bráně se objeví jistota Sosnové Karel Kluch. Hráč, který je momentálně v klubu na hostování, se prezentoval stabilními výkony, díky kterým jeho mužstvo neobdrželo mnoho branek, pokud tedy byl na hřišti přítomen. Jeho předností byla především hra na čáře a ve vzduchu. V několika zápasech navíc předvedl zákroky, které jsou na Okresní přebor nadstandardní. Je mladý a i on má své nedostatky, nicméně do jara má prostor a čas, třeba takovou komunikaci s obránci, nebo hru nohou, dostatečně vypilovat.  „Kluch je na naši ligu nadprůměrný gólman, nebýt jeho tak máme na kontě více branek, než nyní. Je mladý a velmi kvalitní, ale i on musí ještě některé věci vypilovat. S ním v bráně jsme klidnější a obecně je na něj spolehnutí.“ (Jan Studenovský – trenér Sosnové).

 

Obránci ve složení Rudinský-Kovalev-Merenus.

 

Jakub Kovalev je kapitánem Valtinova a byť mu některé zápasy nevyšli, ve většině z nich táhl Valtinov za body. Obranou čtyřku doplňuje především díky jeho svědomité hře, která by též mohla inspirovat ostatní. „Kovalev je náš kapitán a na hřišti patří k tomu lepšímu. Je to jedna z opor našeho celku.“ (Petr Chmelař – vedoucí Valtinova).

 

Lukáš Rudinský je oporou Svoru. V podzimní části se prezentoval, jakožto spolehlivý obránce a zároveň kapitán. Nastoupil do většiny zápasů a především díky jeho vůdcovským schopnostem je Svor v tabulce na čtvrtém místě. „Lukáš je náš stabilní článek a opora mužstva. V podzimní části jsem s ním byl spokojený.“ (Josef Kaiser – předseda Svoru).

 

Luboš Merenus je lodivodem Stružnice, kde nosí kapitánskou pásku. Stružnice se sice umístila ve spodní části tabulky, nicméně jeho výkony můžou vyzdvihnout celek ještě výše. Dokáže se prosadit i jako střelec branek, ale především vyniká v obranné lajně, kde diriguje defenzivní činnost týmu. „ Merenus je pro nás vzorem. Na tréninky chodí poctivě a je vidět, že hraje hlavně srdcem. Studuje sportovní odvětví a i to na hřišti zúročuje.“ (Martin Hamada – hráč Stružnice).

 

 

Záloha se jmény Kisty-Slipčenko-Dutka-Vodrážka.

 

Jakub Kisty pomáhal Kamenici především svou běhavou hrou. Tzv. lítal na čáře nahoru a dolů. Navíc byl i perfektním nahrávačem, z čehož těžili hlavně útočníci. To ale neznamená, že by nedokázal vsítit branku, naopak si branky připsal dvě. „Kisty na rozdíl od Milkoviče branky nedává, ale připravuje. Ze všech hráčů má nejvíce asistencí. Nutno podotknout, že celý náš tým funguje velmi dobře.“ (Jiří Pokorný - trenér Kamenice).

 

Milan Slipčenko je také velice důležitý článek mužstva v Sosnové, což potvrzuje jak přístupem k tréninkům, tak hrou v poli, kde převyšuje nejednoho hráče. V lize snad není věhlasnějšího příkladu poctivého fotbalisty, jakým je on sám. Má vítěznou mentalitu a pro úspěchy nechá na hřišti vše, což je vzhledem k jeho věku neuvěřitelné. I přes to nemá problém s běhavostí, se stíháním, s vůlí po vítězství, prostě s ničím, s čím by jeho hra strádala na účinnosti. Tento všestranný záložník jednoduše těží ze své bohaté fotbalové kariéry, kterou podtrhuje neustálou pílí. „Slipčenko je oporou mužstva. Neznám příkladnějšího hráče, než je on. Má toho za sebou dost a z toho také těží. Nic z fotbalového umu nezapomněl. Je rychlý, umí kličku, hlavou také hraje dobře. Navíc, má přistup ke hře jako málo hráčů.“ (Jan Studenovský – trenér Sosnové).

 

Jakub Dutka přesvědčil hlavně hrou dozadu. I tak, ale nezapomíná střílet branky, což je na hráče s defenzivními povinnostmi vždy přidanou hodnotou. Jeho tým se na něj může spolehnout a i kvůli němu opanuje třetí místo v lize. „Dutka je pro nás rozdílovým hráčem. Hraje výborně a hlavně spolehlivě. Na pozici libera mu to jde nejlépe.“ (Tomáš Grobarčík - asistent trenéra).

 

Pavel Vodrážka je poněkud překvapivě na špici v tabulce střelců. Vsítil třináct branek a to je na záložníka poněkud více, než slušné. Má vyloženě čuch na branky a nejen to, jeho zakončení patří k těm nejlepším v lize. Lze o něm tvrdit, že umí být ve správný čas na správném místě. „Na druhou stranu sice neměl Vodrážka vždy ty nejlepší zápasy, ale když už se rozeběhne, tak to stojí za to. S Dutkou jsou určitě rozdíloví hráči.“ (Tomáš Grobarčík - asistent trenéra).

 

Útok v podání Miklovič-Benda-Kořínek.

 

Milan Miklovič je de facto nejlepším střelcem ligy. Dělí se o první pozici s Vodrážkou, který taktéž vsítil krásných třináct branek. Nutno podotknout, že těží ze hry spoluhráčů, kterou dokáže efektivně přetavit v branky. Má takzvaný čuch na branky a hlavně z toho Kamenice těží důležité body. „Miklovič je sice mladý, ale v hlavě to má srovnané. Dobře ví, kam se postavit a jsem rád, že dokáže proměnit to, co mu hráči připraví. Je naší oporou.“ (Jiří Pokorný - trenér Kamenice).

 

Tomáš Benda je dalším s kapitánskou páskou, konkrétně v Polici. Ta je umístěna především díky svědomitým výkonům tohoto hráče. Dokáže vsítit branku i nahrát. V týmu je prakticky nepostradatelný a v sestav podzimu taktéž zaslouženě.

 

Libor Kořínek je desítka Svoru. Umístil se na třetím místě s jedenácti góly, což je k jeho pozici záložníka skvělá vizitka. Na hřišti je poněkud svázán taktikou, ale jeho herní inteligence je natolik vysoká, že nemá problém s žádnými pokyny, naopak je to velký dříč a bojuje vždy do poslední minuty. „Kořínek je sice záložník, ale nedělá mu problém vsítit mnoho branek. Na hřišti měl i jiné povinnosti a tím spíše oceňuji jeho přínos pro tým. Je to velký bojovník.“ (Josef Kaiser – předseda Svoru).

 

Je to opravdu jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže? Chybí podle vás někdo, kdo si v sestavě podzimu zasloužil být? Dejte do komentářů jeho jméno a důvod, proč zrovna on chybí. V sestavě podzimu můžete hlasovat pro své favority až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny. Ceny již brzy zveřejníme. Máte se na co těšit. Pokud se do TOP10 nedostane žádný z brankářů, pak se ten, který bude mít nejvíce hlasů ze všech, dostává do slosování a výběr se rozšíří na top11.

Jsi hráč v této sestavě a máš zajímavé foto ze zápasu nebo jiné, o které by ses rád podělil? Pošli ho v dostatečné kvalitě na info@fotbalunas.cz a uveď tvé jméno a soutěž.   

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 27.11.2015 12:00 do 31.01.2016 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.